Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ [ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ]




 Αγαπητοί αναγνώστες,

 Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται μέσα στην Φλωρινική Εκκλησία ο αγαπητός Πέτρος Κοκκίνης. Ο ίδιος μετά την φυγή του <<μητροπολίτη>> Παντελεήμωνος Ντέσκα, αποτελεί το δεύτερο άτομο το οποίο φεύγει από την <<σύνοδο>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου και προσχωρεί εις τας τάξεις των Φλωρινικών. Ο μεν <<μητροπολίτης>> κ. Παντελεήμων εις την <<σύνοδο>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Μακαρίου, ο δε αγαπητός Πέτρος εις την <<σύνοδο>> του κ. Καλλινίκου. Την δημοσίευση αυτή την κάνουμε όχι γιατί θέλουμε να θίξουμε την προσωπικότητα του αγαπητού Πέτρου, αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση προς όλους του αναγνώστες μας, οι οποίοι μπορεί να παρακολουθούν και την Ομάδα μας στο Facebook [ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ], να σας ενημερώσουμε που εν τέλει κατέληξε το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πριν από περίπου ένα χρόνο, μας ομολογούσε πως η αλήθεια βρίσκεται μόνο εις την <<σύνοδο>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου, ένεκα της οποίας είχε φτάσει εις το σημείο να μας ειρωνεύετε και δημόσια, μέσα από την ομάδα. Πιστεύω πως όλα αυτά, αν και έγιναν ένα χρόνο πρίν, εν τούτοις όμως είναι ακόμη νωπά εις την μνήμη των αναγνωστών της ομάδος. Επειδή όμως αγαπητοί αναγνώστες καθαρός Ουρανός και δη Ορθόδοξος, αστραπές δεν φοβάται, γι' αυτό και θα ήθελα να σας κάνω γνωστά μερικά σημεία από την μικρή αυτή γνωριμία μου με τον αγαπητό Πέτρο. Πρέπει να σας πω πως είχα συναντηθεί μαζί του για να συζητήσουμε τα θέματα που χώριζαν την πρώην <<σύνοδό>> του με τον Σεβ/το κ. Κήρυκο και εις την συνάντηση αυτή είχα πάει κατάλληλα προετοιμασμένος. Είχα μαζί μου τα κατάλληλα έντυπα ώστε να μπορέσω να αποδείξω στον αγαπητό Πέτρο πως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα παρουσίαζε η πλευρά του. 
 Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν ο διωγμός του π. Θωμά από την αγ. Τριάδα. Ενώ από το τηλέφωνο ο συμπαθέστατος Πέτρος επέμε πως ο π. Θωμάς μέσα από τις δύο επιστολές του είχε μιλήσει αποκηρυκτικά έναντι του <<αρχιεπ/που>> κ. Νικολάου, όταν συναντηθήκαμε και του τις διάβασα και τον ρώτησα που βλέπει κάτι το αποκηρυκτικό, εκείνος δεν απάντησε τίποτα παρά μόνο αρκέστει σε ένα χαμόγελο.   
 Η αρχική αντιμετώπιση του συμπαθέστατου αυτού ανθρώπου προς εμένα, ήταν να μου πει με ένα χαμόγελο, μάλλον ειρωνικό, πως εμείς είμαστε η Εκκλησία και όχι εσείς. Κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται και να το πίστευε πάρα πολύ. 
 Επιπλέον, με τον Πέτρο συζήτησα και τα φανερά αδικήματα (κατάληψη αγίας Τριάδος, χειροδικία Κληρικού εις βάρος ηλικιωμένης γυναικός, παράνομες και αιματηρές χειροτονίες κ.α.) εις τα οποία είχε προβεί η μέχρι πριν λίγο καιρό <<σύνοδός>> του,τα οποία και υπερασπιζόταν μέχρι κεραίας. 
 Εις την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο.
 Κατόπιν όμως του γεγονότος της εν Κύπρω ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ <<αρχιερέων>> της πρώην <<συνόδου>> του, συνέχισα να έχω επικοινωνία με τον αγαπητό Πέτρο, εις την οποία όπως ήταν λογικό συζητούσαμε για ακριβώς αυτό το γεγονός. Η θέση του συνομιλητή μου για το εν λόγω θέμα, ήταν να υπερασπίζεται όλα όσα συνέβησαν στην Κύπρο και να τα βρίσκει καθ' όλα νόμια. Κάτι που από την τελική κατάληξη του εις τας τάξεις των Φλωρινικών, τελικά μοιάζει κάτι παραπάνω από λογικό, έως και αναμενώμενο. 
  Εν ολίγοις αγαπητοί αναγνώστες αυτά ήθελα να καταθέσω εις όλους σας, προπαντώς όμως εις τους κοινούς αναγνώστες του bog και της ομάδος. Άλλωστε δεν αναφέρουμε κάτι καινούριο, πέραν φυσικά της γνωστοποίησης της συναντήσεώς μας με τον συμπαθέστατο Πέτρο. 
  Ο λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτή την δημοσίευση δεν είναι γιατί θέλουμε να κρίνουμε το άτομο αυτό για την σημερινή επιλογή του, άλλωστε ο καθείς είναι υπεύθυνος των επιλογών του, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι πνευματικού βαθμού. Καθαρά και μόνο για λόγους ενημερωτικούς κάνουμε την δημοσίευση αυτή, ώστε όλοι να λάβετε γνώση δια  την κατάληξη του ατόμου εκείνου που λίγο καιρό πριν, δημόσια υπερασπιζόταν την <<σύνοδο>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου, φτάνοντας μέχρι το σημείο να μας ειρωνεύετε. 
 Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να ελεήσει τον αγαπητό Πέτρο και να τον φωτίσει ώστε πλέον να καταλάβει που τελικά είναι η αλήθεια.

1 σχόλιο:

  1. Μαλλον,καποιοι απ΄την συνοδο του Στεφανου τον εστειλαν εκει,για να προετοιμασει το εδαφος και γι΄αυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή