Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 9ο


ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥ
''ΚΑΘΑΙΡΕΤΙΚΗΣ'' ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ

(συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)

 Όπως, λοιπόν, είδαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, εις την πρώτη σελίδα της '' ενυπογράφου καθαιρετικής αποφάσεως'', ο συντάκτης αυτής, αναφέρει το όνομα του Σεβ/του Γαλακτίωνος. Ευθύς αμέσως και παραλείποντας τις ενδιάμεσες σελίδες (τις οποίες κανείς μπορεί να τις βρει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας), παρουσιάζουμε την τελευταία σελίδα της ''αποφάσεως'', εις την οποίαν δεν αναγράφεται πουθενά το όνομα του Σεβ/του Περιστερίου κ. Γαλακτίωνος. Και ρωτάμε. Για ποιον λόγω πρώην ''εν χριστώ αδελφοί'' δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Σεβ/του; Γιατί αφού υπάρχει στην πρώτη σελίδα γραμμένο, δεν υπάρχει και εις την τελευταία; Δυστυχώς όμως οι πονηριές της τότε ''Νικολαίτικης συνόδου'' δεν σταματούν εδώ. Όπως θα δεις και μόνος σου αγαπητέ αναγνώστα, εις τις δύο τελευταίες γραμμές της τελευταίας σελίδας, ο συντάκτης αναφέρει πως η εν λόγω ''απόφασις'' συνετάγη <<προς πίστωσιν των ανωτέρω>>. Ποια, λοιπόν, είναι η πίστωση σχετικά με το όνομα του Σεβ/του Γαλακτίωνος; Ότι υπέγραψε ή όχι την κατάπτυστη αυτή ''απόφαση''; Πως ήταν ή δεν ήταν παρόν στην συνεδρίαση; Τί εν τέλη πιστοποιείται σχετικά με το πρόσωπο του Επισκόπου Περιστερίου; Διότι εδώ υπάρχει μία φανερή ασάφεια, η οποία πιστοποιείται κιόλας. Και κάτι ακόμα, το οποίο αφήσαμε για το τέλος. Την ''απόφαση'' αυτή υπογράφει και ο ''μητροπολίτης Πειραιώς'' κ. Παντελεήμων. Τώρα με αυτό πρέπει κανείς να γελάσει ή να κλάψει; Ο άνθρωπος εκείνος που χειροδίκησε εις βάρος ηλικιωμένης γυναίκας και που κανονικά θα έπρεπε να καθαιρεθεί και να μην γίνει ''επίσκοπος'', τώρα υπογράφει και ''απόφαση συνόδου''; Πιο απλά, εκείνος που δεν σεβάστηκε το ράσο και τον συνάνθρωπο, εκείνος υπογράφει και ''απόφαση'' εις βάρος άλλου Επισκόπου; Πόσο πιο γελοίες τελικά μπορούσαν να γίνουν οι αποφάσεις της τότε ''Νικολαίτικης συνόδου;'' Η οποία, ναι μεν ''τηρεί'' τους Κανόνες, όσον αφορά την άρων άρων Καθαίρεση του Επισκόπου Κηρύκου, εν τούτοις όμως ξεχνάει τους Κανόνες να τους εφαρμόσει εις δικά της πρόσωπα - ''επισκόπους'', όπως αυτό του τότε ''επισκόπου'' της ''Πειραιώς'' κ. Παντελεήμονος Ντέσκα. 
 Και όσον αφορά τις υπογραφές, μόνο ονόματα αναγράφονται εις την τελευταία σελίδα και πουθενά δεν υπάρχει καμία υπογραφή. Κι επειδή κάποιοι θα πουν: << Μα καλά κ. Παπαδάτε, εσείς που κάνετε πως τα ξέρετε όλα, δεν βλέπετε την σημείωση που γράφει <<ακριβές αντίγραφον εκ του πρωτοτύπου;>> Εγώ τους απαντάω. Φυσικά και το βλέπω αγαπητοί μου, κι επειδή γνωρίζω πως αυτό σημαίνει ότι η σελίδα αυτή είναι ''Το ακριβές αντίγραφο'', δηλαδή η φωτοτυπία του ''πρωτοτύπου'', δηλ. της Αρχικής - Κανονικής σελίδας της ''αποφάσεως'', γι' αυτό και τολμώ να δηλώσω πως το κείμενο αυτό σε τίποτα δεν υποστηρίζει τα γραφόμενά του. Διότι γράφει πως η ''απόφασις αυτή, αναγνωσθείσα και υπογραφείσα, δημοσιεύεται αυθημερόν''. Που λοιπόν φαίνεται το ''υπογραφείσα;''. Μόνον ονόματα αναφέρονται, (από την σειρά των οποίων λείπει το όνομα του Μητροπολίτου Γαλακτίωνος) και όχι υπογραφές. Κάνω λάθος; Αλλά κι εγώ πλέον, συμφωνώ με τα προ ολίγου γραφόμενα του Σεβ/του Γαλακτίωνος περί νέων θεσμών. Διότι και η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα ενός νέου θεσμού, ο οποίος θέλει οι ''υπογραφές'' να μην αποστέλλονται εις τους άμεσα ενδιαφερόμενους, και συγκεκριμένα εις τον Σεβ/το Κήρυκο, ο οποίος πολλάκις της εζήτησε.

Ακριβής αντιγραφή του κειμένου της τελευταίας σελίδος της ''αποφάσεως''

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
 Κατά πλειοψηφίαν, την Καθαίρεσιν αυτού εκ του Επισκοπικού βαθμού, απογυμνώνει αυτόν από πάσαν Ιεραρτικήν εξουσίαν και επαναφέρει αυτόν εις την τάξιν των μοναχών, μη δυναμένου τούτου εφεξής να διενεργεί οιανδήποτε ιερατικήν πράξιν. Εντέλλεται δε τοις πιστοίς όπως μηδεμίαν κοινωνίαν έχουσι μετά του εν λόγω πρώην Επισκόπου και νυν μοναχού Κηρύκου Κοντογιάννη.
 Εις πίστωσιν των ανωτέρω, συνετάγη η παρούσα Απόφασις ήτοις αναγνωσθείσα και υπογραφείσα, δημοσιεύεται αυθημερόν. 

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

+ Αθηνών ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος

ΤΑ ΜΕΛΗ

+ Ο Αργολίδος ΠΑΧΩΜΙΟΣ

+ Ο Θηβών και Λεβαδείας ΑΝΔΡΕΑΣ

+ Ο Φιλίππων ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

+ Ο Πειραιώς και Νήσων ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΙΓΝΑΤΙΟΣ

+ Ο Κιτίου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

+ Ο Αμαθούντος ΛΑΖΑΡΟΣ

 (Σημείωση Διαχειριστού: ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΟΣ)

Ο Αρχιγραμματεύς

+ Πρωτ. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου

Η τελευταία σελίδα της ''αποφάσεως'' σκαναρισμένη 


ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΜΗ ( = ΕΓΚΥΡΗ)
 ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου