Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΟΥΟΜΕΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ



 Δυστυχώς προχωρώμεν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τελείαν καταστροφήν, και ουδεμία προσπάθεια καταβάλλεται προς εξεύρεσιν του αιτίου, του τοιούτου καταντήματος. Και μάτην ελπίζει ο κοινός λαός εις την προστασίαν των ξένων. <<Μη πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία>> (Ψαλμ. ρμε΄.2)
  Ελληνικέ λαέ, πρέπει να γνωρίζης ότι, είσαι ο μόνος λαός ο οποίος σε επήνεσε το Πανάγιον στόμα του Ιησού μας, κατά το Κυριακόν ρητόν. <<νύν εδοξάσθη ο Υιός του ανθρώπου>>, εσύ είσαι εκείνος ο περιούσιος λαός, ο οποίος εξελέγεις από τον Κύριον, δια να εξαπλώσης την αλάνθαστον Χριστιανικήν πίστιν εις άπασαν την επιφάνειαν της γης. Και όντως το κατώρθωσας. 1ον με την βοήθειαν Χριστού και 2ον με την αποφασιστικότητα του Ελληνικού πνεύματος. Ναι από τα σπλάγχνα σου εβγήκαν Μάρτυρες, Ομολογηταί, Όσιοι και πληθύς τοιούτων αγίων ανδρών και γυναικών οίτινες εζωογόνησαν και διετράνωσαν με τους αγώνας των και αίματά των την πίστιν μας την αγίαν.
 Και τώρα φευ! τι αντικρύζομεν; Ο Έλλην πατήρ να σφάζη τον Έλληνα υιόν. Η Ελληνίς θυγάτηρ να προδίδη την Ελληνίδα μητέρα εις την σφαγήν!!!... και τέλος λέγομεν ότι, γενική απελπισία βασιλεύει απ' άκρου εις άκρον εις την χώραν μας, και το αίμα χύνεται κρουνηδόν!!!... Και, ουδεμία αναχαίτησις του εγκλήματος. Διατί; διότι κατεφρονήθησαν αι Άγιαι εντολαί του Θεού, οι άνθρωποι εξετράπησαν της οδού του Ευαγγελίου και βαδίζουν ολοταχώς εις τον όλεθρον. Τα γαρ οψώνια της αμαρτίας θάνατος. (Ρωμ. στ΄ 32) Τι λοιπόν ταραττόμεθα, δια τα συμβαίνοντα; Δικαίως πάσχομεν! Έπαυσαν να κάμνουν τον σταυρόν τους, διότι, εντρέπονται να διακρίνωνται ότι είναι Χριστιανοί!.. Έπαυσαν να πηγαίνουν εις την εκκλησίαν, και το σπουδαιότερον πάντων, έπαυσαν να αναγινώσκουσι τας Αγίας Γραφάς, δια των οποίων θα κατωρθωθή η εξημέρωσις των αγρίων ενστίκτων των εγκληματικών εκείνων φυσιογνωμιών, η διόρθωσις των φαβλοβίων, και τέλος, η εξεύρεσις της οδού της αγούσης εις την αιωνίαν εκείνην, μακαριότητα. Επομένως, ας στραφή όλη μας η προσοχή και η ενέργειαν εις το να διαβάζωμεν ορθόδοξα θρησκευτικά βιβλία, και θα ιδώμεν ποίοι θα είναι οι καρποί της τοιαύτης ενεργείας. Αλλά και εκ του παραλλήλου, να καταπολεμήσωμεν τας ανηθίκους και αισχράς εκδόσεις, δια των οποίων κυριολεκτικώς όζει η σημερινή Ελληνική κοινωνία, και έφθασε σ' αυτό το κατάντημα.
 Γονείς και Κηδεμόνες εάν θέλετε ν' αναδείξητε τα τέκνα σας τιμίους και ενδόξους πολίτας και μετόχους της ουρανίου Βασιλείας, επιβάλατε εις αυτά την ανάγνωσιν Ορθοδόξων Θρησκευτικών βιβλίων.  

(Εκ του περιοδικού του Αγίου Πατρός Ματθαίου <<ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ>>)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου