Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ


 Αγαπητοί αδελφοί,

 Τούτη η συγκλονιστική Εβδομάδα που ζούμε την σύλληψη, την σταύρωση και την ταφή του Θεού, μας επιτρέπονται κάποιες σκέψεις, κάποιοι προβληματισμοί. Μέχρι την ένσαρκη παρουσία του Χριστού η αμαρτία είναι επιτυχία, η κλεψιά είναι εξυπνάδα, οι βρωμοδουλειές είναι διασκέδαση, το να πατάς επί πτωμάτων είναι προαγωγή, η φιλαυτία είναι εξασφάλιση, ο εγωισμός κάστρο ασφαλείας. Ενωμένοι με τον σταυροθέντα και αναστάντα Χριστό, και έχοντάς τον Θεό της ζωής μας, σιγά σιγά κι εμείς μαθαίνουμε ότι αυτός είναι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Και τότε αγαπώντας τον, αρχίζουμε να θυσιαζόμαστε αντί να θυσιάζουμε. Να διακονούμε αντί να εξουσιάζουμε. Να προσφέρουμε αντί να δικδικούμε. Να δίνουμε αντί να πέρνουμε. Να παραιτούμαστε αντί να απαιτούμε. Να αγαπάμε αντί να θέλουμε.

 Αγαπητοί αδελφοί,

 Αυτό το Πάσχα ας ξαναδούμε βαθιά και σοβαρά τη σχέση μας με το Χριστό και τα όσα προτείνει. Ας τον δούμε στον Μυστικό Δείπνο ''πως τους πόδας απονήπτει των μαθητών'' και ''ποιήσωμεν ώσπερ κατίδομεν''.Ας τον παρατηρήσουμε πως ανεβαίνει στον Γολγοθά και ας τον συσχετίσουμε με τα όσα έχει διδάξει, πριν ανέβει εκεί. Ας δούμε πως πεθαίνει γι' αυτούς που αγαπάει. Ας σκεφτούμε ότι όντας εσταυρωμένος, περισσότερο απ' όλους σκεφτόταν κι αγαπούσε τους σταυρωτές του, κι αγωνιούσε να βρει ελαφρυντικά <<ου γαρ οίδασι τι ποιούσι>>. 

 Αυτό το Πάσχα, αγαπητοί αδελφοί, ας αποφασίσουμε να πάρουμε στα χέρια μας τα λόγια Του από το Ευαγγέλιο, πως θα τον κληρονομήσουμε και πως θα γίνει Θεός μας, κι εμείς παιδιά Του.

Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου