Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑ


Δημήτρη,Χριστός Ανέστη .Χρόνια πολλά σε εσέ και την οικογένειά σου. Είναι ξεκάθαρο,ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχασε την ψυχραιμία του από τις αλήθειες που αναφέρονται στο κείμενο . Ομιλεί αυτός,που,μαζί με δύο τρείς ακόμα,ήταν ο πρωταγωνιστής της ιεροσύλου , αντικανονικής και κολασίμου παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου το 2003,η οποία προεκάλεσε το γνωστό σχίσμα, και της τοποθετήσεως στην Αρχιεπισκοπή του αιρετικού Νικολάου Μεσσιακάρη.[Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η επαίσχυντη φράσις του << η ευλογημένη παραίτησις>> . 'Οπως όλοι γνωρίζουν,πλέον,η παραίτησις αύτη είχε σκοπό την επισκοποίηση του σημερινού <<αρχιεπισκόπου>>της συνόδου στην οποίαν ανήκει ο κύριος αυτός. Εξανάγκασαν σε παραίτηση τον τότε Αρχιεπίσκοπο,ώστε να εκπληρωθεί ο διακαής πόθος του Νικολάου και, στην συνέχεια, να αποδεχθεί την επισκοποίηση του σημερινού <<αρχιεπισκόπου>> κάτι για το οποίον ούτε καν ήθελε να ακούσει... Ομιλεί αυτός, που επανειλημμένα ψευδολόγησε τόσο στα ελληνικά όσο και τα κυπριακά Δικαστήρια . Ομιλεί αυτός,που μαζί με τους υπολοίπους, είναι βουτηγμένος στο αίμα τριών- τεσσάρων [χάσαμε το μέτρημα]σχισμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ομιλεί αυτός, που συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές των οικουμενιστών νεοημερολογιτών. Ομιλεί αυτός, που επαίνεσε ηθοποιό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ομιλεί αυτός, που δηλώνει ανερυθρίαστα ,ότι δεν σώζουν τα έργα,δεν σε σώζει η ηθική ούτε η πίστις ,αλλά η αγάπη !!! Ομιλεί αυτός,που το πιστεύω του αλλά και της συνόδου του,ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του Ζηζιούλα. Ο Ζηζιούλας , από τη μία,καταργεί τα Κοινά Φυσικά Ιδιώματα των Θείων Προσώπων,την Κοινωνία δηλ. των τριών Υποστάσων σε αυτά ,επικαλείται το Ακοινώνητον Υποστατικόν Ιδίωμα του Θεού Πατρός [Αίτιο] και μέσα απ'αυτό <<δογματίζει>> υπέρ του πρωτείου του Πάπα. Ο συγκεκριμένος κύριος και η σύνοδός του ,από την άλλη,κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα . 'Οταν ομιλούν και κηρύττουν περί μη Κοινωνίας Προσώπων[βλ.Εγκύκλιο.3280/2007] ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ Α'Ι'ΔΙΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΙΩΝ ΥΠΟΣΤΆΣΕΩΝ-ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ,δηλ.καταργούν αυτήν την Σωτηρία του Ανθρώπου!!! Γι' όλα αυτά και άλλα τόσα θα πρέπει να απολογηθεί και να μετανοήσει ο συγκεκριμένος και οι συν αυτώ,Δημήτρη,και να αφήσει τις φαιδρότητες, γιατί ο γκαιμπελισμός και η προπαγάνδα τους έχει λάβει τέλος πρό πολλού. Σε χαιρετώ .Χριστός Ανέστη !

2 σχόλια:

  1. Λυποῦμαι διότι διά τῆς ἀτυχοῦς ἀνταπαντήσεώς σου ἐπιβεβαιώνεις τά ὑπ' ἐμοῦ λεχθέντα. Φαίνεται ὅτι εἶχε δίκαιο συνάδελφός μου, μετά τοῦ ὁποίου παλαιότερον συζητῶν τά περί τῆς κακοδοξίας σας μοῦ ἐτόνιζε: μή χάνεις τόν χρόνο σου κ. Κάτσουρα καί μή παρασύρεσαι, νομίζων ὅτι ἔχεις ἀπέναντί σου αἰρετικούς περιωπῆς. Ἐδῶ πρόκειται περισσότερον περί ἀνοησίας καί θεολογικῆς ἀγραμματοσύνης καί ὀλιγότερον περί αἱρέσεως. Διότι οἱ αἱρετικοί εἶχον γνώσεις συνήθως καί ἦταν πεπαιδευμένοι καί ὄχι περιορισμένης νοητικῆς χωρητικότητος. Μακάρι τοῦτο νά ἐλαφρύνη τήν εὐθύνη σας διά τήν ἀλλοίωσιν τῆς ὀρθοδόξου διδασκαλίας τήν ὁποίαν ἀμετανοήτως κηρύσσετε καί ὑπέρ τῆς ὁποίας εὐκαίρως-ἀκαίρως ἀπολογεῖσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον θα σου απαντήσω όπως σου ταιριάζει διότι μάλλον εκτός από την γαστέρα σου, επαχύνθη και το μυαλό σου και δεν μπορεί να καταλάβει τις ολοφάνερες παρανομίες της ''συνόδου'' σου, την οποία υπερασπίζεσαι δίνοντας και το αίμα σου , μιας και εκείνη με τη σειρά της καλύπτει τον χαρακτήρα σου.

    Λοιπόν κ. Κάτσουρα. για άκου εσύ και ο αξιολύπητος συναδελφός σου αυτό και μετά έλα να μας το παίξεις ξύπνιος, αθώος, και ''ορθόδοξος''.
    Μάθε στη ζωή σου πρώτα να είσαι άνθρωπος και μετά Χριστιανός. Διότι ως γνωστόν ο Θεός φωτίζει τους ανθρώπους, εσύ όμως για να παραμένεις εις το σκοτάδι, μάλλον ανθρώπινα στοιχεία δεν έχεις και εκ παραδρομής είσαι άνθρωπος. Ναι εσύ, που ενώ βοηθήθηκες τόσο από τον π. Θωμά, σε προσωπικό και Εκκλησιαστικό επίπεδο, τότε που έπρεπε να του ανταποδώσεις αυτή την βοήθεια, τον ξέχασες εντελώς. Δεν σεβάστηκες ούτε την τόσον ετών ιερωσύνη του, ούτε την ηλικία του, και ως ''ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΓΡΑΜΑΤΟΣ που εσύ είσαι'', πέταξες στον κάλαθο των αχρήστων τα λόγια του Ευαγγελίου ''άρρωστος ήμουν και με επισκεφθήκατε''. Και σε αυτό δεν μπορείς να μου πεις γιατί σε κρίνω και σου μιλάω έτσι, διότι σε κρίνω βάση των έργων σου, όπως δηλαδή προστάζει η Εκκλησία. Άραγε δεν βρέθηκε κανείς από την παράταξή σου όλα αυτά τα χρόνια, την ημέρα της Κυριακής της Τυρινής να σου πει με ποιον τρόπο εσύ κατά την ημέρα αυτή τολμάς και βγαίνεις στην Ωραία Πύλη και Κηρύττεις; Που είναι αγαπητέ μου η συμπόρευση Χριστιανοσύνης και έργων σου; Τολμάς λοιπόν εσύ και όποιος άλλος σου μοιάζει, να λες πως εμείς έχουμε αλλοιώσει την Ορθόδοξη διδασκαλία; Τόσο πολύ άπιστος είσαι; Δηλαδή αν εμείς έχουμε αλλοιώσει την Ορθοδοξία, όταν δεν έχουμε κάνει τίποτα παρά μόνο ο Επίσκοπός μας απομακρύνθηκε από ένα συνέδριο ματαιότητος και δεν θέλησε πλέον να κάθεται άλλο μετά παρανομούντων, τότε εσείς που χειρεοδικήσατε, που χειροτονήσατε αυτόν που χειροδίκησε, που χειροτονήσατε κάτω από αίματα, που ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΤΕ με ΦΛΩΡΙΝΑΙΟ ''επίσκοπο'', τότε εσείς δεν έχετε αλλοιώσει την Ορθοδοξία αλλά την έχετε οδηγήσει και ως τρίτου ουρανού; Συγγνώμη που σου μιλάω έτσι, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι του Χριστιανούς που εκείνοι πρώτα σέβονται τον Θεό.

    Δεν προσθέσω τίποτα περισσότερο γιατί προτιμότερο είναι αυτά που σου γράφω να τα λέω στο ντουβάρι, μιας και εκείνος είναι πιο Θεοφοβούμενο, πιο Ορθόδοξο και πιο λογικό από εσένα.

    Κλείνοντας, ενώπιον του Θεού υποχρεούμαι να πω πως μεταξύ σου και του αδελφού Χαρίλαου, καμία ομοιότητα. Ο Αδελφός Χαρίλαος είναι Ορθόδοξος, λογικός και Θεοφοβούμενος Χριστιανός, εσύ δια των έργων σου έχεις αποδειχθεί τα ακριβώς αντίθετα.

    Είθε ο Θεός να σε φωτίσει ώστε να καταλάβεις τις ασυναρτησίες και τις κακοδοξίες των δημοσιευμάτων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή