Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ




 Στις 16.11.2015 στην Κύπρο οι <<αρχιερείς>> της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου Τσακίρογλου ( <<Αμαθούντος>> κ. Λάζαρος, <<Θηβών και Λεβαδείας>> κ. Ανδρέας, <<Λαρίσης και Τυρνάβου>> κ. Ιγνάτιος, <<Φθιώτιδος>> κ. Παντελεήμων και <<Νέας Υόρκης>> κ. Αντώνιος)  ετέλεσαν την εις <<επίσκοπον Τριμιθούντος χειροτονία>> του <<π.>> Επιφανίου. Κατά την ώρα της διεξαγωγής της <<χειροτονίας>>, εντός του Ναού και φορόντας κανονικά το Εγκόλπιο του Επισκόπου, ήταν παρόν ο Φλωριναίος <<επίσκοπος Ωρωπού και Φυλής>> κ. Κυπριανός. Η <<συγκατάβαση>> αυτή που έγινε από τους <<επισκόπους>> της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου, αφήνοντας τον κ. Κυπριανό να είναι παρόν εντός του Ναού με το διακριτικό του Επισκόπου, δηλώνει ξεκάθαρη κίνηση ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Κυπριανός το παραδέχτηκε σε προσωπική του επιστολή  προς την <<σύνοδό>> του, η οποία φέρει ημερομηνία 30.11.2015 (εκ. ημ.). 
 Εκτός όμως της παρουσίας του κ. Κυπριανού με εγκόλπιο εντός της Εκκλησίας, σημασία έχει να σημειωθεί πως εις αυτόν επετράπει ακόμη και η προσφώνησις του <<νεοχειροτονηθέντος>> κ. Επιφανίου, αμέσως μετά την λήξη της τελετής, εις το αρχονταρίκι της Μονής. Προσφώνηση η οποία, κατ' ιδίαν ομολογίαν του κ. Κυπριανού, έγινε εξ' ονόματος της ιδικής του <<συνόδου>> ως κίνηση Ενωτικού Χαιρετισμού. Μάλιστα ο κ. Κυπριανός μη αρεσκόμενος εις όλα αυτά,  συνεχίζει εις την επιστολή του να λέει και να αποκαλύπτει, πως μέχρι και δώρον εξ ονόματος της <<συνόδου>> του προσέφερε εις τον κ. Επιφάνιο, το οποίον κατείχε θέση <<συμβόλου κλάδου ελάιας>>. 
 Θέλοντας λοιπόν η διαχείρηση του [ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ] να τονίσει πως εις την Κύπρο έγινε ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ μεταξύ των <<επισκόπων>> της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου Τσακίρογλου και του Φλωριναίου <<επισκόπου.> κ. Κυπριανού, αναφέρει όλα τα παραπάνω συν τη φωτογραφία που εις την συνέχεια ακολουθεί, η οποία εις την λεζάντα της αναφέρει πως ο <<επίσκοπος>> με το ράσο και το εγκόλπιο  παρευρίσκεται ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ εντός του ναού. Ιδού αυτή:


 Ιδού και ο παρόμοιος τρόπος με τον οποίο ο κ. Κυπριανός συμμετείχε ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΑ εις την <<χειροτονία>> του κ. Επιαφανίου:


 Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε πως ο κ. Κυπριανός στην Κύπρο έφτασε δύο ολόκληρες μέρες πριν την διεξαγωγή της <<χειροτονίας>>, ότι από το αερόδρομιο (κατά τα γραφόμενα του ιδίου) τον παρέλαβε η Οικογένεια του κ. Επιφανίου, η οποία τον ξενάγησε σε διάφορα αξιοθέατα της Νήσου, κάτι που φυσικά φανερώνει ότι η παρουσία του Φλωριναίου <<επισκόπου>> στην <<χειροτονία>> κάθε άλλο παρά αυτόκλητη υπήρξε. Διότι αυτό σκαρφίστηκαν κάποιοι εκ της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> κ. Στεφάνου να πουν, προκειμένου να μαζέψουν τα αμάζευτα. Συν του ότι ο ίδιος ο κ. Κυπριανός λέει πως είχε ενημερώσει τους πάντες στην Κύπρο, ότι η παρουσία του εκεί δεν ήταν ως ατόμου, αλλά ως ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ο οποίος ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ τη <<συνόδου>> του εις το εν λόγω γεγονός.

 ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ όμως δεν έγινε μόνο κατά την ημέρα της <<χειροτονίας>>, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ τελέστηκε ΚΑΙ κατά την 17/30.11.2015, όταν το Επαρχιακό Δικαστήριο εξέδωσε την υπ' αριθμ 2046/2011 Απόφαση Αγωγής υπέρ του κ. Σεβαστιανού, και όλοι τότε μετέβησαν εις την εκκλησία δια να εορτάσουν μετά Δοξολογίας το γεγονός. 

 Επ' αυτού όμως του ζητήματος ( της ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ) κάποια στιγμή, όταν θα είναι ο κατάλληλος καιρός, θα επανέλθουμε, προκειμένου να δώσουμε ακόμη περισσότερες και σημαντικότερες πληροφορίες. Προς το παρόν αρκούμαστε σε αυτά. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου