Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ










 Παρουσία αρκετών πιστών εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2017 (κατά το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ημερολόγιο) η εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας στον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν της Παναγίας στο Μενίδι.

 Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. ΚΗΡΥΚΟΣ, τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρος της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.

 Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Σεβ/τος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: Η παναγία η Παραμυθία που σήμερα εορτάζουμε ας είναι βοηθός και σκεπαστής όλων μας. Στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε, η μόνη μας παρηγοριά και η μόνη μας καταφυγή πρέπει να είναι η Παναγία. Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει νηχθημερόν να έχουμε το όνομά της στο στόμα μας, παρακαλόντας την να μεσιτεύει για εμάς στον Υιόν της. 

  Εν συνεχεία ο Σεβ/τος αναφέρθηκε πολύ σύντομα εις το θαύμα της Παναγίας της Παραμυθίας. 

  Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί, που με πραγματική ευλάβεια προσήλθαν και προσκύνησαν την εφέστια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, είχαν την χαρά να παρακαθήσουν σε εορταστική τράπεζα, την οποία μετά περισσού κόπου ητοίμασαν οι νοικοκυρές της Μονής. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου