Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩΜΕΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩΜΕΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ''συνόδου'' ΤΟΥ ''αρχιεπ/που'' κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ


 <<Ανδρίζεσθε και κραταιούσθε εν τω κράτει της ισχύος Ιησού Χριστού>>.

 Ο αγών υπέρ της Αγίας Πίστεως είναι το υπέρτατον καθήκον παντός Χριστιανού. Ο Χριστιανός νέος ως στρατιώτης Ιησού Χριστού, οφείλει δια του αγώνος του να δίδη πάντοτε την μαρτυρίαν της Πίστεώς του εις τον Χριστόν.
 Οι Άγιοι Μάρτυρες ηγωνίζοντο και έδιδον <<εν τω σταδίω>> την μαρτυρίαν αυτήν αποβλέποντες ουχί εις επιγείους στεφάνους, αλλά εις τον αμαράντινον της δόξης στέφανον.
 Συνεχιταί αυτών και ημείς καλούμεθα να αγωνισθώμεν, να γίνωμεν συναγωνισταί των αγίων και οδοιπόροι της <<στενής και τεθλιμμένης οδού>>.
 Οι εχθροί της πίστεως καραδοκούν και πολεμούν τους γνησίους αγωνιστάς διο και ο δρόμοςγίνεται εις τας ημέρας μας πιο στενός, ανηφορικός και δύσκολος.
 Δια τούτο απαιτείται από όλους τους ορθοδόξους νέους αγωνιστικότης, παλμός,πίστις, αφοσίωσις, ανωτερότης, φρόνημα ουράνιον, θείος ενθουσιασμός και προ πάντων η Χάρις και η Δύναμις Ιησού Χριστού.
 Όθεν ας αναλάβωμεν την πανοπλίαν του πνευματικού αγωνιστού, ίνα φανώμεν συνεπείς εις όσα μας παρέδωσαν οι πατέρες μας και ας εναποθέσωμεν τας ελπίδας μας εις τον Ζωοδότην Χριστόν. Ας εξέρχονται δε φλογερά από τα χείλη μας τα λόγια ταύτα: <<Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ>>.
 Δια τούτο πρέπει να αναλάβουμε τον θυρεόν της πίστεως προς το δύνασθαι στήναι προς τας μεθοδείας του εχθρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου