Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΕΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΤΣΟΥΡΑ



 Δημήτρη Παπαδάτε,Χριστός Ανέστη ! Λέει ο θυμόσοφος λαός:<<Το δικό μου όνομα πάρτο σύ γειτόνισσα.>> Αυτό ισχύει για τον συγκεκριμένο αμετανόητο και αιρετικό κύριο αλλά και για την σιμωνιακή και αιρετική σύνοδό του. Ειλικρινά,Δημήτρη Παπαδάτε,έχοντας υπ'όψιν μας τα όσα έπραξε κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν ο συγκεκριμένος κύριος μαζί με δύο τρείς ακόμα ρασοφόρους,όλοι τους παρασυνοδικοί,τότε που είχαν υποκαταστήσει την Ιεράν Σύνοδον και είχαν μετατρέψει τα μέλη της και τον Αρχιεπίσκοπο σε υποχείριο τους,δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό . Δεν περιμένουμε κάτι άλλο από έναν άνθρωπο που λέει ότι είναι ορθόδοξος ,αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει σε <<αγιασμούς>>νεοημερολογιτών,που συγχαίρει, αντί να ελέγξει, ηθοποιό που παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος και που στηλιτεύει τους ομοφυλόφιλους πολιτικούς που δεν τολμούν να κάνουν το ίδιο ,που προωθεί την οικουμενιστική θεωρία περί σωτηρίας του ανθρώπου μέσα από την αγαπολογία , που ψεύδεται ασυστόλως ενώπιον των ελληνικών και κυπριακών Δικαστηρίων,που,που,που... Το τραγικότερο,Δημήτρη,είναι η αμετανοησία τους. Εξευτέλισαν πλήρως έναν Αρχιεπίσκοπο,τον παραίτησαν δήθεν για λόγους υγείας,τον υποβίβασαν και τον έκαναν Μητροπολίτη Πρόεδρο Πατρών αλλά συγχρόνως συμμετείχε στις συνεδριάσεις υπογράφοντας τις αποφάσεις παρωδία αυτής. Και εδώ προκύπτει το ρητορικόν ερώτημα,Δημήτρη Παπαδάτε.Καλά,ήταν άρρωστος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ήταν υγιής για την Μητρόπολη Πατρών; Και δεν φθάνει μόνον αυτό. Στην πρόσφατη φιέστα που έκαναν στην ταλαιπωρημένη Ιερά Μονή Κερατέας,τον ξαναβάπτισαν αρχιεπίσκοπο! 

  Τον είχαν κάνει δε και εικόνα,ενώ τον <<πέθαναν>>πρόεδρο Πατρών ! Εν ολίγοις,δεν τον αφήνουν να ησυχάσει ούτε στον τάφο του,τον εξευτελίζουν και τον κολάζουν ακόμα και τώρα. Αλήθεια,μπορεί να μας πεί ο κύριος,τι από τα δύο τελικά ισχύει; ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, δέν ήξερε για την ιερόσυλη πώληση του συγκροτήματος στην Σαλαμίνα, όπως δήλωσε στα ελληνικά δικαστήρια και είναι κατεγραμμένο στα πρακτικά ή γνώριζε, όπως έχει καταγράψει στο γνωστό εγχειρίδιο του εδώ και μερικά έτη; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε, τι τελικά από τα δύο ισχύει. 'Ενας τέτοιος άνθρωπος,Δημήτρη Παπαδάτε,με τέτοια συμπεριφορά και με τέτοιο ιστορικό δεν προκειται ποτέ να καταλάβει και να αποδεχθεί ότι ΑΚΟΙΝΏΝΗΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Ενώ Κοινωνούν εκτός της Θείας Φύσεως,και στα ΦΥΣΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ,ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΜΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.Λέγει ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς<<...Διό μη μόνον παρά του Πατρός αλλά και παρά του Υιού και πα'εαυτού έρχεται φανερούμενον,ΚΟΙΝΟΝ ΓΑΡ ΕΡΓΟΝ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ,ΔΗΛΟΝΟΤΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...>> Και στην σπουδή του να συκοφαντήσει και να χαρακτηρίσει αιρετικούς τον Σεβ.Κήρυκον ,Ιερείς, Μοναχούς και Θεολόγους,να τους ψευτοκαθαιρέσει,μαζί με τους υπολοίπους, και να τους ψευτοαναθεματίσει,προσέτρεξε στον Μέντορα του,όπως δηλώνει,τον οικουμενιστή κ.Ιερόθεο Βλάχο και άντλησε απ'αυτόν το γνωστό σχήμα περί Προσώπου,μόνον που δεν πρόσεξε ,ότι μέσα σ'αυτό λείπουν τα ΦΥΣΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ,τα οποία κατέχει η υπόστασις-πρόσωπον! Αλήθεια,ο κ. Ιερόθεος Βλάχος έχει ανεβάσει και άρθρο για την παραίτηση επισκόπου.Μπορεί να μας πεί την άποψιν του περί αυτού; Ετσι,λοιπόν,Δημήτρη Παπαδάτε,για να καλύψουν τις ιερόσυλες πράξεις τους στην παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου ,να συσκοτίσουν και να παραπλανήσουν τον λαό,εφηύραν την θεωρία περί αιρέσεως,μόνον που πλέον δεν πιάνει αυτό,ο γκαιμπελισμός τους τελείωσε και έρχεται η ώρα που θα πληρώσουν για όλες αυτές τις ειδεχθείς πνευματικές πράξεις τους,για τις ψευδοκαθαιρέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο,για την σπίλωση υπολήψεων,για τις συκοφαντίες,για τις πνευματικές μαχαιριές ,τους πνευματικούς πυροβολισμούς και τις πνευματικές εκτελέσεις στο σώμα τις Εκκλησίας. 'Ολα αυτά,Δημήτρη έχουν μίαν αιτία.Το ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. 
 Και γι'αυτό θα πληρώσουν ως αμετανόητοι και αδυσώπητοι που είναι.Χριστός Ανέστη! 

 Υ.Γ.Δημήτρη Παπαδάτε,ευχαριστούμε τον κύριον για τις ευχές του περί συγχωρήσεως,αλλά ο Θεός δεν ακούει ανθρώπους εκτός Εκκλησίας,σφετεριστές,αμετανοήτους και επίβουλους. . .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου