Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑ


 Μετά και το τελέυταίο ΑΤΥΧΕΣ σχόλιο του κ. Κάτσουρα, είναι πλέον φανερό προς όλους πως η ''Στεφανίτικη σύνοδος'' δεν επιθυμεί να ακούει αλήθειες, γι' αυτό και χάνει την ψυχραιμία της και αφήνει τον κ. Κάτσουρα να γράφει αυτά που γράφει. Από το 2003 μέχρι και αυτή την στιγμή, μέρα, λεπτό και δευτερόλεπτο δεν έχει περάσει που η εν λόγω ''σύνοδος'' δια στόματος του ως άνω Κυρίου, να μην έχει εξαπολύσει δριμύ πόλεμο εναντίον του Σεβ/του κ. Κηρύκου. Και προς τούτο θέτουμε τα εξής λογικά ερωτήματα:

α) Εφ' όσον η ''σύνοδος'' του κ. Στεφάνου ΝΟΜΙΖΕΙ πως είναι η μόνη ''Ορθόδοξος'' και ''αληθινή'' επί της γης ''σύνοδος'', τότε γιατί συνέχεια εκδιώκει όλους εκείνους που τολμούν να διαφωνήσουν μαζί της, με τελευταίο παράδειγμα εκείνο των Σεβ/των Παχωμίου και Ευσταθίου; Που είναι η αυτοκριτική της όλα αυτά τα χρόνια;  

β) Από τη στιγμή που η ύπαρξη της εν λόγω ''συνόδου'' είναι δήθεν για την διαφύλαξη της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, τότε γιατί τόσο το 2003 εκδίωξαν τον Σεβ/το Κήρυκο, όσο και τώρα τελευταία εκδίωξαν και καθήρεσαν τους Σεβ/τους κ. Παχώμιο και Ευστάθιο; Τι παραπάνω ζητούσαν αυτοί οι τρεις Μητροπολίτες πέραν της Ορθής Ομολογίας Πίστεως; 

γ) Με ποια λογική μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει τις από το 2003 παράνομες, αντιεκκλησιαστικές και απάνθρωπες ενέργειες που έχει μετέλθει η εν λόγω ''σύνοδος'', και να τις βαπτίσει ως νόμιμες, απολύτως εκκλησιαστικές και ανθρώπινες; Αν δεν μας απατάει το χαμηλό εκκλησιαστικό μορφωτικό μας επίπεδο, ο Χριστός όταν έβλεπε πως οι λόγοι Του δεν εισακούγονταν από κάποιους, τότε δεν εξαπέλυε διωγμό προς αυτούς, αλλά ήταν ο πρώτος που έριχνε τον εαυτό Του, προκειμένου έτσι να γίνει θυσία ένεκα και του τελευταίου ανθρώπου και να τον σώσει. Πότε κάτι παρόμοιο συνέβει και με την ''Στεφανίτικη σύνοδο;''. Ας βγει κάποιος και ας γράψει συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία η ''σύνοδος'' αυτή χάριν της ΕΝΟΤΗΤΟΣ, έδειξε προθυμία στο να αποσύρει τα ΕΓΩ της και δια του ΔΙΑΛΟΓΟΥ να εργαστεί για την ΕΙΡΗΝΗ και την ΕΝΟΤΗΤΑ. Εμείς πάλι από την πλευρά μας, έχουμε πολλά παραδείγματα να αναφέρουμε, τα οποία φανερώνουν την επιθυμία μας για διάλογο και μάλιστα και την ΟΙΚΟΝΟΝΜΙΑ που επιθυμούμε να κάνουμε εις όσα θέματα είναι δυνατόν να γίνει. 

 Ειλικρινά ΚΡΙΜΑ!!! Διότι εις την ''σύνοδο'' του ''αρχιεπισκόπου'' και ''ηγουμένου'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου υπάρχουν και αξιόλογα άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στον Αγώνα της Εκκλησίας, δυστυχώς  όμως τα άτομα αυτά έχουν πέσει θύματα συγκεκριμένων προσώπων. Κι' αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το 2007 δι' Επιστολής του προς τον τότε ψευδαρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο, το είχε δηλώσει και ο Σεβ/τος Περιστερίου κυρός Γαλακτίων. 

 Εν κατακλείδι, η ''σύνοδος'' αυτή δια των ιδίων έργων της και καρπών της, φαίνεται ξεκάθαρα πως μόνο ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Τουναντίον, ίσως είναι και η πιο εγωίστρια ''σύνοδος'' και η πιο επικίνδυνη από όλες εκείνες που υπάρχουν μέσα στον χώρο του Παλαιού Ημερολογίου, μετατρέποντάς τον έτσι σε χώρο Παλάιοημερολογιτικού Οικουμενισμού. 

 Ο Θεός να βοηθήσει ώστε εις το μέλλον να μην δούμε άλλα έκτροπα και διωγμούς από την συγκεκριμένη ''σύνοδο''. Μονάχα έργα Αγάπης και Ειρήνης... Τα οποία πολύ καλά γνωρίζει ποια είναι, κι αν όντως θέλει το καλό των πιστών της, θα σπεύσει και να τα εφαρμόσει.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου