Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ''ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ'' ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ




Από το βιβλίο <<ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ>>.

 Οι νεοοικουμενιστές παρήλλαξαν και μετέβαλαν τον τρόπο τελέσεως του Θείου Βαπτίσματος, χωρίς ο οποίο είναι αδύνατος η σωτηρία των ανθρώπων. οι μεν παπικοί και προτεστάντες μεταχειρίζονται την επίχυσιν, δηλαδή χύνουν λίγο νερό εις την κεφαλή του παιδιού. Δι' αυτό και θεωρούνται αβάπτιστοι, κατά τον άγιο Νικόδημο. Οι δε νεοημερολογίτες βουτούν το βρέφος μέχρι την μέση και μετά ρίχνουν νερό πάνω από το κεφάλι, άλλοι το βουτάνε μέχρι τα πόδια, άλλοι παραπάνω, άλλοι παρακάτω, και μερικοί παραδοσιακοί(πολύ σπάνιοι) το βουτούν κανονικά.
 Η δε αιτιολογία αυτής της καινοτομίας είναι, λέγουν, <<μην πνιγεί το βρέφος>>. Γι' αυτό και έχουν εντολή απ' ατους οικείους επισκόπους να μην βουτούν το βρέφος. Δεν γνωρίζουν όμως οι ταλαίπωροι ότι με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται αβάπτιστοι. Διότι, κατά τον άγιο Νικόδημο, ο οποίος αναφέρεται εις τους παπικούς, λέγει ότι <<οι Λατίνοι είναι αβάπτιστοι, διότι δεν φυλάττουσι τας τρεις καταδύσεις εις τον βαπτιζόμενον>>.
( Ι. Πηδάλιον σελ. 55, 65)
 Και αλλού λέγει: <<Δια να γίνεται εις ημάς το ομοίωμα του θανάτου του Χριστού και της τριημέρου ταφής Αυτού εξ ανάγκης πρέπει να γίνωνται αι τρεις καταδύσεις ειδέ αλλέως αδύνατον>>.
( Ι. Πηδάλιον σελ. 63)
 Ο δε Μέγας Βασίλειος λέγει:
 <<Εν τρισί γαρ καταδύσεσι και ισαρίθμοις ταις επικλήσεσι το Μυστήριον του Βαπτίσματος τελιούται, ίνα και ο του θανάτου τύπος εξεικονισθή και τη παραδόσει της θεογνωσίας τας ψυχάς φωτισθώμεν οι βαπτιζόμενοι>>.

Ο δε Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε ότι:
<<Όποιο μέλος μείνει έξω από την κολυμβήθρα σε τούτο έχει εξουσίαο διάβολος δι' αυτό και τα παιδιά σας βγαίνουν μειζιαανιάρικα και αρρωστιάρικα>>.

 Εάν λοιπόν οι παπικοί θεωρούνται αβάπτιστοι δια την κατάργησιν των τριών καταδύσεων, τότε τι θεωρούνται οι νεοημερολογίτες, οι οποίοι κάνουν σχεδόν τα ίδια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου