Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


<<Μέγα και το σον αξίωμα, ω εισαγωγικέ. Ήδη γαρ εις βασιλικήν ενεγράφης υποταγήν>>.

 Στην Ιερά  Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκινήσεως, τελέστηκαν την Πέμπτη του Θωμά μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, οι μοναχικές κουρές  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιτίου και έξαρχο πάσης Κύπρου κ.κ. Παρθένιο,  των ευλαβεστάτων νέων και πρώην δόκιμων, Άγγελου Δημητρίου και Ματθαίου Gates. Ο μεν πρώτος κατάγεται από την Κύπρο και έλαβε το όνομα Αντώνιος, ενώ ο δεύτερος κατάγεται από τον Καναδά, και έλαβε το όνομα Ιώβ. 

 Οι δύο νέοι μοναχοί είναι καρποί του Ιεραποστολικού αγώνος του Ιερομ/χου π. Σωζομένου, ο οποίος εκτελών τα καθήκοντα του εφημερίου εις τον Ιερό Ναόν Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εις Μπέρμιγχαμ Αγγλίας, μοχθεί και δια την μετάδοση της Γνησίας Ορθοδοξίας και σε διάφορα άλλα μέρη της γης.   

 …Το τίμιο ράσο που φόρεσαν πριν λίγες ημέρες ο π. Αντώνιος και ο π. Ιώβ, και που τους αξίωσε η χάρις του Θεού να  το λάβουν  από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου κ. Παρθενίου, πάντα να το θυμούνται, ότι δεν είναι ράσο και ένδυμα εξουσίας, αλλά είναι ένδυμα τιμής, δόξης και πάνω από όλα θυσίας…


 Εις την τελετή της Μοναχικής Κουράς των δύο νέων μοναχών παρευρέθησαν και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως Κιτίου, όπως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Ιωάννου και ο Ιερομ/χος π. Ιερεμίας. Επίσης το παρόν έδωσε και ο εκ Λιβάνου Ιερομχ/ος π. Νεκτάριος εκπροσωπόντας και τον εκεί Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ. 

 Η διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται εις τους δύο νέους μοναχούς να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους, να ζήσουν και ο Θεός να τους αξιώσει όπως θέλει Εκείνος να τους δει, αλλά βεβαίως και όπως και οι ίδιοι επιθυμούν να πορευτούν στη ζωή τους. 





























Οι νεοχειροτονηθέντες μοναχοί π. Αντώνιος ( εξ αριστερών)
και π. Ιώβ 









Οι νεοχειροτονηθέντες μετά που μοναχού π. Αριστοβούλου εκ Κύπρου
και του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Σωζομένου


Οι νεοχειροτονηθέντες μοναχοί μετά του μοναχού π. Αριστοβούλου




''ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΟΙ''










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου