Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ.






 Με την δέουσα εκκλησιαστικήν τάξιν πανηγύρισε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2017 (κατά το Ορθόδοξος Εκκλησιαστικό ημερολόγιο) και μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μάρκου Επισκόπου Εφέσσου του Ευγενικού, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα. Στις 12/25 Ιανουαρίου 2006 όταν και ετελέσθησαν υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, εδόθησαν εις αυτόν δύο επιπλέον ονόματα, του Αγίου Μάρκουκαι του Αγίου Πατρός Ματθαίου Αρχιεπισκόπου Αθηνών του Νέου Ομολογητού. Δα τούτο το μικρόν κατά χώρον αλλά μεγάλον κατά Θείαν Χάριν Εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος εορτάζει τρεις φορές το χρόνο. Η πρώτη και επίσημος εορτή είναι τη 12η Δεκεμβρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος) η δεύρεη είναι τη 19η Ιανουαρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού) και η τρίτη είναι τη 14η Μαΐου (ημέρα μνήμης του Αγίου Πατρός Ματθαίου). 
  Δια τον ως άνω δεύτερη περίπτωση, σήμερα εις τον Ιερόν Ναόν σε κλήμα Άκρως Ορθόδοξον και κανυκτικόν εψάλλει ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία ετελέσθει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Οικείου Μητροπολίτου Σεβ/του Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Προέδρου της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.
    Οι πιστοί με άκρα συγκήνιση παρηκολούθησαν την εορταστική Θεία Λειτουργία, εις το τέλος της οποίας διαβάσθησαν κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου με την ευχή όπως φυλάττει το μικρόν ποίμνιον της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την Ορθοδοξίαν και στερεώνει τον περικαλέστατον τούτον μικρόν Ναόν.  

''Θείας πίστεως, ομολογία, μέγον εύρατο, η Εκκλησία, ζηλωτήν σε θειε Μάρκε πανεύφημε, υπερμαχούντα πατρώου φρονήματος, και καθαιρούντα του σκότους υψώματα. Όθεν άφεσιν, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν τοις σε γεραίρουσι.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου