Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η ΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

''Η Σύνοδος που συνεκλήθη ουχί των θυρών κεκλεισμένων, αλλά των θυρών ΑΝΕΩΓΜΕΝΩΝ''
Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου Βράντσεα κ. Γεροντίου, συνεκλήθη τω Εσπέρας της Κυριακής του Θωμά η Πανορθόδοξος Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Αι εργασίαι της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας ήρχισαν περί την 6ην απογευματινήν εις τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου εις το Μπότουρα της Ρουμανίας.

Εις την ανωτέρω Συνεδρίασιν υπό την Προεδρίαν του Σεβ/του Βράντσεα κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ συμμετείχον: ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΚΗΡΥΚΟΣ, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος πάσης Κύπρου κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κιέβου και πασών των Ρωσιών κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κένυας κ. ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, εκπροσωπούμενος υπό του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Νεκταρίου και ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, εκπροσωπούμενος υπό του Σεβ/του κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ. Επίσης συμμετείχαν και οι Κληρικοί Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Σωζόμενος εξ Αγγλίας, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Νικήτας εκ Ρουμανίας, ο εκ Ρουμανίας Πρωτ/τερος π. Νικόλαος, εφημέριος του ναού όπου και διεξήχθη η Σύνοδος και ο εξ Αφρικής Πρωτ/τερος π. Φώτιος. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Σύνοδος καθ' όσον ΟΡΘΟΔΟΞΗ και ουχί ΛΙΣΤΡΙΚΗ, επέτρεψε ακόμη και σε Μοναχούς αλλά και Λαϊκούς όπως παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις της.

Μετά την Αναστάσιμον προσευχήν ο Πρόεδρος της Συνόδου Σεβ/τος κ. Γερόντιος, ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς που προσήλθαν από τα διάφορα μέρη της γης ώστε να συμμετάσχουν εις την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής και αμέσως ανέγνωσε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. 

Εις την συνέχειαν <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ>> παραθέτει φωτογραφικά στιγμιότυπα από τας εργασίας της Συνόδου. 












    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου