Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 Ένα από τα μεγάλα λάθη της Ιεράς Συνόδου δια του οποίου επιτεύχθηκε και η κατάλυση του θεσμού αυτής, ήταν και το γεγονός πως από το 1998 σταμάτησε να συζητάει τα προς απόφασιν θέματα, και πλέον μόνο αποφάσιζε. Κι αυτό διότι κάθε πρόβλημα πλέον ερχόταν στη Σύνοδο προαποφασιμένο από τα παρασκήνια, με μόνο σκοπό να τεθούν οι υπογραφές από τους Αρχιερείς. Αυτό είχε γίνει αντιλυπτό υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου και σε μία επιστολή του προς την Σύνοδο τόνισε το εν λόγω λάθος, προκειμένου έτσι να προλάβει τα δεινά αποτελέσματα που θα επακολουθούσαν. Ιδού το σημείο από την  επιστολή αυτή:


 Μερικά χρόνια μετά από την παραπάνω επισήμανση του Σεβ/του Κηρύκου και συγκεκριμένα τη 1η/14η Αυγούστου του 2007, ο μεταστάς πλέον Σεβ/τος Κυρός Γαλακτίων απέστειλε μία επιστολή προς τον <<αρχιεπ/πον>> κ. Νικόλαον εκ της οποίας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, εις την <<σύνοδον>> της 21 - 07 - 2007 και κατά την διαδικασία της <<εκλογής επισκόπων>>, ο κ. Νικόλαος έβγαλε ένα μικρό χαρτί και επανειλημμένως διάβασε τα ονόματα που από πριν είχαν προκαθορισθεί. Ιδού το εν λόγω σημείο εκ της επιστολής του μεταστάντος Σεβ/του Κυρού Γαλακτίωνος:


 Επομένως βλέπουμε πως αν και μετά από κάποια χρόνια, ο Σεβ/τος Κήρυκος δικαιώθηκε από την παραπάνω διαπίστωση του Σεβ. Γαλακτίωνος, δια την επισήμασνή του  πως η <<σύνοδος>> είχε πάψει πλέον να λειτουργεί όπως το επιβάλλουν οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες, μιας και οι <<αποφάσεις>> αυτής είχαν καταλήξει να είναι προειλημμένες. Με λίγα λόγια ο Σεβ/τος Κυρός Γαλακτίων δια της παραπάνω δικής του διαπιστώσεως, χωρίς να το ξέρει, δικαίωσε τα λεγόμενα του Μητροπολίτου κ. Κηρύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου