Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΥΧΗ.


Κύριε, ελέησε όσους με μισούν, με φθονούν και με διαβάλλουν. Κανένας να μην πάθη κακό για μένα τον αμαρτωλό: Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ούτε στην ώρα του θανάτου, ούτε την ημέρα της Κρίσεως.Αλλά, σε παρακαλ, σύντριψε και διάλυσε τα πονηρά σχέδια του διαβόλου γιατί ξέρεις, Εσύ, φιλάνθρωπε Κύριε, ότι αυτός είναι που τους ξεσηκώνει εναντίον μου. Σε παρακαλώ λοιπόν, Θεέ μου, όπως εμένα τον βέβηλο δεν με αποστράφηκες, όσες φορές αμάρτησα κι έτρεξα να ζητήσω συγνώμη στην ευσπλαχνία σου, έτσι κι αυτούς τους αγίους δούλους σου που τώρα με κακολογούν μην τους αποστραφής, αλλά αγίασέ τους με το Πνεύμα σου το Άγιο.

Αυτά είπε, αγαπητέ μου, ο δίκαιος εκείνος στην προσευχή του για τους εχθρούς και τους συκοφάντες του. Ε, λοιπόν, όσες φορές την ημέρα βιάζε τον εαυτό του και παρακαλούσε τον Θεό για την σωτηρία τους, τόσες φορές κατέβαινε άγγελος απ' τον ουρανό και τοποθετούσε στο κεφάλι του <<στέφανον εκ λίθου τιμίου>>.

Γι' αυτό επιτρέπει συχνά ο αγαθός Θεός μας να υβρίζωνται και να συκοφαντούνται οι ευσεβείς, για να αυξήσουν σε μυριάδες τα στεφάνια τους και να κληρονομήσει την βασιλεία των ουρανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου