Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΓΝΗΣΙΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΒΙΛΙΤΣΑΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ (2008 - 2018) ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

Την παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής επραγματοποιήθη Γνησιορθόδοξον Πανηγυρικόν Συνοδικόν Συλλείτουργον εις τον ομώνυμον Ιερόν Ναόν της Μητροπόλεως Βράντσεα εις Μοβιλίτσαν Ρουμανίας και εν ταυτώ Ομοθυμαδόν, Ιερά Σύνοδος, Κλήρος, Μοναχικά Τάγματα και Πιστός Λαός, ανέπεμψαν θερμάς ευχαριστίς δια την υψίστην ευλογίαν της εν τω ονόματι Του ενώσεως, δεηθέντες εν ταυτώ όπως η χάρις της ομολογίας της Πίστεως είη Καθαρά, ισχυρά και αδιάκοπος προς δόξαν του Αγίου ονόματος του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Μετά το πέρας του Ιεροσυνοδικού Συλλειτούργου έλαβεν χώραν ο καθαγιασμός των υδάτων, (επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής), και επηκολούθησαν άτυπος πλην σημαντική σύσκεψις καθ' ην αντηλλάγησαν απόψεις και πληροφορίαι, ενώ και θέματα εκ των προηγουμένων Συνεδριάσεων της Πανορθοδόξου Συνόδου επανελθόντα ανελύθησαν περαιτέρω και εσχολιάσθησαν.
 Ιδιαιτέρως ετονίσθη το γεγονός της κατά το 2008 ενώσεως, το οποίον κάθε άλλο παρά της ανθρωπίνης πρωτοβουλίας έργον ήτο και συνεχίζεται. Εξαιρέτως το ενδιαφέρον εστράφη τόσον εις την Καθαράν Ομολογίαν - Εκκλησιολογίαν, όσον και εις την Αποστολικήν διαδοχήν, του Σεβ/του κ. Κηρύκου τονίσαντος ότι αι διαχρονικαί επιθέσεις, σκευωρίαι κ.λπ., είναι τω όντι σατανικά σχέδια, κατά των επισκοπικών Χειροτονιών τόσον του 1935, όσον (και πολύ περισσότερον) του 1948 και μέχρι σήμερον και μέχρι αυτής της αναγνωρίσεως και επικυρώσεως της Αποστολικής Διαδοχής της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της ρουμανίας. Όλαι αι κακοήθεις επιθέσεις κατ' αυτής εντείνονται και κορυφώνονται εις τας ημέρας μας! Και προσέθεσεν, <<είναι φυσικόν, διότι ενώ από το 1924 επίστευον ότι η Γνησία Ορθόδοξος Εκκλησία, (δηλαδή οι παραμείναντες εις την Ορθοδοξίαν Κληρικοί και Λαϊκοί), θα διελύοντο και θα απερροφώντο υπό της Σχισματοαιρέσεως του Νεοημερολογιτικού Οικουμενισμού, το 1935 ο Θεός ωκονόμησεν Ορθόδοξον Ιεράν Σύνοδον και πάλιν μετά από την διάλυσίν της, το 1948 ο Θεός ωκονόμησεν Ορθόδοξον Σύνοδον και το 2008 ενώ μετήρχοντο τα πάντα και επερίμενον να εκπέση και ο τελευταίος εναπομείνας Επίσκοπος, και πάλιν ο Θεός ΩΚΟΝΟΜΗΣΕΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΣΥΝΟΔΟΝ! Περιττόν να αναφέρω ότι και κατά την ώραν ταύτην καθ' ην ομιλώμεν ουκ επαύσαντο τα κατά της Αποστολικής Διαδοχής και της Εκκλησιολογίας δόλια και Σατανικά σχέδια!
 Ειδική αναφορά έγινε εις τις σημερινές παρανομίες της ''Στεφανίτικης συνόδου'', τονίσας ότι δυστυχώς παρά τας εν αγάπη Εκκλήσεις και παρακλήσεις, ούτοι δεν εννοούν να έλθουν εις επίγνωσιν, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν εαυτούς εις την υπηρεσίαν των σκοτεινών κέντρων του Νεοημερολογιτικού και Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού!...
 Εις τα πλαίσια αυτά τόσον η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία της Ελλάδος όσον και η Πανορθόδοξος Σύνοδος δέον εις το προσεχές μέλλον να επιληφθή και αντιμετωπίση κατά Θεόν την σύγχρονον κατάστασιν και πρό πάντων επιληφθή και παραλείψεων και ανθρωπίνων αδυναμιών του παρελθόντος αι οποίαι έχουν την αναφοράν των είτε εις την Αποστολικήν Διαδοχήν είτε και εις την Εκκλησιολογίαν...>>.
 Εις τας εκδηλώσεις αυτάς παρέστησαν ο οικείος Μητροπολίτης Βράντσεα κ. Γερόντιος και οι Μητροπολίται: Της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Κήρυκος, της Κυπριακής Εκκλησίας κ. Παρθένιος, της Ουκρανικής Εκκλησίας κ. Σεραφείμ, της Αφρικανικής Εκκλησίας κ. Ματθαίος (του Σεβ/του Μητροπολίτου Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ απουσιάζοντος λόγο ποιμαντικών υποχρεώσεων και του Σεβ/του Μπακάου κ. Κασσιανού μη συμμετάσχοντος λόγο γήρατος), επίσης συμμετείχον όλοι οι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας, ο εξ Αγγλίας Ιερομ/χος π. Σωζόμενος, ο εκ Λιβάνου ιερομ/χος π. Νεκτάριος (εκπροσωπόντας και τον Σεβ/τον κ. Σεραφείμ), ο εκ Κένυας πρωτοπρεσβύτερος π. Φώτιος και πλήθος Ορθοδόξων πιστών από διάφορα μέρη του κόσμου. 








Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν. Ως εκλείπει καπνός εκλειπέτωσαν οι εχθροί του Χριστού. Η αναλαμπή της Ορθοδοξίας επί θύραις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου