Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών, η Μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.



 Το πρωί της παραμονής της εορτής των Θεοφανείων 05 Ιανουαρίου 2016, εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα Αττικής, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. Κήρυκος, ο και Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρος της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων και του Εσπερινού, προεξήρχε της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

 Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής της Θείας Επιφανείας, ο   Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. Κήρυκος , χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά - Παραμυθίας εις το Μενίδι Αττικής.

  Στον γεμάτο από τους πιστούς Ναό του Μενιδίου, παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι τοπικοί άρχοντες και φορείς του Δήμου.

  Τον πανηγυρικό της ημέρας κατ' εντολήν του Σεβ/του, εκφώνησε ο πρτοψάλτης του Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής και Θεολόγος αδ. Χαρίλαος Στουραΐτης.

   Ακολούθως, σχηματίσθηκε Ιερά πομπή, προπερευομένου του Τιμίου Σταυρού, της Ιεράς εικόνος, των σημαίων της Μητροπόλεως, των Εξαπτερύγων, του Σεβ/του Μητροπολίτου κ. Κηρύκου και του λοιπού  Κλήρου και Λαού, η οποία πορεύθηκε εις το Κανάλι του Μόρνου όπου και επραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των πόσιμων υδάτων, τα οποία ποτίζουν ολόκληρη την Αττική. 

  Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.κ.  Κήρυκος , μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας εις τα εκκλησιαστικά δρώμενα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, προπαντώς όμως ευχήθηκε τα δεόντα και ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Δημάρχου του Μενιδίου, ο οποίος δια της παρουσίας του τίμησε την εορτή.

































































 ΔΟΞΑ ΤΩ ΦΑΝΕΝΤΙ ΘΕΩ!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου