Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ''ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ'' ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ''συνόδου'' ΤΟΥ ''αρχιεπ/που'' κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ


  Πρν από κάποιους μήνες έτυχε να περνάω έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως ( εις τον οποίον έχει κάνει κατάληψη η <<σύνοδος>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου Τσακίρογλου). Εκεί έτυχε και μίλησα με κάποιον εκ των ακολούθων αυτής της <<συνόδου>>. Του έκανα μία λογική ερώτηση: <<Γιατί αγαπητέ μου δεν θέλει η <<σύνοδός>> σου να έρθει σε διάλογο με τον Σεβ/το Κήρυκο;>>. Εις αυτήν μου την ερώτηση έλαβα αρκετές αδικαιολόγητες απαντήσεις. Μία από αυτές ήταν και η ακόλουθη: <<Πως να έρθουμε σε διάλογο με τον πρώην Μεσογαίας, όταν εκείνος εκτός από όλα τα άλλα είναι και εικονομάχος. Εμείς εδώ προσκυνούμε εικόνες που εκείνος δεν δέχεται>>. 
  Επειδή η απάντηση αυτή ήταν δόλια και ως μόνο της σκοπό είχε να δικαιολογήση την άρνηση της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου εις την προσπάθεια περί διεξαγωγής διαλόγου, θα ήθελα δια μέσου μίας επιστολής του μοναχού <<π .>> Μαξίμου Τσακίρογλου, να δώσω τόσο εις τον προ ολίγων μηνών συνομιλητή μου αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο, μία απάντηση περί της δήθεν <<εικονομαχίας>> την οποία κάποιοι εκ των ακολούθων του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου ισχυρίζονται πως υπάρχει. Η απάντησή μου αυτή έχεις ως μοναδικό σκοπό την μία για πάντα πάυση αυτής της καραμέλας (από την πλευρά του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου), διότι αυτή είναι μία ψεύτικη δικαιολογία, μιας και ο ίδιος ο (κατά σάρκα αδερφός) του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου, το Πάσχα του 1995 είχε συντάξει και αποστείλει εις τον πρώην Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομο Μητρόπουλο επιστολή δια της οποίας υποστήριζε πως η μόνη σωστή εικόνα της αναστάσεως είναι αυτή της <<Εις Άδου Καθόδου>> και όχι αυτή που σήμερα υπάρχει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Επομένως αυτή τη στιγμή γεννιούνται τα εξίσου λογικά ερωτήματα:  1. Η επιστολή αυτή γίνεται σήμερα αποδεκτή υπό του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου;  2. Μήπως από το '95 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει κάτι; Ή 3. Μήπως δεν υφίσταται καν θέμα εικόνων, όπως παντελώς λανθασμένα ισχυρίζονται κάποιοι εκ των ακολούθων της <<συνόδου>> αυτής;

  Ιδού λοιπόν η επιστολή του μοναχού Μαξίμου, εις την οποία εμπεριέχονται 21 εικόνες της <<Εις Άδου Καθόδου>>, με μόνο σκοπό ο μοναχός να κάνει πλήρως φανερή την αλήθεια προς τον πρώην Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομο Μητρόπουλο:


  Προς αποφυγή σχολίων, ενημερώνω πως: 1. Παρουσιάζω μόνο τις πρώτες γραμμές της επιστολής αυτής, οι οποίες φανερώνουν τον συντάκτη, καθώς ολόκληρη είναι πάνω από 30 σελίδες, κάτι που καθιστά αδύνατη την μία προς μία παρουσίαση των σελίδων της επιστολής. Αν όμως κάποιος επιθυμεί να λάβει γνώση επ' αυτής,  τότε πολύ ευχαρίστως να του ανεβάσω φωτογραφίες της. Και 2. Η κίνηση αυτή περί δημοσιεύσεως της επιστολής, αποτελεί καθαρά δική μου πρωτοβουλία, προκείμου έτσι όχι να θείξω πρόσωπα ή καταστάσεις, αλλά να βοηθήσω, όπως προείπα, εις την παύση της ψευδολογίας πως ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος είναι <<εικονομάχος>>. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου