Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ''ΗΓΗΤΟΡΕΣ'' ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ''


''Αρχιεπίσκοπε'' και ''ηγούμενε'' κ. Στέφανε και αγαπητέ άμα και ταυτόχρονα πνευματικά ταλαίπωρε ''κ.'' Κάτσουρα, 

 Δείτε την παρακάτω φωτογραφία


 Πρόκειται περί της επισκέψεως - ανθρωπίνης στιγμής, του νυν ''Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων'' κ. Θεοφίλου εις τον ασθενούντα πρώην ''Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων'' κ. Ειρηναίο.  

 Όταν κανείς βλέπει αυτή την φωτογραφία, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τον άδικο διωγμό του κ. Ειρηναίου από τον κ. Θεόφιλο, εν τούτοις όμως δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει εις το πρόσωπον του δευτέρου αισθήματα ανθρωπιάς και χριστιανοσύνης. Πόσο μάλλον όταν διαβάζει και τις οχτώ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ λέξεις που ο κ. Θεόφιλος είπε προς τον κ. Ειρηναίο:

 «Σου εύχομαι περαστικά και να γίνεις γρήγορα καλά».

 Και σας ρωτούμε αγαπητέ ''αρχιεπ/πε'' κ. Στέφανε και αγαπητέ κ. Κάτσουρα: 

 Υπάρχει έστω και μία παρόμοια ιδική σας φωτογραφία μετά του ασθενούντος π. Θωμά; Υπάρχει έστω και ένας πιστός - άπιστος, που να μπορεί να πει έστω και ψέματα πως εσείς επισκεφθήκατε τον π. Θωμά στο νοσοκομείο και δείξατε την ίδια ανθρωπιά που έδειξε ο κ. Θεόφιλος προς τον κ. Ειρηναίο, ή που να του ευχηθήκατε όπως ο κ. Θεόφιλος ευχήθηκε στον κ. Ειρηναίο; Ο Χ Ι. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Επομένως τι λογικό προκύπτει από αυτό; Πως οι Αιρετικοί Νεοημερολογίτες μπορούν και σας ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ. Κι ας βρεθεί τώρα έστω και ένας λογικός νους να μας πει πως γράφουμε ασυναρτησίες. 

 Και ερωτούμε:

 Τόσο εσείς ''αρχιεπ/πε'' κ. Στέφανε όσο και εσείς κ. Κάτσουρα, είχατε ποτέ κανένα παράπονο από τον ταπεινό εργάτη του Ευαγγελίου τον π. Θωμά; Πόσες φορές κ. Στέφανε ο π. Θωμάς ως Ιερέας που ήσασταν σας άνοιξε την πόρτα της αγ. Τριάδος και με πολύ αγάπη συλλειτούργησε μαζί σας; Πόσες φορές κ. Κάτσουρα ο π. Θωμάς σας βοήθησε σε προσωπικές και εκκλησιαστικές στιγμές της ζωής σας; Εσείς στην πιο κρίσιμη στιγμή της επίγειας ζωής αυτού του φτωχού εργάτη του Ευαγγελίου του απλώσατε το χέρι ώστε για ευχαριστώ να του δώσετε ένα ποτήρι νερό; Μα τι λέμε τώρα όμως;;!!! Για να του προσφέρετε νερό πρέπει πρώτα και να τον επισκεφθείτε. Συγγνώμη που θα το πούμε, αλλά οι πράξεις σας μας αναγκάζουν στο πρόσωπό σας να αναγνωρίσουμε τα πολύ πρόσφατα λόγια του Κυρίου: <<Τάδε λέγει Κύριος τοις Ιουδαίοις. Λαός μου, τί εποίησά σοι ή τί σοι παρηνώχλησα; Λαός μου τί εποίησά σοι, και τί μοι ανταπέδωκας; Αντί του μάνα, χολήν. Αντί του ύδατος, όξος. Αντί του αγαπάν με, σταυρώ με προσηλώσατε>>. Έτσι δεν είναι ''αρχιεπ/πε'' κ. Στέφανε και κ. Κάτσουρα; Τι κακό σάς έκανε ο π. Θωμάς, που σας παρηνώχλησε; Αγάπη δεν σας έδωσε; Τον εαυτό του  θυσία δεν έκανε ώστε καθημερινά να σας μνημονεύει στο άγιο Θυσιαστήριο και να ανοίγει τις πόρτες του Ναού σε κάθε σας διαταγή; Μήπως ξεχάσατε πόσες φορές ήρθε σε ρήξη ακόμη και με την ίδια του την Οικογένεια, η  οποία μετά τα σκάνδαλα του 2003 τον προέτρεπε να μην δέχεται κανέναν από εσάς στην Ενορία, εντούτοις όμως εκείνος έκανε παρακοή με την ελπίδα πως η κίνησή του αυτή θα έφερνε ειρήνη στην Εκκλησία; Μήπως ακόμη ξεχνάτε πως ο π. Θωμάς ποτέ του δεν είχε προσωπικό χρόνο και μήτε που γνώριζε τι πάει να πει σωματική ξεκούραση, αφού και με πραγματικό ιδρώτα και αίμα έχτισε την ενορία, και ποτέ, εις όλα αυτά τα 30 και πλέον έτη της Λαμπροφόρου Ιερωσύνης του,  δεν κοίταξε τι ώρα δείχνει το ρολόι και πάντοτε σήκωνε το τηλέφωνο και με αγάπη απαντούσε προς όλους. Κι εσείς όλα αυτά πως του τα ανταποδώσατε την κρισιμότερη στιγμή; ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. Θέλοντας έτσι να δείξετε το <<χριστιανικό σας μεγαλείο>>, ή μάλλον καλύτερα την <<χριστιανική σας σμικρότητα>>. Εμείς όμως προς όλα αυτά θα απαντήσουμε όπως θα απαντούσε ο ίδιος ο π. Θωμάς αν ακόμη βρισκόταν στην ζωή, χάριν της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας που τις ζούσε εις βάθος: <<Άφες αυτοίς, Πάτερ Άγιε. Ου γαρ οίδασι τι εποίησαν>>. 

 Κατόπιν αυτής της στάσης σας, η οποία κρίνετε καθ' όλα Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η, τολμάτε ακόμη και σήμερα δια του θεολόγου σας του κ. Κάτσουρα να κατηγορείτε ως Κακόδοξο τον Σεβ/το Κήρυκο. Ας είναι... Για εμάς όμως τους απολείτως συνειδητά Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς ο Επίσκοπος αυτός - πραγματικό Κόσμημα της Αρχιερατικής Διακονίας, αποτελεί τεράστιο παράδειγμα προς μίμηση. Διότι αν και ''κακόδοξος'', εντούτοις όμως πολλάκις επισκέφθηκε τον Μακαριστό Αρχιεπ/πο Κυρό Ανδρέα στο Νοσοκομείο, αν και ''κακόδοξος'' πολλάκις έριξε τον εαυτό του και επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να συζητήσει μαζί σας τους τρόπους με τους οποίους θα ερχόταν η ειρήνη στην Εκκλησία. Αν και ''κακόδοξος'' δεν λησμόνησε να επισκεφθεί τον ''αρχιεπ/πό'' σας κ. Νικόλαο, προσωπικό του διώκτη και διώκτη και του ίδιου του του κατά σάρκα Πατρός. Αν και ''κακόδοξος'' έδωσε πριν τρία χρόνια την ευλογία ώστε στο κέντρο της Αθήνας να πραγματοποιηθεί κληρικολαϊκή σύναξη, με την ελπίδα πως τουλάχιστον εις αυτήν και χάριν της αγάπης προς τον κόσμο, θα δίνατε το παρόν. Εν ολίγοις αν με τόσους μαργαρίτες κρεμασμένους στο λαιμό του ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος κατ' εσάς αποτελεί έναν κακόδοξο Επίσκοπο, τότε εμείς προτιμούμε τους κακοδόξους που δεν χτυπάνε, δεν ξεχνάνε, τολμούν να αναγνωρίζουν κινήσεις , παρά τους ''ορθοδόξους'' που και χτυπάνε, και λησμονούν, και δεν αναγνωρίζουν. Ας φτάσετε στο σημείο να μοιάσετε εις έναν τέτοιον Επίσκοπο που με τις πράξεις του υπερβαίνει και τους 9 δικούς σας ''επισκόπους'' και μετά ας τολμήσετε να το κατηγορήσετε. ΄

 Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο και θα κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε. 


Δείτε την φωτογραφία και σκεφτείτε ποίοι είστε, ή μάλλον, ποιοί ΔΕΝ είστε!!!!


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου