Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΥΡΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΥΡΟΥ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ

Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον κ.κ. Ανδρέα
και τους Σεβ/τους Αρχιερείς

  Λαβόντες μόλις σήμερον, Σάββατον 9/22.2.2003 μέσω του FAX το υπ' αριθμ. 3180 και 3181 από 5/18.2.2003. <<Ανακοινωθέν της Ι. Συνόδου>> και <<Πρόσκλησιν>> περί <<Εκτάκτου συγκλήσεως της Ι. Συνόδου>> την μεθαύριον Δευτέρα 11/24.2.2003, εν πλήρει Αρχιερατική συνειδήσει απαντώμεν τα κάτωθι:
 1) Δεν γνωρίζομεν καμμίαν <<παραίτησιν>> του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου. Αν υπήρξεν τοιαύτη Κανονική Έγγραφος παραίτησις απαραιτήτως έπρεπε να μας είχε εγκαίρως κοινοποιηθεί.
 2) Εις ποίαν κανονικήν και εν απαρτία ούσαν Ι. Σύνοδον υπεβλήθη η έγγραφος παραίτησις; Ποίοι Συνοδικοί την παρέλαβον και την έκαμαν δεκτή, ώρισαν τοποτηρητή, και προσδιώρισαν και ημερομηνίαν δια την σύγκλησιν ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, προς εκλογήν νέου Αρχιεπισκόπου;

 Ζητούμεν άπαντα τα ανωτέρω να μας αποσταλώσιν αυθωρεί μέσω FAX. Μέχρι λήψεως των αιτηθέντων κωλυόμεθα να αποδεχθώμεν τα υπ' αριθμ. 3180 και 3181 από 5/18.2.2003 έγγραφα. Επιφυλασσόμεθα άμα λήψει αιτηθέντων να επανέλθωμεν επειγόντως.

+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

 Από την επιστολή αυτή, φαίνεται πολύ ξεκάθαρα πως ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Κυρός Πανάρετος, ουδέποτε δέχτηκε την παράνομη παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου. Μάλιστα επειδή εις το παραπάνω έγγραφο δεν εδόθη ουδεμία απάντησις, ο Σεβ/τος κ. Πανάρετος εγκαίρως ειδοποιεί με το υπ' αριθμ. 62/10-23.2.2003 έγγραφόν του, ότι δεν θα συμμετάσχη εις την απόπειρα να παρουσιασθή ως τετελεσμένον γεγονός η πρωτοφανής δεινή συμπαιγνία:

Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον κ.κ. Ανδρέαν
και τους Σεβ/τους Αρχιερείς

 Κατόπιν του από χθές 9/22.2.2003 εγγράφου μου (FAX) επί του οποίου δεν είχομεν καμμίαν απολύτως ανταπόκρισιν, Σας γνωρίζω ότι κωλύομαι να παραστώ και να συμμετάσχω εις τας εργασίας της Εκτάκτου Ιεραρχίας της αύριον Δευτέρα 11/24.2.2003.

 Πενθών και προσευχόμενος προσδοκώ ο Κύριος να νεύση αγαθά εις την καρδίαν του Μακαριωτάτου, αλλά και εις τας καρδίας όλων μας.

Παραμένω ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός και συλλειτουργός
+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου