Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 7ο

6η σελίδα

(συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)

 Σε αυτή την τελευταία έκτη σελίδα, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Περιστερίου Κυρός Γαλακτίων, επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά, τον οφειλόμενο σεβασμό όλων των Αρχιερέων για την τήρηση των Ιερών θεσμών και την αποφυγή της κατάργησης αυτών.   

Ακριβής αντιγραφή του Κειμένου της Επιστολής:

 2) αναγνωρίζω τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας αφού τα θέματα δεν είναι δογματικά αλλά διοικητικά, τις χειροτονίες τους, τις μεταθέσεις τους και τις προαγωγές τους, 3) όπως λένε οι Αγ. Πατέρες η φωνή του Θεού είναι η συνείδησή μας, σχίσματα δεν κάνω αλλά και τη συνείδησή μου δεν την καταφρονώ, απλά ομολογώ πάντα την αλήθεια, όπως κατά το σοφό Βριένιο <<πας ο δυνάμενος λέγων την αλήθεια και μη λέγων κατακριθήσεται υπό του Θεού>>. Εγώ λοιπόν ελέγχομαι στις πρόχειρες αποφάσεις αλλά συμφωνώ μαζί σας. Όπως ανέφερα οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να καταργούμε τόσο εύκολα τους θεσμούς, διότι τα μικρά σφάλματα οδηγούν σε άλλα μεγαλύτερα και μ' αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία να μας κατηγορούν οι εχθροί μας. 
 Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι πρέπει να έχουμε συμβούλους αλλά να τους συμβουλευόμαστε εκεί που πρέπει και να προσέχουμε διότι εμείς σαν Ιεράρχες θα απολογηθούμε, ενώ οι σύμβουλοι σαν Μοναχοί ή Κοσμικοί. Εύχομαι και επιθυμώ να είναι χριστιανά τα τέλη της ζωής μας να παραδώσουμε όπως παραλάβαμε την Ορθοδοξία.
 Ζητώ συγγνώμη από τους Αγ. Πατέρες και συγχώρηση από εσάς Μακαριότατε και τους Αγ. Αρχιερείς για τα γραφόμενα αλλά τα γράφω γιατί επιθυμία μου είναι να τηρούνται οι θεσμοί της Ορθοδοξίας με την εν Χριστώ Αγάπη.

 Ο + Επίσκοπος Περιστερίου
Γαλακτίων 

Το κείμενο της Επιστολής σκαναρισμένο:


 Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, έχουν τα πράγματα. Ο Μακαριστός Σεβ/τος Μητροπολίτης Περιστερίου Κυρός Γαλακτίων, όσο η υγεία του το επέτρεπε, έλεγε την αλήθεια, τόνιζε πως εις τη ''σύνοδο''  οι θεσμοί πλέον είχαν αλλάξει, πως εις τις Εργασίες αυτής είχαν την δυνατότητα να παρευρίσκονται άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ξένα προς της Συνοδικότητα. Σε αυτό όμως το σημείο, ας μας επιτραπεί μία μικρή παρένθεση, διότι κρίνεται άκρως απαραίτητο να σημειωθεί, πως όλα τα παραπάνω, για χρόνια ολόκληρα, και εντός της ''συνόδου'', τα τόνιζε και ο Σεβ/τος Κήρυκος. Επομένως τα γραφόμενα του Σεβ/του Γαλακτίωνος μπορούν κάλλιστα να ερμηνευτούν τρόπον τινά και ως δικαίωση των λόγων του Μητροπολίτου Μεσογαίας. Την ''καθαίρεση'' του οποίου ο Σεβ/τος Γαλακτίων ούτε ήθελε να υπογράψει, όπως φάνηκε και από την παραπάνω επιστολή, ούτε και ΠΟΤΕ υπέγραψε, κάτι το οποίο θα φανεί και εις την επόμενη ανάρτηση που θα κάνουμε, εις την οποία θα παρουσιάσουμε την δήθεν ''έγκυρη καθαιρετική απόφαση'' της ''συνόδου''. Τέλος ας μην περάσει απαρατήρητος και ο τρόπος ''εκλογής'' των ''δεσποτάδων'', ο οποίος κατά τα γραφόμενα του Σεβ/του Γαλακτίωνος, γινόταν με την ανάγνωση ενός μικρού χαρτίου το οποίο έβγαζε από την τσέπη του ο ''αρχιεπ/πος'' κ. Νικόλαος. Εν ολίγοις, ο Σεβ/τος Γαλακτίων, με την επιστολή του αυτή, παρουσιάζει μία ''καινοτόμα σύνοδο'', η οποία ούτε θεσμούς τηρεί, ούτε σέβεται τα ίδια τα μέλη της, αφήνει ανοιχτές τις πόρτες προς όλους, συνοδικούς και μη, και το χειρότερο... οι αποφάσεις της επηρεάζονται άμεσα και κατά πολύ, από τις επεμβάσεις των ανθρώπων εκείνων που αν και εκπρόθεσμα έφταναν εις αυτήν, εν τούτοις όμως γινόντουσαν δεκτοί από τον ''αρχιεπ/πο'' κ. Νικόλαο. 
 Όλα τα παραπάνω είναι λόγια, ή μάλλον πολύ καλύτερα, γραφόμενα του Σεβ/του Γαλακτίωνος, επισκόπου αυτής της ιδίας ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου, και κάθε καλοπροαίρετος πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψιν του. Στο σημείο όμως αυτό, βάζουμε μία τελεία και θα επανέλθουμε με την παρουσίαση του εγγράφου που προ ολίγου αναφέραμε. 

(συνεχίζεται...)       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου