Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜ/ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ



 Πολλοί Νεοημ/τες κληρικοί από την συμπεριφορά τους εκτός Θείας Λειτουργίας και γενικώς εκτός Εκκλησίας, μοιάζουν περισσότερο σαν πολιτικοί και δικηγόροι, παρά σαν ιερωμένοι. Ξεχνόντας πως εφ' όσον έχουν δώσει υπόσχεση αφιερώσεως ώστε να εργάζονται μόνο για τον Θεό, δεν μπορούν να μπλέκονται σε κοσμικές διασκεδάσεις, όπως θέατρα, αθλητισμό, κέντρα διασκεδάσεως και ψυχαπωλείας, δροσερά μπανάκια, χορούς, γάμους και πανηγύρια και σε πολλά άλλα. 

 Λέγει ο ΣΤ΄ Κανών των Αγίων Αποστόλων: <<Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος, κοσμικάς φροντίδας μή αντιλαμβανέτω. Ει δε μη, καθαιρείσθω>>.
 Ο 54ος ν Λαοδικεία ορίζει ότι δεν πρέπει να παραμένουν οι Ιερείς και κληρικοί σε γάμους, εορτές, συμπόσια και να στέκωνται να βλέπουν χορούς και άλλες άσεμνες θεωρίες, αλλά προτού να αρχίσουν οι χοροί και τα τραγούδια να σηκώνονται και να φεύγουν. 
 Οι κληρικοί θεωρούνται λειτουργοί του Υψίστου και αφιερούνται εις τον Θεό σώματι και ψυχή. Είτε Ιερεύς Είτε Επίσκοπος, είτε Αρχιεπίσκοπος, είτε και Πατριάρχης. Επομένως δεν η θέση τους είναι μόνο εις όσα αφορούν την Εκκλησία και όχι εις αφορούν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου