Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2017



 Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, ως γνωστόν, εορτάζομεν επί το πανηγυρικώτερον την Κυριακήν της Ορθοδοξίας, ήτοι την αναστήλωσιν των ιερών Εικόνων, και Ομολογούμεν την Ορθόδοξον Πίστιν μας και το ορθόδοξον περί των Ιερών Εικόνων δόγμα. Γενικώτερον εορτάζομεν τον θρίαμβον και την νίκην της Ορθοδοξίας κατά πασών των αιρέσεων.

 Όπως είναι καθιερωμένον, την πρωίαν της Κυριακής τελείται η θεία Λειτουργία εις τους κατά τόπους ιερούς Ναούς, διαβάζεται το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας και λιτανεύονται αι Ιεραί Εικόνες, ενώ το απόγευμα λαμβάνει χώραν η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωσις, κατά την οποίαν γίνεται αναφορά εις τους αγώνας της Ορθοδοξίας υπέρ της αμωμήτου Πίστεως, δηλώνεται από τους Ορθοδόξους η εμμονή εις την Γνησίαν, ακαινοτόμητον και απαραχάρακτον Πίστιν, και διακηρύσσεται η Ορθόδοξος Ομολογία, αλλά και η συνέχεια και η συνέπεια προς αυτήν.

 Υπενθυμίζομεν ότι η Ομολογία, κατά τον Άγιον Μάξιμον τον Ομολογητήν, ταυτίζεται με την Καθολικήν Εκκλησίαν και η Εκκλησία με την Ομολογίαν. Θα λέγαμε, ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποίαν απαγγέλλεται και το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας είναι η κατ' εξοχήν εορτή της Μίας, Αγίας Καθολικής και Αποστολικής του Χριστού Εκκλησίας, της Οποίας συνέχεια, ταυτιζομένη προς αυτήν, είναι η ούτω πως αποκληθείσα ακαινοτόμητος Γνησία Ορθόδοξος Εκκλησία, της οποίας με την χάριν του Θεού παραμένουμε ελάχιστα μέλη. Είναι μεγάλη η ευεργεσία του Θεού σε μας, οι οποίοι έχομεν την τιμήν εις τους εσχάτους τούτους καιρούς να ανήκωμεν εις το <<μικρόν ποίμνιον>> εις το οποίον και μόνον αναπαύεται η Χάρις του Θεού, αρκεί ημείς να μένωμεν εν τη Ομολογία και η ζωή μας να είναι σύμφωνος με το θέλημα του Θεού και όχι σύμφωνα με το ιδικόν μας θέλημα.

 Και η εφετεινή Κυριακή της Ορθοδοξίας μας ευρίσκει εις την κρισιμωτέραν καμπήν του Αγώνος. Μας καλεί η χειμαζομένη Εκκλησία, να βιώσωμεν περισσότερον τα μηνύματά της, την μεν πρωίαν συμμετέχοντες εις την θείαν Λειτουργίαν, εις την εκφώνησιν του Συνοδικού της Ορθοδοξίας και την λιτάνευσιν των Ιερών Εικόνων, εις τους κατά τόπους ελαχίστους Ναούς της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Ελλάδος και εξωτερικού, οι οποίοι απέμειναν μετά την ληστρικήν επιδρομήν των πάσης φύσεως και αποχρώσεως οικουμενιστών (νεοημερολογιτών και παλαιοημερολογιτών), αλλά και κατά την απογευματινήν εόρτιον εκδήλωσιν, η οποία θα λάβη χώραν, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν αγίου Δημητρίου εις Αχαρνές, ( Μητροπολίτου Χρυσάνθου 10, περιοχή Αγίου Αθανασίου).

 Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν δια το που ευρισκόμεθα, δια το τι ζητά από ημάς η Ορθοδοξία, και δια το ποία θα είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ προς την Ορθόδοξον Ομολογίαν της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ποίαι είναι αι άμεσοι προτεραιότητες της μόνης παραμεινάσης εν τη Γνησία Ορθοδόξω Εκκλησία Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και ποίαι αι επιβαλλόμεναι ενέργειαι, δια την πρόοδον της Ιεραποστολικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας και του αντιαιρετικού Αγώνος κλπ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να παρακολουθήσουν αυτάς τας ιεράς εκδηλώσεις.

 Ελπίζομεν κατά την εφετινήν Κυριακήν της Ορθοδοξίας, ότε ο κόσμος ευρίσκεται εις πολύ κρισιμωτέραν καμπήν, να βιώσωμεν εντονώτερον τα μηνύματα της Ορθοδοξίας, να διαπεράσουν βαθειά μέσα μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να τα κάνουμε και δικά μας μηνύματα, δια να εύρωμεν και την δύναμιν να συμμετάσχωμεν εντονώτερον με την χάριν του Θεού εις τον <<υπέρ πάντων>> ιερόν αγώνα της Ορθοδοξίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου