Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΟΣ


 Εις την παρούσα ανάρτηση, θα κάνουμε μία μικρή παρένθεση εις τις δημοσιεύσεις των επιστολών, και θα επανέλθουμε δι' ολίγου εις την ήδη δημοσιευθείσα απαντητική Επιστολή του Σεβ/του Γαλακτίωνος, προκειμένου να τονίσουμε μερικά σημεία, τα οποία κατά παράλειψη δεν αναφέραμε νωρίτερα. 

1. Στο τέλος της τρίτης και στην αρχή της  τέταρτης σελίδας, ο Σεβ/τος Γαλακτίων γράφει: << Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο π. Μάξιμος και είπε ότι ο καθηγούμενος αποχώρησε και έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί η αρχιεροσύνη του π. Ανανία. Στο άκουσμα αυτής της εντολής δεν έγινε καμία ένσταση ή παρατήρηση. Αυτός είναι νέος θεσμός;>>
  
  <<Ω της Παραφροσύνης, και της χριστοκτονίας>>, ο τότε (αλλά και νυν) ηγούμενος π. Στέφανος, ως εξωσυνοδικός, να δίνει εντολή και όχι να κάνει μία απλή πρόταση, ώστε να μην γίνει επίσκοπος ο π. Ανανίας, και η εντολή, μάλιστα,  να γίνεται και πλήρως αποδεκτή. Μήπως το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί τα λεγόμενα του Σεβ/του Κηρύκου, τα οποία και εμείς αποδεχόμαστε, και συνέχεια τα αναφέρουμε, πως πλέον εις την ''σύνοδο'' άλλοι έκαναν κουμάντο;  Διότι κατά τα γραφόμενα του Σεβ/του Γαλακτίωνος, ούτε ένσταση, ούτε και παρατήρηση υπήρξε σχετικά με την εντολή του ηγουμένου. Τουναντίον, όλοι ''έσκυψαν τα κεφάλια'' και δέχτηκαν την εντολή αυτή. Γι' αυτό και ο Σεβ/τος φτάνει  στο λογικό σημείο να αναρωτιέται: << Αυτός είναι νέος θεσμός;>>. Φυσικά όμως και όχι. Αυτός δεν ήταν ένας νέος θεσμός. Αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά εις την εν λόγω συνεδρίαση. Απλά ο Σεβ/τος Γαλακτίων τότε μπόρεσε να το δει πιο καθαρά. Διότι όλα αυτά συνέβαιναν ήδη από το 1997, και ο Σεβ/τος Κήρυκος τα τόνιζε και ζητούσε να σταματήσουν να υφίστανται τέτοιες ενέργειες. Κάτι που δυστυχώς, ποτέ κανείς δεν το δέχτηκε. Γι' αυτό και αναγκάστηκε ο Σεβ/τος Κήρυκος, το 2003, να αποχωρήσει από τη ''σύνοδο'', μιας και ο ''κόμπος είχε φτάσει στο χτένι''. Περαιτέρω αποδοχή αυτών των πράξεων υπό του Σεβ/του, θα ήτο παραδοχή των καθαρών παρανομιών που πλέον ελάμβαναν χώρον εντός της Συνόδου. Γι' αυτό και εξήλθε από την τότε ''σύνοδο'', προκειμένου να μην εξέλθει μαζί με εκείνη από την Εκκλησία.

2. Στην αρχή της πέμπτης σελίδας ο Σεβ/τος αναφέρει: <<Τον Αύγουστο έλαβα εκ νέου ειδοποίηση για την Ιεραρχία με τα θέματα προς συζήτηση, αλλά διεπίστωσα ότι είχατε ήδη συζητήσει και υπογράψει>>. 

 Αγαπητέ αναγνώστα, κράτα τα παραπάνω λόγια του Σεβ/του Γαλακτίωνος και κάνε την σύγκριση με τα λόγια του Σεβ/του Κηρύκου:



            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου