Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ;


 Πολλοί Χριστιανοί μπορεί να πέρασε η Μ. Εβδομάδα, μπορεί να πήγαν στις Εκκλησίες και να άκουσαν τα πένθιμα λόγια της Μ. Πέμπτης, εντούτοις όμως ίσως ακόμη να μην γνωρίζουν την ακριβή αιτία που οδήγησε τον Χριστό στον Στραυρό, κι αν όντως υπήρχε αιτία. Την απάντηση όμως επ' αυτού μας την δίνει το ιγ΄ Αντίφωνο που ψέλνεται στην Εκκλησία την Μ. Πέμπτη, λίγα μόλις λεπτά πριν την έξοδο του Εσταυρωμένου. Ιδού τι λέγει:

''Το άθροισμα των ιουδαίων τω Πιλάτω ητήσατο σταυρωθήναι σε, Κύριε. Αιτίαν γαρ εν σοι μη ευρόντες, τον υπεύθυνον Βαραββάν ηλευθέρωσαν, και σε τον δίκαιον κατεδίκασαν, μιαιοφονίας έγκλημα κληρωσάμενοι. Αλλά δος αυτοίς, Κύριε, το ανταπόδομα αυτών, ότι κενά κατά σου εμελέτησαν.''

 Επομένως οι ιουδαίοι δεν βρήκαν καμία αιτία ώστε να σταυρώσουν τον Ιησού, ο οποίος αν και αποδεδειγμένος δίκαιος καταδικάστηκε εις έγκλημα, όταν την ίδια στιγμή μαζί με Εκείνον κρινόταν και ο Βαραββάς, τον οποίο βάρυναν πολλές κατηγορίες, πλην όμως εκείνος ήταν που αφέθηκε ελεύθερος. 
 Αυτό συν τοις άλλοις, δείχνει και την αδικία που παράγεται από τους ανθρώπους, η οποία, όπως βλέπουμε, ήταν εμφανέστατη και στα χρόνια του Ιησού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου