Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΙΓ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ


ΤΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

  Όλες οι παραβολές του Χριστού αφορούν όλους μας. Η παραβολή όμως των κακών γεωργών μας αφορά ιδιαίτερα σαν έθνος. Ο Θεός για περιούσιο λαό του είχε καλέσει τον Ισραηλιτικό λαό. Αυτός όμως απέρριψε την κλήση του. Μέχρι σημείου να σταυρώσει το Χριστό και να επισύρει την κατάρα του Θεού αντί της ευλογίας. Από περιούσιος λαός έγινε ανούσιος. Στη θέση του ο Θεός κάλεσε όλα τα ειδωλολατρικά έθνη. Μεταξύ αυτών πρώτη κάλεσε την Ελλάδα μας. Και τούτο φαίνεται από τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας για τη διάδοση του Ευαγγελίου μέχρι τις ιεραποστολές του Βυζαντίου.
  Προβάλλει όμως το ερώτημα: Η σημερινή Ελλάδα εξακολουθεί να είναι λαός του Θεού; Εξακολουθεί ν' ακτινοβολεί το φως του Χριστού στο κόσμο; Εάν θέλουμε να είμαστε μέσα στη πραγματικότητα, πρέπει να ομολογήσουμε ότι στο σύνολό της η σημερινή Ελλάδα έχασε τον οδηγητικό της ρόλο. Ακολουθεί αντί να προηγείται στο πολιτισμό. Ακολουθεί ένα πολιτισμό τόσο αμφίβολο. Παρασυρόμαστε από τα ρεύματα του σύγχρονου κόσμου, που είναι γεμάτα σύγχυση και χάος. Έτσι, βαδίζουμε και μεις προς τη καταστροφή που απειλεί την ανθρωπότητα. 
  Αφήσαμε τα ωραία μας ήθη και έθιμα. Χάσαμε τη ρωμιοσύνη μας. Χάσαμε τη κρυστάλλινη ορθόδοξη πίστη μας. Χάσαμε τις ρίζες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού και τρέχουμε στις θολωμένες πηγές του Χιλιασμού, του μηδενισμού και του υλισμού Δε μας αρέσει η αλήθεια και το φως. Θέλουμε το σκοτάδι. Αποστρεφόμαστε και διώχνουμε τους τίμιους, τους ιεραπόστολους, τους αγίους. Άλλοτε με τις ειρωνείες μας και άλλοτε με την ανοικτή πολεμική μας προσπαθούμε να κλείσουμε τα προφητικά και αποκαλυπτικά στόματα της αλήθειας. Δυστυχώς, καταδιώκουμε τους ανθρώπους του Θεού, όπως και οι Εβραίοι καταδίωκαν τους απεσταλμένους του Θεού. 
  Οι περισσότεροι είμαστε κακοί γεωργοί. 
  Θα μείνουμε όμως έτσι; 
  Προς Θεού. Είναι καιρός να συνέλθουμε και να επανέλθουμε στο μεγαλείο που μας κάλεσε ο Χριστός.
  Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα το φως.
  Της ταιριάζει.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου