Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 1ο


 Τελικά δεν ήταν μόνο ο Σεβ/τος Κήρυκος που συνεχώς έλεγε και τόνιζε πως εις την σύνοδο είχαν αρχίσει να γίνονται παρανομίες και κάποιοι να λένε ψέματα. Διότι και ο Σεβ/τος Κυρός Γαλακτίων το ανέφερε αυτό, γράφοντας και ονόματα σε επιστολή του προς τον παρανομούντα ''αρχιεπ/πο'' κ. Νικόλαο. Γι' αυτό με τις επόμενες αναρτήσεις μας, οι οποίες θα γίνουν σε συνέχειες, θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στις παρανομίες της κατά το 2005 ''Νικολαΐτικης συνόδου''. Αυτό θα το κάνουμε μέσα από τις Επιστολές των Σεβ/των, Κυρού Γαλακτίωνος και κ. Ταρασίου. Τις επιστολές αυτές θα τις δημοσιεύσουμε σκαναρισμένες αλλά δι' αντιγραφής, μία προς μία σελίδα, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να καταλάβει τις αποκαλύψεις που γίνονται από τους ιδίους τους ως άνω δύο Επισκόπους, οι οποίοι ανήκαν στην τότε ''Νικολαΐτικη'' και νυν ''Στεφανίτικη σύνοδο''. Φυσικά ο ένας εξ αυτών, ο Σεβ/τος Κυρός Γαλακτίων έχει απέλθει εκ του κόσμου τούτου, οι επιστολές του όμως θα μείνουν εις την Ιστορία ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ.
 Η πρώτη επιστολή την οποία θα παραθέσουμε είναι αυτή του τότε ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου, η οποία στάθηκε και η αιτία δια να γράψει ο Σεβ/τος Γαλακτίων την με Αρ. Πρωτ. 9/15/09/2007 απαντητική του επιστολή, δια της οποίας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ πάρα πολύ σπουδαία γεγονότα. 

 Η Επιστολή του ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου έχει ως εξής:

 ΠΡΟΣ
 Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
 Περιστερίου κ. Γαλακτίωνα
 Ενταύθα
 Αρ. Πρωτ. 3267
 Εν Αθήναις τη 1η/14η Αυγούστου 2007 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 
ΜΠΟΤΣΑΡΗ 8, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τ.Κ.121 31 ΑΘΗΝΑΙ
ΤΗΛ 210 - 57 56 472, 210 - 97 62 545 

 Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.

 Κατά πρώτον εύχομαι εκ καρδίας όπως ευρίσκεσθε πάντοτε εν υγεία σταθερά.
 Σας απευθύνω την παρούσα κατόπιν Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας συνεδριασάσης την 21ην Ιουλίου ε.ε. και εις την οποίαν δεν προσήλθατε.
 Η Ιερά Σύνοδος κατά την ως άνω Συνεδρίασιν Αυτής συνεζήτησε μεταξύ άλλων και την παρατηρουμένην αδικαιολόγητον απουσίαν ενίων Ιεραρχών, η οποία, καθώς γνωρίζετε, ψέγεται υπό των Ιερών Κανόνων, δημιουργεί προβλήματα εις την εύρρυθμον λειτουργίαν της Ιεράς Συνόδου και βεβαίως δεν αρμόζει ως συμπεριφορά εις υπευθύνους Ποιμένας της Εκκλησίας του Χριστού.
 Επ' αυτού η Ιερά Σύνοδος απεφάσισεν όπως απευθύνομε σχετικήν επιστολήν εις τους αδικαιολογήτως απουσιάζοντας εκ των Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Αρχιερείς δια της οποίας θα εφιστάται αδελφικώς η προσοχή αυτών προς διόρθωσιν της στάσεώς των, η οποία εκθέτει τους ιδίους και δεν φανερώνει τον οφειλόμενον σεβασμόν εις τον ιερόν θεσμόν της Συνόδου.
 Υμείς, Σεβασμιώτατε, γνωρίζομεν ότι παρά την ασθένειάν σας φροντίζετε, κατά κανόνα να ανταποκρίνεσθε εις τα Συνοδικά καθήκοντά σας. Και αυτήν την στάσιν ελπίζομε και αδελφικώς συστήνομε να συνεχίσητε να τηρείτε επ' αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού.
 Ειδικώτερον, δια την προσεχή Συνεδρίασιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, ορισθείσα δια την 22αν Αυγούστου (εκ. ημ.), η παρουσία και συμμετοχή σας κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη καθότι κατ' αυτήν θα επιληφθώμεν συν Θεώ, σοβαρών, επειγόντων και δυστυχώς, χρονιζόντων ζητημάτων. Επιπλέον, καθόσον ταύτα άπτονται της Ομολογίας και Πίστεως ημών, η συμμετχοή πάντων των Ιεραρχών αποτελεί χρέος ιερόν και αλλοίμονον εάν ημείς δεν δίδομεν ούτω το παράδειγμα εις τους πιστούς.
 Εν κατακλείδι, σας γνωρίζομεν ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, επίσης, απεφάσισεν ότι η αδικαιολόγητος απουσία, μάλλον δε αποχή, εκ των Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Ιεραρχών, όπερ αντικανονικόν και καταδικαστέον, δεν πρόκειται να εμποδίση το Σώμα να προχωρήση εις την επιτέλεσιν της αποστολής του και την πρόοδον του έργου της Εκκλησίας.
 Ως εκ περισσού δε να αναφέρωμεν ενταύθα ότι πάσαι αι Αποφάσεις της κανονικώς συγκαλουμένης και συνεδριαζούσης Ιεράς Συνόδου είναι όχι μόνο ισχυραί αλλά και δεσμευτικαί δι' όλους.
 Οι αδικαιολογήτως ή, μη γένοιτο, σκοπίμως απυσιάζοντες, μη ανταποκρινόμενοι ούτω εις τα καθήκοντά των θα αντιμετωπίζονται κανονικώς καλούμενοι υπό της Ιεράς Συνόδου εις Απολογίας.
 Ευελπιστούντες ότι θα ανταποκριθείτε εις τας ανάγκας της Εκκλησίας και το χρέος υμών ως υπευθύνου Επισκόπου Αυτής.

Διατελώ

Μετ' αδελφικής αγάπης της εν Χριστώ
Δια την Ιεράν Σύνοδον
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο Αθηνών ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος.

  

(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου