Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ''ΚΗΡΥΞ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ''



  Στο περιοδικό <<ΚΗΡΥΞ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ>> των μηνών Μαΐου - Ιουνίου 2005, διαβάζουμε σχετικά με την σύγκληση της <<συνόδου>> του <<αρχιεπ/που>> πρ. Πειραιώς κ. Νικολάου, η οποία αποφάσισε την ποινή της <<αργίας>> για τον Σεβ/το κ. Κήρυκο:




  Αυτήν ακριβώς την ημέρα, αγαπητοί αναγνώστες, πήγα εγώ ο ίδιος στην <<σύνοδο>> την απόφαση της ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΩΣ του Σεβ/του Κηρύκου και βρέθηκα προ εκπλήξεως να ακούω με τα ίδια μου τα αυτιά τον κ. Δημ. Κάτσουρα να καλεί τους Αρχιερείς να αποφασίσουν για την καταδίκη τόσο του Μητροπολίτου κ. Κηρύκου, όσο και του Πανοσ. Ιερομ/χου π. Αμφιλοχίου Ταμπουρά (νυν Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου). Το δε τραγικώτερο όλου αυτού του γεγονότος, ήταν πως εκείνη την ημέρα κάποιοι αποφάσισαν να ''καταδικάσουν'' δύο πρώην εν Χριστώ αδελφούς και συλλειτουργούς τους, χωρίς καν να έχουν μπει στον κόπο να τους ακούσουν. Αυτό για μία <<σύνοδο>> αποτελεί μεγάλο παράπτωμα και φτάνει ώστε να ακυρώσει τόσο την ίδια όσο και τις αποφάσεις αυτής. Η παραπάνω όμως πράξη της <<συνόδου>>, εκτός των άλλων, αποτελεί κι ένα ακόμη ΣΟΒΑΡΟ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ στοιχείο, πως αυτή κατάντησε να συγκαλείτε μόνο και μόνο για να επικυρώνει προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να τις εξετάζει. Και αυτό γιατί απλά και μόνο έτσι απαιτούσε το παρασυνοδικό κατεστημένο και ο παλαιοημερολογιτικός και νεοημερολογητικός Οικουμενισμός, ο οποίος χρόνια τώρα εργάζεται δια τον αφανισμό της Ορθοδοξίας!!!
  Εξαιτίας όλων αυτών των δημοσιευμάτων, που από το 2003 και μετά, το ένα ήταν χειρότερο του άλλου, το εν λόγω περιοδικό κατήντησε να εξυπηρετεί τους εχθρούς της Ορθοδοξίας και πολύ εύστοχα να σχολιάζεται ως ΠΡΩΗΝ ''Κήρυξ'' της ''Ορθοδοξίας''!!!

  Με αφορμή την παραπάνω λανθασμένη στάση της τότε <<συνόδου>>, παραθέτουμε εις την συνέχεια και την ερώτηση του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητού προς τον Πύρο:

  ''ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΣΥΝΟΔΟΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ Ή ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ;''  (ΕΠΕ 15Γ, 199)

  ''ΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΙΚΗΝ ΛΟΓΙΚΗΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΣΥΝΟΔΟΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ;''  (ΕΠΕ 15Γ, 199)

1 σχόλιο:

  1. Και τον αγιο ιωαννη τον χρυσοστομο μια παρομοια συνοδος τον εξορισε και τον καταδικασε,κ.Παπαδατε,μην το ξεχνατε αυτο. Δεν εχουν καμια αξια αυτες οι αποφασεις ,τις οποιες επεβαλε μια ληστρικη ομαδα,ενα παρασυνοδικο ναζιστικου τυπου συστημα,το οποιο ξεμπροστιαζεται σημερα μεσα απο την οικογενειοκρατια. Ολοι αυτοι,κ.Παπαδατε,δεν σεβαστηκαν τον πατερα τους, αρχιεπισκοπο Αντρεα,τον οποιον εξευτελισαν μονο και μονο για να χειροτονηθει επισκοπος συγκεκριμενο προσωπο. Και απο ποιον;μα απο εναν αιρετικο,τον οποιον αποκαλουσαν νικολακη, και που για να ικανοποιησουν την εξουσιομανια τους εφτασαν σε δεκαδες ιεροσυλες πραξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή