Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 8ο


ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥ
''ΚΑΘΑΙΡΕΤΙΚΗΣ'' ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ


 Μέσα από αυτή την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε την ''ενυπόγραφη'' απόφαση της τότε ''Νικολαΐτικης συνόδου'', η οποία είναι και αυτή γεμάτη πονηριές και δολιότητες. Διότι εις την πρώτη σελίδα της, ο συντάκτης αυτής, αναφέρει το όνομα του Σεβ/του Γαλακτίωνος, κάτι όμως που δεν κάνει και εις την τελευταία, εκεί δηλαδή που υπάρχουν οι υπογραφές όλων εκείνων που συμφώνησαν και υπέγραψαν την ''καθαίρεση'' του Επισκόπου Κηρύκου. Η πράξη αυτή, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, σημαίνει δύο τινά: α) Πως ο Σεβ/τος Γαλακτίων ήταν όντως παρών εις την εν λόγω συνεδρίαση, αλλά δεν συμφώνησε με την ''καθαίρεση'' του Σεβ/του, γι' αυτό και δεν την υπέγραψε, ή β) Πως δεν παρευρέθη, και το όνομά του ο συντάκτης το έγραψε σκόπιμα και πονηρά, προκειμένου να φανεί η δήθεν απαρτία. 

Ακριβής αντιγραφή του κειμένου της πρώτης σελίδας της ''αποφάσεως''

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
  ΜΠΟΤΣΑΡΗ 8 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  Τ.Κ. 12131 - ΑΘΗΝΑΙ
  ΑΡ.ΠΡΩΤ. 3282 
Εν Αθήναις τη 28 - 11 - 2007 Ε.Η.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ

 Εν Αθήναις σήμερον την 28ην Νοεμβρίου ημέραν Τρίτην και ώραν 10ην π.μ. συνήλθεν εις τακτικήν Συνεδρίασιν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, υπό την Προεδρίαν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Νικολάου. Παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς: α) Αργολίδος Παχώμιος, β) Περιστερίου Γαλακτίων, γ) Βερροίας και Ναούσης Ταράσιος, δ) Θηβών και Λεβαδείας Ανδρέας, ε) Πειραιώς και Νήσων Παντελεήμων, στ) Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος και οι προσκληθέντες Αρχιερείς της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας Πατρώων Παραδόσεων Κύπρου Κιτίου Σεβαστιανός και Αμαθούντος Λάζαρος, ως και ο Αρχιγραμματεύς Αυτής Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, προκειμένου να εκδικάση την κατά του Επισκόπου πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Κηρύκου κατηγορίαν της κακοδοξίας και του σχίσματος.

Η πεώτη σελίδα της αποφάσεως σκαναρισμένη


(συνεχίζεται...)
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου