Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ''ΕΚΛΟΓΗΣ'' ΤΟΥ πρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ''ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ''.

  Επιθυμόντας την ορθή ενημερωση των αναγνωστών μας σχετικά με το θέμα της παρανόμου <<εκλογής>> του πρ. Πειραιώς κ. Νικολάου ως <<αρχιε/που>>, παραθέτουμε όσα είχαν γραφτεί εις το περιοδικό της <<Ορθοδόξου Πνοής>>, προς απόδειξη αυτής της παρανομίας.

  
Η συνεδρίασις της 30ης Μαΐου 2003

  Εις τον <<Κύρηκα>> του μηνός Μαΐου 2003 και εις την σελίδα 115 αναγινώσκομεν: << Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Την 30ην Μαΐου 2003 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγ. Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, εις έκτακτον Αυτής Συνεδρίαν προς εκλογήν του νέου Αρχιεπισκόπου. Εις την συνεδρίαν της Σεπτής Ιεραρχίας συμμετέσχον ο Σεβ. Μητρ/της Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος, Τοποτηρητής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Μακ. πρ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ανδρέας, οι Σεβ/τοι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Παχώμιος, Περιστερίου κ. Γαλακτίων, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γοργόνιος και ο Σεβ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Ανδρέας. Απόντες αδικαιολογήτως ήσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκος, Βεροίας και Ναούσης κ. Ταράσιος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Πανάρετος. ο Επίσκοπος Φιλίππων απουσιάζων δικαιολογημένως (δια λόγους υγείας) και έχων ενημερώσει σχετικώς την Ι. Σύνοδον, συμμετείχε κανονικώς εις την εκλογήν δια γραπτού συμψήφου>>.

  Αποφεύγομεν κάθε δίκαιον χαρακτηρισμόν επί των ανωτέρω και περιοριζόμεθα μόνον από κανονικής και Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Τάξεως να είπωμεν, ότι και η εν λόγω συνάθροισις των ως άνω Αρχιερέων, και η <<εκλογή>> ΤΟΥ ήδη διωρισμένου και εκλελεγμένου, από την 5.2.2003 <<νέου Αρχιεπισκόπου>>, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΥΒΔΗΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ, ενώ δια τους διαπράξαντας ταύτα στοιχειοθετείται άλλη μία παράνομος πράξις διότι:

  α) Δεν συνεκλήθη αύτη υπό Κανονικού και αρμοδίου Εκκλησιαστικού Προσώπου - Οργάνου, ήτοι του Κανονικού Αρχιεπισκόπου και της Κανονικής Ενδημούσης Συνόδου, αλλά παρά του υπό βαρείας κατηγορίας και εν υποδικία τελούντος δήθεν <<Τοποτηρητού>> Σεβ. κ. Νικολάου.

  β) Εκκρεμούν ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΙ κατά της από 5.2.2003 εκδηλωθείσης συμπαιγνίας, περί <<παραιτήσεως>> του Αρχιεπισκόπου, όπως και της συνεδριάσεως της 25.4.2003, καθ' ην διεπράχθησαντα γνωστά ειδεχθή Κανονικά κακουργήματα, ενώ η ασέβεια προς την αλήθειαν και η κατεργασία του ψεύδους έλαβον ανεξελέγκτους διαστάσεις. 

  Και εάν, καθ' υπόθεσιν, δεν συνέτρεχον αι ως άνω υπό στοιχεία α και β, σοβαροί Κανονικοί και γενικώτερον Εκκλησιαστικοί λόγοι, δηλαδή και αν ακόμη η συνεδρίασις της 30ης Μαΐου δεν απετέλει συνέχεια και εξέλιξιν της κατηγγελμένης ιεροσύλου συμπαιγνίας περί παραιτήσεως μετά πνευματικής φύσεως συναλλαγής, και πάλιν θα ήτο παράνομος και αντικανονική, όσα δε απεφασίσθησαν ΑΚΥΡΑ, διότι προήλθον και από ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗΝ ΣΥΝΘΕΣΙΝ Εκκλησιαστικού Οργάνου, <<Κάθε δε αντικανονικήν απόφασις είναι αυτοδικαίως και άκυρος>> (βλ. Μανουήλ Γεδεών, <<Κανονικαί Διατάξεις>>, Κων/λις 1889, σελ. 17) Ειδικώτερα: 

  α) Κατ' αυτήν συμμετέσχεν ενεργώς η Α. Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ανδρέας, ο οποίος την 5.2.2003 φέρεται ως παραιτηθείς, την δε 25.4.2003 ουσία ανήρεσεν και τους λόγους της παραιτήσεως και αυτήν την παραίτησίν του... Ωστόσον το κακόν μεγενθύνεται, επειδή, κατά την συνεδρίαν 25.4.2003, δεν ζητεί να τύχη συγγνώμης δια την ιερόσυλον συμπαιγνίαν του, αλλά την διευρύνει, διότι αντικανονικώτατα υστεροβούλως  και ιδιοτελώς, ενεργοποιείται ως Αρχιερεύς και ως Συνοδικόν μέλος, μετατίθεται εκ του Θρόνου των Αθηνών, τον οποίον <<επώλησε επ' αναλόγοις ανταλλάγμασι>> (ήτοι επισκοπικάς χειροτονίας κλπ.) εις τον Πειραιώς κ. Νικόλαον, και ο δήθεν παραιτηθείς Αρχιεπίσκοπος <<ψηφίζει>> τον διωρισμένον υπ' αυτού ως <<νέον Αρχιεπίσκοπον>>!

  β) Εις την <<εκλογήν του νέου Αρχιεπισκόπου>> συμμετέχει επίσης ο Σεβ. Διαυλείας κ. Ανδρέας, ο οποίος κατηγγέλθη και τελεί εν βαρυτάτη υποδικία και δεν νομιμοποιείται να συμμετάσχη εις τας συνεδριάσεις της Ι. Συνόδου, διότι ουδέποτε από της εις Επίσκοπον χειροτονίας του εγκατεστάθη εις την λαχούσαν αυτώ Επισκοπήν και ουδέποτε ησχολήθη με την διαποίμανσιν αυτής.

  γ) Δια τον ίδιον λόγον, η δια <<γραπτού συμψήφου>> συμμετοχή εξ Αμερικής του Σεβ. φιλίππων Χρυσοστόμου, ο οποίος επίσης δια λόγους υγείας ουδέποτε εγκατεστάθη εις την λαχούσαν αυτώ Επισκοπήν και ουδέποτε υπήρξεν ενεργόν Συνοδικόν μέλος, είναι άκυρος.

  δ) Δεν συμμετέσχον ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΣ εις αυτήν οι Κανονικοί Μητροπολίται και Συνοδικά μέλη, ήτοι ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Κήρυκος, ο Βεροίας και Ναούσης Ταράσιος και ο Λαρίσης και Τυρνάβου Πανάρετος, οι οποίοι ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ την ιερόσυλον συμπαιγνίαν περί <<παραιτήσεως>> του Αρχιεπισκόπου, μέχρι και αυτήν την εξέλιξιν την οποίαν είχεν την 30ην Μαΐου.

  ΕΠΟΜΕΝΩΣ, κατά τα δημοσιευθέντα εις τον <<Κ.Γ.Ο.>> του Μαΐου 2003, εκ των 10 Αρχιερέων εις <<την Σεπτήν Ιεραρχίαν της 30.5.2003>> παρόντες ήσαν ουσιαστικά μόνον 4, ήτοι ο Πειραιώς κ. Νικόλαος, ο Αργολίδος κ. Παχώμιος, ο Περιστερίου κ. Γαλακτίων και ο Κίτρους κ. Γοργόνιος ο οποίος, όπως πιστεύομεν, εσύρθη εκών άκων, τόσον κατά την 25. 4. 2003 όσον, και την 30.5.2003

Η <<εκλογή>> έγινε <<Ψήφοις κανονικαίς>>,
<<παμψηφεί>> και <<τη χάριτι του Αγίου Πνεύματος>>!!!

  Ενώ υπ' αυτάς τας συνθήκας και προϋποθέσεις και την 30ην Μαΐου επροχώρησεν η ιερόσυλος συμπαιγνία, και <<εξελέγη>> παρανόμως, αντικανονικώς και αντιεκκλησιαστικώς ο Σεβ. κ. Νικόλαος, εις τα τεύχη του <<ΚΗΡΥΚΟΣ>> του Μΐου, και Ιουνίου 2003, ψευδόμενοι ισχυρίζονται ότι: <<... η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος διασκεψαμένη εν τω ενταύθα Καθεδρικώ Ναώ Αγίας Τριάδος, κατά τε τους θείους και Ιερούς Κανόνας, έγνω ψήφοις Κανονικαίς, καταστήσαι...>> (Κ.Γ.Ο. Μαίου 2003, <<Υπόμνημα σελ. 125) Και πάλιν: <<Επειδή ψήφοις Κανονικαίς και θεόθεν οδηγηθέντων των συγκροτούντων την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος... πειθόμενος τω θείωβουλήματι αποδέχομαι την Ποιμαντορίαν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής...>>! Και πάλιν ψευδόμενοι και εξαπατώντες, ή τελικά πλανώμενοι επαναλαμβάνουν ότι η <<εκλογή>> έγινε <<ψήφοις κανονικαίς>>, <<παμψηφεί>> και <<... τη χάριτι του Αγίου Πνεύματος>>!!!

  Χωρίς την παραμικράν αιδώ, και όλως ασεβώς δια των εν λόγω κειμένων των, γυμνή τη κεφαλή ψεύδονται και βλασφημούν δημοσίως!, ενώ προπαγανδίζουν και το παράνομον συνέδριόν των της 30ης Μαιου ως <<η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος>>! Τούτο το γεγονός δεν αποτελεί απλώς ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΙΝ της Ιεράς Συνόδου, αλλά δι' αυτής της ιδίας διατυπώσεως είναι ως ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. 

   Και την υπ' αριθμ. 3193/30.5.2003 <<ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ>> τους επίσης την υπογράφουν ως <<Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ>> και επαναλαμβάνουν και εν τω κειμένω αυτώ, ότη αύτη <<τη 30η του μηνός Μαϊου ε.ε. ψήφοις Κανονικαίς εξελέξατο και κατέστησε Αρχιεπίσκοπον Αθηνών... τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαον... Ούτος... ανεδείχθη τη Χάριτι του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος γνήσιος, κανονικός και νόμιμος... η Ιερά Σύνοδος... προτρέπεται και εντέλλεται ίνα υποδεξάμενοι τον... κ. Νικόλαον, ως Κανονικόν και νόμιμον υμών Αρχιερέα...>>. (Κ.Γ.Ο. Ιουνίου σελ. 154 και 155)>> και πάλιν: <<Την 30ην Μαΐουε.ε. εξελέγη υπό της Ι. Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος παμψηφεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών>> (Κ.Γ.Ο. Μαΐου σελ. 127).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου