Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 13ο. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.


Η Επιστολή ''φωτιά'' του Σεβ/του Βερροίας κ. Ταρασίου
προς τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Νικόλαο

4η σελίδα

(συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)

Το κείμενο της τέταρτης σελίδας της Επιστολής σκαναρισμένο




Ακριβής αντιγραφή της τέταρτης σελίδας της Επιστολής

 <<Αναφέρω, για παράδειγμα, ότι στις 29 Απρ. 2003, σας έστειλα μία επιστολή και σας ζήτησα να με ενημερώσετε πότε θα γίνη η Ενδημούσα, δια να έλθω και εγώ να πω τις απόψεις μου για τα σοβαρά θέματα που επεσωρεύθηκαν μετά την παραίτησι. Σας κατήγγειλα μάλιστα, ότι δεν επιτρέπεται να συνεδριάζει η Ενδημούσα με ένα εξωσυνοδικό επίσκοπο, που κανονικά ούτε στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας δεν επιτρέπεται να συμμετέχη, όπως και σεις γνωρίζετε, γιατί δεν έχει ποίμνιο, και εμείς που είμαστε στα εβδομήντα και είμαστε μέσα στο ράσο από 15 χρονών, να είμαστε απ' έξω. Δηλαδή να περιμένουμε να ρυθμίσουν τα θέματα αυτοί που βρίσκονται πίσω από τον εξωσυνοδικό Αρχιερέα και ''υποτακτικό'' τους. Και ενώ σας έγραψα, ότι ''περιμένω την έγκαιρη απάντησί σας'', εσείς δεν μου δώσατε καμμία σημασία. Και πήρατε πάλιν στην Ενδημούσα τον Σεβ. Ανδρέα, για να ρυθμίσετε μόνοι σας τα πράγματα, όπως ήθελαν οι ''πεμπτοφεβρουαρίτες'', (όπως συνηθίζω να τους ονομάζω), δηλαδή αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παρασκήνια, και όχι όπως θα απεφάσιζε η Κανονική Ιερά Σύνοδος. Και απεδείξατε άλλη μιά φορά, ότι σας ενδιαφέρει όχι η κατά Θεόν αντιμετώπισις των θεμάτων, αλλά το πως να ολοκληρωθεί το σχέδιό σας...
  Σας ερωτώ, όμως, Σεβασμιώτατε. Εκείνο, που λέγει ο Χριστός και το διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο, δια τους πρώτους και τους έσχατους, δεν το σκεφτήκατε ποτέ; ''Κάθησε, λέγει, σε μικρό σκαμνί, για να σε ανεβάσουν σε μεγαλύτερο, διότι αν ανέβης μόνος σου θα σε κατεβάσουν και θα είναι ΝΤΡΟΠΗ σου, ει δε και δεν κατέβης θα σε πιάσουν με χειροπέδες και θα σε βάλουν στην σκοτεινή φυλακή''. Τώρα, Σεβασμιώτατε, βλέπω να τα έχετε πολύ μπλεγμένα τα πράγματα και, όπως τα μπλέξατε, μόνοι σας μπορείτε να τα ξεμπλέξετε. Επιτρέψτε μου μόνο να σας θυμίσω, τις σας έγραψε ο Σεβ/τος Γοργόνιος στην επιστολή, που σας έστειλε το 1999, και σας παρακαλώ να κάνετε τον κόπο να την ξαναδιαβάσετε..., για να δήτε από πότε ενεργούσατε φανερά για να καταλάβετε όπως όπως τον...θρόνο! Βέβαια την 25.4.03 και την 30.5.03 τον ξεσηκώσατε παρά την ασθένειά του και ήλθε και σας ''ψήφισε'' και του συγχωρήσατε εκείνο το... ''ατόπημα'' να σας ελέγξη..
  Σεβασμιώτατε, το 1994 πρότεινα στον Μακαριώτατο να γίνη 7ήμερος Πανελλαδική Σύναξις και να συζητήσουμε όλα τα θέματα και την ογδόη ημέρα, να κάνουμε συλλείτουργο και όσοι δεν θέλουν να συμφωνήσουν να θεωρηθούν εκτός. Το ίδιο προτείνω και σήμερα στον Μακαριώτατο. Αλλά να το καλέση ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, αφού τον αποκαταστήση η Εκκλησία εις τον θρόνον του, όπως πρέπει. Σες δεν νομιμοποιείσθε, διότι η ιδική σας εκλογή εκκρεμεί.
  Και για το θέμα του Συνδέσμου. Που βρήκατε το δικαίωμα να παρουσιάζεσθε ως ''Πρόεδρος του ΙΦΣΚΑΕ'', ενώ ζη ο Μακαριώτατος που είναι ο Πρόεδρος σύμφωνα με το Καταστατικό. Έγινε Γενική Συνέλευσις να σε ορίση εκείνη Πρόεδρο; Δεν γνωρίζετε ότι σε τέτοια θέματα η Πολιτεία, τα Δικαστήρια ζητούν, ληξιαρχική πράξη θανάτου;
  Ίσως αυτά που σας έγραψα σας στενοχώρησαν. Όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο πικρή και αν είναι.

Ελάχιστος εν Επισκόποις
+ Ο Βερροίας, Ναούσης και Καμπανίας
Ταράσιος

Λίγα λόγια περί όλων των μέχρι σήμερα δημοσιεύσεων.

 Όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου αγαπητέ αναγνώστα, και στις δύο επιστολές, του Σεβ/του Γαλακτίωνος και του Σεβ/του Ταρασίου, υπάρχουν παράπονα προς τον πρώην Πειραιώς κ. Νικόλαο, τα οποία ουδέποτε υπ' αυτού λήφθηκαν υπόψιν. Οι επιστολές αυτές θίγουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα, αναφέρονται συγκεκριμένα εις το πρόσωπο του Πρώην Πειραιώς, και παρουσιάζουν τα λάθη και τα ψέματα που εκείνος είχε αρχίσει να λέει. Η πρώτη επιστολή, του Σεβ/του Γαλακτίωνος, λέγει ξεκάθαρα πως ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου Κυρός Γαλακτίων δεν θα υπέγραφε την καθαίρεση του Σεβ/του Κηρύκου, κάτι που λαμβάνει ''σάρκα και οστά'', εις την δήθεν ενυπόγραφη ''απόφαση'' της Καθαιρέσεως του, την οποία, όπως πολύ ξεκάθαρα φαίνεται, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπέγραψε ο Σεβ. Γαλακτίων. Εις την επιστολή αυτή γίνονται φανερά και τα άτομα εκείνα που υποδαύλιζαν τις ενέργειες τις τότε ''συνόδου'', τα οποία και εις τις μέρες μας συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο. Εν τέλει, οι δύο αυτές επιστολές, μαζί με την ''καθαιρετική απόφαση'', αποτελούν καταπέλτες έναντι της τότε ''συνόδου'', διότι εμφανίζουν τις παρανομίες, τις Ιεροσυλίες και όλα τα αλλοπρόσαλλα που το εξωσυνοδικό - παρασυνοδικό κατεστημένο επέβαλε στους Αρχιερείς. Η δε αύτη επιβλητικότητα, ομολογείται υπό του ιδίου του Σεβ/του Γαλακτίωνος. 
 Δυστυχώς για την σημερινή ''σύνοδο'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, οι δύο αυτές επιστολές, αν και ετεροχρονισμένες, συμφωνούν απόλυτα με τις χιλιάδες ενστάσεις, διαμαρτυρίες και τα γραφόμενα του Σεβ/του Κηρύκου. Διότι και ο Σεβ/τος Κήρυκος, όταν ακόμη εβρίσκοντο εντός της Συνόδου, τα ίδια έλεγε, όπως τα ίδια συνεχίζει να λέγει και σήμερα, διότι αυτά, όπως αποδεικνύεται και από τις προηγούμενες δύο επιστολές, είναι η μόνη αλήθεια. Αλήθεια την οποία ο Σεβ/τος Κήρυκος προσπάθησε να υπερασπιστεί εντός της των τειχών της ''συνόδου'', μέχρι τα όρια εκείνα που δεν θα τον αναδείκνυαν ως αρνητή της Ομολογίας και της Αποστολικής του Διαδοχής. Γι' αυτό και όταν το 2003, είδε, πως η ''σύνοδος'' με τίποτα δεν συμμορφώνεται και θέλει να βαδίσει τα μονοπάτια που άλλοι της υπεδύκνειαν, εξήλθε από αυτήν, προκειμένου να μην εξέλθει μαζί με αυτήν από την Εκκλησία. Διότι όλες οι πράξεις που ελάμβαναν χώρα από το 1997, ιδιαίτερα όμως από το 2003 και εντεύθεν, εντός της ''συνόδου'', με χειροτέρα εκείνη της παντελώς παρανόμου παραιτήσεως του Μακαριωτάτου, την οποία φυσικά άλλοι εμεθόδευσαν (κι αυτοί ομολογούνται από την πρώτη επιστολή του Σεβ/του Γαλακτίωνος), ως μόνο σκοπό τους είχαν τον πόλεμο κατά της Μητρός Εκκλησίας και την προδοσία της Ορθοδοξίας. Και η προδοσία της Ορθοδοξίας έγινε ιδιαίτερα φανερή, τόσο από την συμπροσευχή του Νεοημερολογίτη Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, κατά την ημέρα της ''ενθρονίσεως'' του πρώην Πειραιώς κ. Νικολάου ως δήθεν ''νέου αρχιεπ/που'' εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Εκεί όπου ο Νεοημερολογίτης παπάς έμπαινε και έβγαινε στο Ιερό, ως άλλος ''τελετάρχης'', φορώντας τον Σταυρό του και το επανοκαλύμαυκό του. Αλλά και εσχάτως, κατά την εν Κύπρω Συμπροσευχή, μετά του Φλωριναίου ''επισκόπου'' κ. Κυπριανού, η οποία έγινε (και αυτό ομολογήθηκε και από τον ίδιο τον κ. Κυπριανό), όπως είχε γίνει και εκείνη της Αγίας Τριάδος. 
 Επομένως όλα είναι φανερά. Η ''Στεφανίτικη'' σύνοδος το μόνο που προσπαθεί να καταφέρει, είναι η μεθοδευμένη προδοσία της Ορθοδοξίας. Εκείνη, δηλαδή, που θα φέρει την ένωση με όλες παλαιοημερολογιτικές παρατάξεις ( κι αυτό στη σύνοδο του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, μπορούσε να επιτελεστεί μόνο μέσα από την εις ''αρχιεπίσκοπον'' ανάδειξη του πρώην Πειραιώς, ο οποίος είχε το Κλειδί που άνοιγε τις πόρτες της ενώσεως, ήτοι το κατάπτυστον Απαλλακτικό Βούλευμα, ένεκα του οποίου έπρεπε να καθαιρεθεί και από την θέση του απλού Μητροπολίτου). Ένωση που οι οδηγίες για να επιτευχθεί, έχουν δοθεί από τον ίδιο τον κ. Χριστόδουλο. Μιας και εκείνος δήλωσε πως όλοι εκείνοι οι παλαιοημερολογίτες που έχουν περάσει από το 71, μπορούν να αναγνωρισθούν από εκείνον και την κρατική Εκκλησία, ως μέλη της ''εκκλησίας''.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου