Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

 (Απευθυνόμενος προς τους κοσμικούς, τους μοναχούς, τους ''διακόνους'', τους ''ιερείς'' και τους ''επισκόπους'' της ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, τους παρακαλώ να δώσουν μεγάλη Προσοχή στο κείμενο που ακολουθεί, το οποίο αντέγραψα από το βιβλίο <<ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ>> που κυκλοφόρησε το 2006 υπό των Αγιορειτών Πατέρων. Το κείμενο αυτό ομιλεί δια τα δεινά που οι ίδιοι οι Επίσκοποι πολλές φορές έχουν προκαλέσει στην Εκκλησία. Κάτι που δυστυχώς συνέβει και το 2005 εις την μέχρι τότε Ορθόδοξη Ιερά Σύνοδο. Διότι πρώτος τότε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ανδρέας και έπειτα ο πρώην Πειραιώς κ. Νικόλαος κατόρθωσαν μαζί με τους υπολοίπους συμφωνούντες μετ' αυτών ''επισκόπους'', να οδηγήσουν την Εκκλησία σε πνευματικό ναυάγιο, καθώς η κατάληξη της από το 2003 παράλογης πορείας της Συνόδου ήταν το σχίσμα του 2005. Και τούτο διότι από το 2003 η Σύνοδος παρανομούσε καθημερινώς και χωρίς έλεος. ''Παραίτηση'' Αρχιεπ/που Ανδρέου, ''εκλογή'' και ''ενθρόνιση'' του αιρετικότατου πρ. Πειραιώς κ. Νικολάου ως δήθεν ''αρχιεπ/που'', καταλήψεις Ιερών Ναών, εκδιώξεις Ιερέων και πολλά άλλα, τα οποία πολλάκις έχουμε αναφέρει. Τα οποία , δυστυχώς (!!!), προήλθαν από τους ίδιους τους μέχρι τότε Αγίους Επισκόπους. Γι' αυτό ας διαβάσουν όλοι οι ανοίκοντες εις την παραπάνω ''σύνοδο'' το παρακάτω κείμενο και ας καταλάβουν μια για πάντα πως μόνο Λόγοι ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ μας χωρίζουν, οι οποίοι μπορούν να λυθούν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν  ούτοι να συμμετέχουν σε έναν ΕΝ ΑΓΑΠΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ). 

''Όταν λοιπόν βλέπουμε στις ημέρες μας να αφορίζωνται οι όντως Ορθόδοξοι και να μην καταδικάζωνται οι εν τη Ορθοδοξία σχισματικοί, πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι αναγνωρίζοντες τους παράνομους αφορισμούς, όλοι αυτοί ανήκουν εκεί που ανήκουν οι αρχηγοί και οδηγοί του κακού, δηλαδή στον Οικουμενισμό και όχι στην Ορθοδοξία. Αλλοίμονο, αν ο Χριστός περίμενε την απόφαση της Συνόδου, για να κατατάξη κάποιον εκτός ή εκτός της Εκκλησίας. Και αλλοίμονο, αν η Ορθοδοξία είχε αφεθή στην υπεράσπιση και προστασία των Επισκόπων μόνο ή των συνόδων. Αν κάποιος κατορθώση να βρή κάποιο κακό, που να συνέβη στην Εκκλησία από της ιδρύσεώς της έως σήμερα, πίσω από το οποίο να μή κρύπτωνται οι Επίσκοποι, αυτός θα έχη κάνει την μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των αιώνων. Είναι λοιπόν αλήθεια, ότι όσο ο καλός Επίσκοπος είναι πηγή ευλογίας για κάθε τοπική Εκκλησία, έτσι και ο κακός είναι εστία μολύνσεως και μάστιγα για την Εκκλησία. Και αν η σύνοδος αποτελείται κατά το πλείστον σήμερα από κακούς Επισκόπους, τότε πρέπει να πούμε αντίο Ορθοδοξία, αντίο Παράδοση, αντίο Εκκλησία, εφ' όσον βέβαια είμεθα οργανικά ενωμένοι με αυτούς.''

 (Δι' όλα όσα πολύ εύστοχα αναφέρει το παραπάνω κείμενο οι προ ολίγων ετών ''αποφάσεις'' της ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου εις βάρος του Σεβ/του κ. Κηρύκου. δεν δύναται να ληφθούν υπόψιν. Εν προκειμένω οι ''αφορισμοί'', οι ''αργίες'' καθώς και πάσα άλλη απόφασις. Ειδικά όμως για τις δύο πρώτες, διότι αυτές προκύπτουν ως πραγματικά ανυπόστατες καθώς δεν φέρουν τις υπογραφές όσων τις αποφάσισαν. Μάλιστα ούτε την δήθεν ''οφειλομένη'', εκείνη δηλ. του ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου. Αποφάσεις που αν και εζητήθησαν από τον Σεβ/το κ. Κήρυκο, καθώς εις εκείνον αναφερόντουσαν, ποτέ δεν του απεστάλησαν. Ούτε και οι υπογραφές που δήθεν εις αυτές υπάρχουν του απεστάλησαν. Με αποτέλεσμα η ίδια η ''σύνοδος'' που κυκλοφόρησε τις αποφάσεις αυτές να μην τις επικυρώνει ώστε να ''επιβάλλεται'' εις τον Σεβ/το Κήρυκο η ''τήρηση'' αυτών). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου