Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ''


<<Ος εάν θέλει εν υμίν μέγας γενέσθαι, έσται υμών διάκονος, και ος αν θέλη εν υμίν είναι πρώτος, έσται υμών δούλος>> (Ματθ. Κ΄26)

Τα λόγια αυτά δεν εκπροσωπούσαν καθόλου τον πρ. Πειραιώς κ. Νικόλαο. Δυστυχώς αν και αυτός ο άνθρωπος μεγάλωσε και πέθανε μέσα στο ράσο, πολλές φορές οι πράξεις του ήταν παντελώς αντίθετες με αυτό. Το 1995 όταν έγινε το σχίσμα των <<πέντε>>, προτάθηκε εις αυτόν να τους ακολουθήσει λέγοντάς του πως θα τον έκαναν μέχρι και <<αρχιεπίσκοπο>>. Πλην όμως ο πρ. Πειραιώς είχε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν οι <<πέντε>> τηρούσαν τον λόγο τους, γι' αυτό και τελικά επέλεξε να μην τους ακολουθήσει και να παραμείνει στο πλευρό του Αρχιεπ/που Ανδρέου. Λίγα όμως χρόνια αργότερα και μην έχοντας λιγοστεύσει ο εγωισμός του, εκείνος επιθυμούσε ακόμη να γίνει <<Αρχιεπ/πος>> έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επ' αυτού επάνω πάτησε το 2003 το τότε παρασυνοδικό κατεστημένο με τους γνωστούς - άγνωστους, και τελικά το 2005 ούτοι δημιούργησαν άλλο ένα σχίσμα στην Εκκλησία. 
Δυστυχώς όμως ούτε ο σημερινός διάδοχος του <<αρχιεπ/που>> Νικολάου <<αρχιεπ/πος>> και συνάμα <<ηγούμενος>> κ. Στέφανος, δεν φαίνεται να ασπάζεται τα παραπάνω λόγια. Διότι αν τα ασπαζόταν τότε θα έκανε αποδεκτά τα πολλά αιτήματα του Σεβ/του κ. Κηρύκου για την διεξαγωγή ενός εν αγάπη και αληθεία διαλόγου προκειμένου το σχίσμα να παγιωθεί. 
Επιπλέον επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά κάτι το πολύ σημαντικό. Ο διάλογος εν αγάπη και αληθεία είναι ΦΩΣ. Και ο μόνος λόγος δια τον οποίον συνέχεια τον επιζητούμεν με τους πρώην εν Χριστώ αδελφούς μας ''στεφανίτες'', είναι δια να φυγαδευθή το σκότος και να λάμψη το φως!!!

Αν λοιπόν η <<στεφανίτικη σύνοδος>> δεν έχει σε τίποτα λερωμένη τη φωλιά της, και όντως θέλει την ειρήνη, τότε δεν μένει παρά να το αποδείξει με την παρουσία της εις τον παραπάνω διάλογο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου