Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΧΑΡΙΛΑΟ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ.

 Από την θέση αυτή θα θέλαμε δημοσίως να συγχαρούμε τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό Θεολόγω και Πρωτοψάλτη κ. Χαρίλαο Στουραΐτη δια τις πολύ εύστοχες απαντήσεις του προς τον κ. Δημήτρη Κάτσουρα.

 Ενδεικτικό σημείο της ασχήμιας των καιρών που διερχόμεθα, είναι και η άκρως λυπητερή και συνάμα ανορθόδοξη = κακόδοξη στάση του κ. Κάτσουρα. Όταν πλέον, αγαπητοί αναγνώστες, έχουμε φτάσει σε καιρούς που δήθεν άνθρωποι της Εκκλησίας και ΔΗΘΕΝ ορθόδοξοι - θεολόγοι,  δικαιολογούν πράξεις όπως αυτή της παρανόμου παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Κυρού Ανδρέου, ή και ακόμη αυτής της χειροδικίας ενός κληρικού εις βάρος ηλικιωμένης γυναικός, ο οποίος εις την συνέχεια ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ''ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ'', τότε μπορούμε απόλυτα να καταλάβουμε τα λόγια των Προφητών οι οποίοι έλεγαν πως εις στους εσχάτους καιρούς θα ξεσηκωθούν πολλοί ψευτοπροφήτες και θα κηρύττουν το όνομα του Κηρίου. 

 Επιπλέον, ο κ. Κάτσουρας καλό θα ήταν να σκεφτεί το ενδεχόμενο κάποιας προσωρινής παύσεως των Κηρυγμάτων του, μιας και ο ίδιος πρώτα δεν ανταποκρίνεται στα όσα κηρύττει, προκειμένου έτσι να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία αυτοκριτικής των μέχρι σήμερα έργων του. Και για τον βοηθήσουμε ώστε να το πετύχει αυτό, του θυμίζουμε (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ), πως το ''τρίσκαλο'' του αγίου Βήματος της Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, επί του οποίου ακόμη και σήμερα τολμά και ανεβαίνει και να ξεστομεί ''γλυκύτατα και συγκινητικά κηρύγματα'', το έχτισε ο π. Θωμάς Κοντογιάννης, τον οποίο ούτε για δευτερόλεπτα της ώρας δεν κόπιασε να επισκεφτεί ο εν λόγω <<Κύριος>>. Και το Κύριος  το βάζουμε σε εισαγωγικά διότι ως γνωστόν η εντιμότητα προς το πρόσωπό μας δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται. Και ο κ. Κάτσουρας αυτή την εντιμότητα προ πολλού την έχει χάσει. 

 Κλείνοντας θα παραθέσουμε μερικά λόγια του Μ. Βασιλείου τα οποία εκφράζουν απόλυτα τον κ. Κάτσουρα αλλά και την ''σύνοδο'' που εκείνος ακολουθεί:

 '' Μόνον να μην εξαπατηθήτε από τας ψευδολογίας των, όταν επαγγέλωνται την ορθότητα της πίστεως. Τέτοιοι άνθρωποι είναι χριστέμποροι και όχι χριστιανοί, καθ' όσον προτιμούν πάντοτε εκείνο που τους οφελεί εις τον παρόντα βίον από την ζωήν της αληθείας. Όταν ενόμισαν ότι απέκτησαν αυτήν την ματαίαν εξουσίαν, προσετέθησαν εις τους εχθρούς Του Χριστού, όταν είδαν να αγριεύουν οι λαοί, πάλιν συμμορφώνονται προς την Ορθότητα. Δεν αναγνωρίζω ως Επίσκοπον, ούτε θα συγκαταριθμήσω μεταξύ των ιερέων Του Χριστού αυτόν που προεβλήθη εις την αρχήν από τα βέβηλα χέρια προς κατάλυσιν της πίστεως. Αυτή είναι η ιδική μου κρίσις περί των πραγμάτων.'' (Μ. Βασιλείου. P.G. Τομ. 32 σελ.897 Α). 


      

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου