Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ''ΘΕΟΘΕΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ''


''ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ''
(Σοφ. Σειράχ)



  Μετά την αλλαγή του εορτολογίου στις 10/3/1924 οι μη αποσχισθέντες ορθόδοξοι (χλευαστικώς αποκαλούμενοι παλαιοημερολογίτες) και υπό διωγμό ευρισκόμενοι, συγκεντρώθηκαν την νύκτα της παραμονής της Υψώσεως ου Τιμίου Σταυρού, για να τελέσουν κρυφά την αγρυπνία για την γιορτή, στο όρος του Υμμητού πάνω από το Χολαργό. Περίπου κατά τις 11:30 μ.μ. εμφανίστηκε στον ουρανό Λευκότατος Φωτεινός Σταυρός , καταυγάζοντας μόνο το μονύδριον και το περίβολον αυτού. Σημείο από τον Θεό που μας έδειξε πως θέλει να ακολουθούμε το Πάτριον Παλαιόν Εορτολόγιον.
   Το μέγα αυτό θαύμα το είδαν όχι μόνο οι Ορθόδοξοι πιστοί που είχαν πάει στην αγρυπνία αλλά και οι αστυνομικοί που είχανε φτάσει στον Ιερό Ναό για να τους διαλύσουν. 

Δημοσίευμα Εφημερίδας ΣΚΡΙΠ
Η αναφορά του Μέγα Θαύματος


Δημοσίευμα της Εφημερίδας ΣΚΡΙΠ
σχετικά με την εμφάνιση του Τιμίου και Ζωοποιού
Σταυρού στις 15 - 28/9/1925

1 σχόλιο:

  1. Ο Ιερός Ναός Αγιου Ιωάννη του Θεολόγου στόν Υμηττο (Παπάγου), οπου εγινε τό θαύμα της "Θεόθεν Βεβαιώσεως" ηταν η πρώτη κατακόμβη της Εκκλησίας των Κατακομβων Ελλάδος. Η δευτερη Κατακόμβη εγινε μετα από 2 χρόνια. Τό 1927 εκτισθη τό παρεκκλήσιον του Αγίου Μηνα, εις τήν Ιεράν Μονήν Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης εις Κερατέαν Αττικης. Καί επεται συνέχεια ...Πόσες κατακόμβες μέχρι σημερον ... Καί πόσοι μάρτυρες. Ας θυνμηθουμε την Αγία Αικατερινη Ρούτη από την Μάνδρα (1927) Καί πολύ αργότερα (1950) την Βασιλική Λάζαρη, διαλάμψασα ως νεομάρτυρα εις τούς Αγιους Αποστόλους Λαζαρατων Σφακιωτων Λευκάδος. Καί η ιστορία των Νεομαρτυρων καί υπερασπιστων της ακαινοτομήτου Πϊστεως συνεχίζεται ... Ας πρεσβεύουν γιά τούς Ορθοδοξους τους εν Κατακόμβαις καί τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου καί απανταχου ... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή