Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ/ΤΑΤΟΥ ΙΕΡΟΜ/ΧΟΥ π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ



Ο Πανοσιώτατος Ιερομ/χος π. Σωζόμενος (κατά κόσμον Χρήστος Πολυβίου), γεννήθηκε το έτος 1979 εις το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Μετά τα εγκύκλια μαθήματά του, υπηρέτησε στον Κυπριακό Στρατό. Σε ηλικία 30 ετών και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου 2009 ε.η., ημέρα μνήμης του Οσίου Σωζομένου Ποταμιάς,  εκάρη μικρόσχημος μοναχός υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Κιτίου και Εξάρχου πάσης Κύπρου κ. Παρθενίου. Διάκονος χειροτονήθηκε   στις 7 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, υπό του ιδίου Μητροπολίτου  εις τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών εις  Τρούλους Κύπρου, και Πρεσβύτερος στις 13 Δεκεμβρίου 2010 εις τον Ιερό Ναό Αγίων Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης Μπέρμιγχαμ Αγγλίας, πάλι υπό του Σεβ/του κ. Παρθενίου. Τον δε επιστήθιο Σταυρό του Πρωτοσυγκέλλου τον έλαβε τον παρελθόντα  Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Κυριακή μετά των Αγίων Πατέρων της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου. 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο κατά τα έτη 1869 - 1888 διατελέσας Μητροπολίτης Πάφου Νεόφυτος, υπήρξε συγγενής του π. Σωζομένου, καθώς ήτο Αδελφός του Παππού της γιαγιάς του. 

Από την ημέρα της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του ο π. Σωζόμενος τοποθετήθηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Μπέρμιγχαμ Αγγλίας. Αρχικά εκτελούσε χρέη βοηθού Ιερέως, εβρισκόμενος παρά τω πλευρώ του μακαριστού Ιερομ/χου π. Βαρνάβα Χατζιμιχαήλ (+2015). Άμα δε την εις Κύριον Εκδημίαν του π. Βαρνάβα, ο π. Σωζόμενος κατ' εντολήν του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αγγλίας, Σεβ/του Κιτίου κ. Παρθενίου,  διορίστηκε ως Πνευματικός Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού. 

Έχοντας ως αφετηρία του την ενορία της Αγγλίας, ο Πανοσιώτατος π. Σωζόμενος ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της γης, εις τα οποία κάνει γνωστή αλλά και μεταδίδει την Γνήσια Ορθοδοξία. Μέχρι την στιγμή αυτή ο π. Σωζόμενος για Ιεραποστολή έχει επισκεφτεί το Περού, τη Χιλή, τον Καναδά και τις Μπαχάμες. Στο Πακιστάν, στη Νιγηρία και στις Φιλιππίνες υπάρχουν κατηχούμενοι οι οποίοι αναμένουν το Άγιο Βάπτισμα και την ένταξή τους στην Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία. Ενώ άνθρωποι στις Ινδίες βοηθήθηκαν πάρα πολύ από τον π. Σωζόμενο, με αποτέλεσμα την Επίσκεψη εις αυτές του Σεβ/του Όρους  Λιβάνου και Πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ, προκειμένου να ολοκληρώσει την ένταξή τους  εις το Σώμα της Εκκλησίας.

Ο <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ>> ασπαζόμενος τα λόγια του Κυρίου <<Άξια γαρ ων επράξαμεν απολαμβάνομεν>>, προχωράει στην παρούσα Αφιέρωση, συγχαίροντας τον Πανοσιώτατο δι' όσα μέχρι στιγμής έχει προσφέρει στην Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία. 

Η αφιέρωσις αυτή θα παρουσιασθεί σε δύο μέρη. Το μεν Α΄ Μέρος θα εμπεριέχει όλες τις χειροτονίες του π. Σωζομένου. Ενώ το Β΄ Μέρος θα εμπεριέχει φωτογραφίες από την έως σήμερον Ιεραποστολή του.  

Ευχόμαστε ολοψύχως , όπως Κύριος ο Θεός, στηρίζει τον λειτουργόν Του, και αναδείξει αυτόν άξιον της κλήσεως και της αποστολής του. 

ΜΕΡΟΣ Α΄

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ

           ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ (1896-1888). Προππάπους  π. Σωζομένου.



22 -11 -2009 (ε.η.)

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ

<< ΕΡ: Τι προσήλθες, Αδελφέ, Προσπίπτων τω αγίω Θυσιαστηρίω, και τη αγία Συνοδία ταύτη;>>
<<  ΑΠ: Ποθών τον βίον της ασκήσεως, τίμιε Πάτερ>>





<<...Και ο π. Σωζόμενος ενετάχθη στην Μοναχική Πολιτεία!!!>>


7-12-2οο9 (ε.η.)

Η ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ 

<<Όστις θέλει εν υμίν είναι πρώτος, έστω υμών διάκονος>>



<<..Και ο π. Σωζόμενος εισήχθη στον Ιερό Κλήρο!!!>>


13-12-2009 (ε.η.)

Η ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ

<<Ο Θεός ο άναρχος και ατελεύτητος, ο πάσης κτίσεως Πρεσβύτατος υπάρχων, ο τη προσηγορία του Πρεσβυτέρου τιμήσας του εν τω Βαθμώ τούτω αξιωθέντας ιερουργείν τον λόγον της αληθείας>>.



 <<...Και ο π. Σωζόμενος ανήκων πλέον εις τας τάξεις των Πρεσβυτέρων!!!>>


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Ζ΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ

Ο π. ΣΩΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΟΦΦΙΚΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ




<<...Και ο π. Σωζόμενος ήδη έχει αρχήσει το Ιεραποστολικόν του έργον!!!>>


(συνεχίζεται...)










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου