Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 2ο



(συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)

 Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, είναι η συγκεκριμένη, η οποία παρουσιάζει την πρώτη σελίδα της με Αρ. Πρωτ. 9/15/09/2007 απαντητικής επιστολής του Σεβ/του Κυρού Γαλακτίωνος προς τον ''αρχιεπ/πο'' κ. Νικόλαο. Ο Σεβ/τος μέσα από την επιστολή του αυτή, αναφέρεται σε δύο σημεία της επιστολής του ''αρχιε/που'' κ. Νικολάου: α) Στην απουσία του από την Ιεραρχία της 21 - 07 - 2007, πως αυτή ήταν αδικαιολόγητη, και β) Πως η απουσία του από την εν λόγω Ιεραρχία δηλώνει τον μη οφειλόμενο σεβασμό στον Ιερό Θεσμό της Ιεράς Συνόδου. Όπως όμως θα φανεί και από τα γραφόμενα, εις την παρούσα πρώτη σελίδα, της απαντητικής επιστολής του ιδίου του Σεβ/του Κυρού Γαλακτίωνος, λόγος περί αδικαιολόγητης απουσίας του από την Ιεραρχία της 21 - 07 - 2007 δεν υφίσταται,  διότι ο ίδιος δεν δέχτηκε ούτε κάποια σχετική πρόσκληση, ούτε όμως και σχετικό τηλεφώνημα, το οποίο θα τον ενημέρωνε δια την διεξαγωγή της Ιεραρχίας. Επιπλέον, ο Σεβ/τος, αναφέρει και το εξής σημαντικό. Πως απαραίτητη προϋπόθεση δια την  συμμετοχή του στην Ιεραρχία, είναι η νόμιμη(*) λειτουργία του θεσμού. 

 Ιδού η πρώτη σελίδα της Επιστολής του Σεβ/του Κυρού Γαλακτίωνος:

 Νεάπολη 15 - 09 - 2007
Αρ. Πρωτ: 9

Προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου Γ.Ο.Χ.

Ενταύθα
Μακαριότατε ευλογείτε

 Έλαβα την από 14 - 08 - 2007 επιστολή υμών κατόπιν αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου υπογραφομένη εξ υμών, στην οποία παρατίθενται οι δύο κάτωθι κατηγορίες ότι: α) η απουσία μου στην Ιεραρχία που έλαβε μέρος την 21 - 07 - 2007 ήταν αδικαιολόγητη και β) η απουσία στην εν λόγω Ιεραρχία δηλώνει τον μη οφειλόμενο σεβασμό στον Ιερό Θεσμό της Ιεράς Συνόδου.
 Έχω την αίσθηση ότι για τις άνω κατηγορίες οφείλω να απαντήσω. Συγκεκριμένα για την πρώτη παρατήρηση θα ήθελα να απαντήσω τα κάτωθι:
 1) Δεν έλαβα καμία πρόσκληση ή κανένα τηλεφώνημα (**) που να με ενημερώνει ότι την 21 Ιουλίου θα είχαμε Ιεραρχία και αυτό δεν είναι δυνατό να διαψευστεί.
 2) Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω και ως εκ τούτου πολλές φορές έχω δηλώσει ότι αδυνατώ να κυκλοφορήσω κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων (δηλαδή ψύχος ή καύσωνα). Οφείλω λοιπόν να σας υπενθυμίσω ότι την 21η Ιουλίου ήταν περίοδος του μεγαλύτερου καύσωνα του θέρους κι εγώ βρισκόμουν στην Οινόη στο ησυχαστήριο της Αγίας Ειρήνης και πάσχιζα στο υπόγειο να αντιμετωπίσω τη ζέστη. Πως ήταν λοιπόν δυνατό να βρεθώ στο κέντρο της Αθήνας; 
 3) Επιπλέον όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν θα συμμετέχω στην Ιεραρχία με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο θεσμός θα λειτουργεί νόμιμα. Συγκεκριμένα επιβάλλεται να αναγράφονται τα θέματα προς συζήτηση δέκα ημέρες νωρίτερα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τα μέλη της Ιεραρχίας να τα εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια και να έρχονται κατάλληλα προετοιμασμένοι ανάλογα με τα θέματα και την περίσταση.
 Όσον αφορά τους θεσμούς της Ιεραρχίας επιθυμώ να σας απευθύνω ορισμένες ερωτήσεις:

 Αυτή είναι η πρώτη σελίδα της Επιστολής του Σεβ/του Γαλακτίωνος, ιδού και σκαναρισμένη:


* Τελικά δεν ήταν μόνο ο Σεβ/τος Κήρυκος που διαμαρτυρόταν για την παράνομη λειτουργία του Θεσμού.   

 ** Η χρήση του bolt ( = υπερτονισμού) καθώς και η υπογράμμιση με κόκκινο στυλό, είναι δική μας παρέμβαση, προκειμένου να σημειωθούν τα σημαντικότερα σημεία από την Επιστολή του Σεβ/του Γαλακτίωνος.

(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου