Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟ κ. ΧΑΡΙΛΑΟ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ

Ο κ. Χαρίλαος Στουραΐτης μου προτείνει να μην γράφω περί των εκκλησιαστικών διότι δεν είμαι Θεολόγος. Κατ' αρχήν του παραθέτω τα λόγια των Αγίων:

  <<ΠΑΝΤΕΣ <<ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΟΥ ΤΑΞΙΝ ΕΠΕΧΩΝ>> ΕΧΟΜΕΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΩΜΕΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ. Πας Ορθόδοξος καταβάτω εις τον καλόν αγώνα του αντιαιρετικού λόγου κατά δύναμιν. Διότι: <<πας φιλόθεος άνθρωπος προς διδασκαλίαν αυτεπάγγελτος>>. (Μ. Βασιλείου, P.G.32, 1037... See More). Ουχί μόνο ο κληρικός και μοναχός αλλά και ο λαϊκός. <<Ταύτα και λαϊκοίς νομοθετώ>>, <<Ταύτα και πρεσβυτέροις εντέλλομαι, ταύτα και τοις άρχειν πεπιστευμένοις>>, λέγει Γρηγόριος ο Θεολόγος. 

 <<Εντολή γαρ Κυρίου μη σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως. Ώστε , ότε περί πίστεως ο λόγος εστίν ειπείν, εγώ τις ειμί; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός πένης;... Ουά οι λίθοι κεκράξουσι και συ σιωπηλός και αφροντής;>>. Αγ. Θεοδώρου Στουδίτου.

 <<Της σιωπής το κρίμα φοβερόν εστί>>. Μ. Βασίλειος. 


 Επίσης θυμίζω στον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό πως τότε που ήθελε και ήθελα να δημοσιεύουμε κατά των ''Στεφανιτών'' για τις συμπροσευχές της Κύπρου, μπορούσα ή μάλλον έπρεπε να γράφω και να ασχολούμαι με θέματα Θεολογικά. Μάλιστα του θυμίζω πως ακόμη και από το αναλόγιο επάνω μου έλεγε τι πρέπει να γράψω. Διότι όπως πάλι ο ίδιος έλεγε σε όλους μας, όλοι οι χριστιανοί μπορούν να γράφουν για όσα γίνονται στην Εκκλησία και τούτο διότι δεν πρέπει να λησμονούμε πως ο απλός λαός ήταν εκείνος που σε διάφορες κρίσιμες για την Εκκλησία στιγμές πήρε σωστές αποφάσεις. 

Να είστε καλά κ. Στουραΐτη!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου