Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΕΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ''ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ'' ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ



 Κατά των νέων αυτών προκλήσεων παρεμβαίνει και ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Πανάρετος, με το υπ' αριθμ. 67/26.5.2003 έγγραφόν του, ενώ ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Βερροίας κ. Ταράσιος, κατά μεν την 25.4.2003 παράνομο συνεδρίασιν διεμαρτυρήθη και απεχώρησεν, κατά δε την 30ήν Μαΐου δεν προσήλθεν και δεν έλαβεν μέρος εις την παρωδίαν της <<εκλογής>> του δήθεν <<νέου Αρχιεπισκόπου>> ενώ αυθημερόν, απέστειλε το από 30.5.2003 κείμενόν του. Εις την συνέχεια παραθέτομεν το έγγραφον του Σεβ/του Λαρίσης κ. Παναρέτου:

 Α.Π. 67 
Εν Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων - Τιμίου Σταυρού τη 26.5.2003
+ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 318 ΠΑΤΕΡΩΝ

ΠΡΟΣ
τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον κ. Ανδρέαν, και τους Σεβ/τους Μητροπολίτας Πειραιώς κ. Νικόλαον, Αργολίδος κ. Παχώμιον, Περιστερίου κ. Γαλακτίωνα, και Διαυλείας κ. Ανδρέαν

 Κοινοποίησις: Σεβ/τους Μητροπολίτας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκον, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γοργόνιον, Βερροίας και Ναούσης κ. Ταράσιον.

 Μακαριώτατε, Αρχιεπίσκοπε κ. Ανδρέα και Σεβ/τοι Αρχιερείς, αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και Συλλειτουργοί, περίλυπος την ψυχήν και αλγών τη καρδία αναγκάζομαι πάλιν να απαντήσω εις τας νέας προκλήσεις του ως αμετανοήτου εμφανιζομένου εν Χριστώ Αδελφού, Σεβ. κ. Νικολάου, ο οποίος με τας υπ' αριθμ. 3189/20.5.2003 και 3190/25.5.2003, νέας προκλητικάς του προσκλήσεις <<συγκαλεί ως δήθεν Τοποτηρητής εκτάκτως την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας προς εκλογήν νέου Αρχιεπισκόπου>>, δηλαδή της <<αφεντιάς>> του. Και είναι γνωστόν ότι ο Σεβ/τος εν Χριστώ Αδελφός κ. Νικόλαος είναι πρώτα θύμα του εαυτού του και μετά των κακοήθων εγκαθέτων, και συμπεριφέρεται ως ζαλισμένος από τον άκρατον οίνον της ματαιοφροσύνης του, αλλά Σεις οι δύο τρεις Αρχιερείς(*), οι οποίοι συνοδοιπορείτε, δεν σκέπτεσθε; Δηλαδή, αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί, ενεργείτε άνευ λόγου, άνευ Αρχιερατικής συνειδήσεως και ευθύνης;
 Μακαριώτατε κ. Ανδρέα και Σεβασμιώτατε κ. Νικόλαε, φρονώ ότι είναι μάλλον ματαιοπονία να σας γράφω πάλιν, αφού τας μέχρι σήμερον Κανονικάς Ορθοδόξους παρεμβάσεις μου μέχρι και τας Διακηρύξεις - Ομολογίας μου κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας των ετών 2002 και 2003, παρά πάσαν ορθόδοξον επιταγήν, όχι απλώς τας αγνοήσατε, αλλά εφθάσατε και εις την εξωφρενικήν <<απόφασιν>> να ζητήσετε να τας ανακαλέσωμεν!... Φιμωθήτωσαν τα απύλωτα στόματα του Άδου, τα οποία σας υπαγόρευσαν τοιαύτα κατά το παράνομον συνέδριόν σας της 5.2.2003.
 Είναι τελείως περιττόν να γράφω πάλιν απαντητικώς επί των νέων προκλήσεων του δήθεν <<Τοποτηρητού>> Σεβ. κ. Νικολάου, αφού επί του ιδίου θέματος, ήτοι της Ιεροσύλου συμπαιγνίας σας της 5.2.2003 και εξής, σας απέστειλα σειρά εγγράφων, τα οποία απλώς μνημονεύω δια την ιστορίαν, και διότι πρέπει να τα λάβετε υπ' όψιν σας: 60/9.2.2003, 61/20.2.2003, 65/1.4.2003 και 66/23.4.2003. Βέβαια τί είναι αυτά τα δικά μου έγγραφα εμπρός σ' όλα εκείνα τα οποία και Κανονικώς σας απέστειλεν ο Σεβ/τος εν Χριστώ αδελφός κ. Κήρυκος; Δυστυχώς, Σεβ/τοι Αδελφοί, πιστεύω ότι η συμπεριφορά σας δεν είναι απλώς αντικανονική και δεν την διακρίνει η πλήρης ασυνέπεια, αλλά είναι και αντικοινωνική, αφού προκύπτει καθαρά αυταρχική.
 Επανειλημμένως σας εγράψαμε φιλαδέλφως, υπεδείξαμεν, διεμαρτυρήθημεν, κατηγγείλαμεν, αλλά σεις ως να μη βλέπετε και να μην ακούετε, μας υβρίζετε με τον τρόπον σας, ενώ τείνετε ώτα ευήκοα και έχετε ορθάνοικτα τα μάτια σας εις ό,τι σας υπαγορεύουν τα ξένα Κέντρα. Τουλάχιστον διαβάστε και μελετήστε τα δικά σας έγγραφα, αποφάσεις κλπ.,διαβάστε τουλάχιστον τον <<ΚΗΡΥΚΑ>> για να δήτε τι προφασισθήκατε, τι εσκευωρήσατε και αν έμεινε ολίγη ορθόδοξος συνείδησις, ολίγη συνέπεια, ολίγη εντροπή, αν τελικά πιστεύετε εις τον Θεόν και την Εκκλησίαν Του, ανησυχείστε, και ημείς κατά καθήκον θα αποκριθώμεν. Σκεφθήτε, κάνετε ένα αυτέλεγχο, να διερωτηθήτε δια ποίας αμαρτίας, δια ποίας βλασφημίας εσκοτίσθημεν, αλλά και διατί θέλετε να παραμένετε εις το σκότος. Το σφάλλειν εκ συναρπαγής ανθρώπινον, αλλά το εμμένειν ή αμαρτάνειν εκ προθέσεως είναι Σατανικόν.
 Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, δι' εμέ τον ελάχιστον εν Αρχιερεύσιν και δια πάντα άλλον γνήσιον και πιστόν Αρχιερέα - Ιερέα, ή απλούν πιστόν μέλος του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού, τίποτε, ούτε εκ των θεμάτων Πίστεως, Κανονικής τάξεως, δικαιοσύνης, ούτε τα Κανονικής φύσεως εγκλήματα, ληστρικαί αποφάσεις, ενέργειαι και πράξεις, ούτε τα βουλεύματα, ούτε άλλαι βλάσφημοι δικαστικαί αποφάσεις, ούτε παραλείψεις επί θεμάτων Πίστεως, δεν μπορούν να πάνε Αρχείο. Όσον όμως σεις τα θάπτετε, τόσον αυτά διογκώνονται και σας εκδικούνται. Να το τελευταίον κατάντημά σας, του οποίου αι διαστάσεις όλο και μεγαλώνουν.
 Να είσθε τελικά βέβαιοι, ότι όσον περισσότερον κλυδωνίζετε το σκάφος της Εκκλησίας, τόσον περισσότερα ναυάγια και πτώματα θα εκβρασθούν. Όποιος πιστεύει εις την Αποκάλυψιν, νομίζω, βλέπει ότι όλα αυτά είναι σημεία των εσχάτων καιρών και ενισχύεται η πίστις του και τον επισκιάζει η Χάρις του Θεού. Ποτέ η Εκκλησία δεν μέτρησε οπαδούς, αλλά μόνον τους αληθινά πιστούς και όντας δια της Εκκλησίας Του μετά του Χριστού και της αληθείας, έστω και αν έλθη η ώρα που αυτοί θα είναι δύο ή τρεις.
 Δια να μην αφήσω ουσιαστικό κενό, ξεκίνησα να απαντήσω εις τας νέας προσκλήσεις του δήθεν <<Τοποτηρητού>> (Αριθμ. Πρωτ. 3189/20.5.2003 και 3190/25.5.2003) καίτοι ισχύουν αι προηγούμεναι απαντήσεις αύθις τε απαντώ.
 Δεν θα περάση εις την Εκκλησία η ιερόσυλος συμπαιγνία της 5.2.2003, δηλαδή, Μακαριώτατε, δεν αναγνωρίζεται η παραίτησίς σας ως αντικανονική, αντορθόδοξος και εξαιρετικά ιερόσυλος. αν, η Μακαριότης σας, παραμείνετε δέσμιος των εγκαθέτων και απέλθετε του κόσμου τούτου (δεν ξέρουμε ποιος θα απέλθη πρώτος δι' αυτό άλλωστε γράφω και αυτά) με όσα σας βαρύνουν, φοβούμαι ότι και παρά του Χριστού θα κατακριθήτε και υπό της Εκκλησίας, θα καταδικασθήτε (και μετά θάνατον) όχι μόνον εσείς, αλλά και ο Σεβ. κ. Νικόλαος, ο οποίος εν τη ματαιοφροσύνη του έχει χάσει τον προσανατολισμόν του, αλλά και εμείς, αν σιωπήσωμεν. Δεν αναγνωρίζεται λοιπόν η <<παραίτησίς>> σας, δεν αναγνωρίζεται ο <<Τοποτηρητής>>, δεν αναγνωρίζονται τα φατριαστικά Καϊαφικά συνέδρια, όσο και αν αυτά εμφανίζονται ως <<Ενδημούσαι>>, ή <<Σύνοδοι Ιεραρχίας>> και δεν θα αναγνωρισθή ό,τι άλλο παρ' ελπίδα την προσεχή Πέμπτην θέλετε αποφασίσει, όπως και η <<εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου>>.
 Επομένως αι προσκλήσεις 3189 και 3190 αποδοκιμάζονται, απορρίπτονται, καταδικάζονται και σας επιστρέφονται ως βδελυκταί.
 Με αληθή αδελφικά συναισθήματα, αλλά και θλίψιν, πόνον και αγωνίαν 
Διατελούμεν
Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ 

 (*): Κάποιοι από τους αναφερομένους Μητροπολίτες, σήμερον έχουν αλλάξει στάση και επομένως εξαιρούνται. Η επιστολή αυτή είναι άκρως Σημαντική και δημοσιεύεται όπως αυτή γράφτηκε από τον ίδιο τον Σεβ/το Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Πανάρετο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου