Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ 4ο

3η σελίδα

(συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)

 Ευθύς αμέσως παρουσιάζουμε την τρίτη σελίδα της απαντητικής επιστολής του Σεβ. Κυρού Γαλακτίωνος.

 Τα σημεία εκείνα εις τα οποία ο αναγνώστης πρέπει να δώσει μεγάλη Προσοχή είναι:.


α) Η δήλωση του Σεβ/του σχετικά με την παρουσία και συμπεριφορά του μ. Μαξίμου εντός της Συνόδου και,

β) Η γνωστοποίηση του Σεβ/του σχετικά με την παρουσία και του κ. Δ. Κάτσουρα εντός της Συνόδου και,

γ) Η  δήλωση του Σεβ/του σχετικά με τον τρόπο εκλογής των Επισκόπων.

Ακριβής αντιγραφή του κειμένου της Επιστολής

 Η επιτροπή είχε εργασθεί δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία ενημέρωση κι όμως εμείς δεχθήκαμε να υπογράψουμε το θέμα κάπως βεβιασμένα. Αυτό διότι το πνεύμα της πραγματείας ήταν να μην αναφερθούν σε όσα επί 35 χρόνια όλοι οι πατέρες συμφώνησαν, έγραψαν και ομολόγησαν ότι διαβάστηκε συγχωρητική ευχή με σκοπό να εξαλείψουμε την παρατυπία που από μεγάλη οικονομία έγινε ενός υπό ενός 35 χρόνια κανένα δεν αμφέβαλε για τη διαδοχή της Αρχιεροσύνης από τον αείμνηστο Ματθαίο Α΄ το 1948. Τώρα με ποιο τρόπο θα τη διορθώσουν όπως άλλωστε υποσχέθηκαν ζητώντας να υπογράψουμε δίδοντας τους εντολή να κάνουν άλλη εγκύκλιο που θα αναφέρεται ότι το 1971 δεν έγινε καμία ενέργεια και τότε θα την υπογράψουμε και αυτή θα κυκλοφορήσουμε.
 Αρχικά ενθουσιάστηκα και υπέγραψα (αναλογιζόμενος πως θα ανακαλέσουν όλα τα γραφόμενα). Στη συνέχεια διαβάσανε εν συντομία την 7σέλιδο ανακοίνωση του π. Ευσταθίου. Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης κανένας δεν μιλούσε εκτός από τον π. Μάξιμο ο οποίος διέκοπτε κατά διαστήματα εκφράζοντας διαφόρων ειδών αντιθέσεις και με τάση ειρωνείας, κατηγορίας κλπ. 
 Τέλος ερχόμεθα στο πρώτο θέμα που ήταν γραμμένος στην πρόσκληση της Ιεραρχίας. Και όμως Μακαριότατε είπατε ότι αυτό το θέμα θα το αφήσουμε γιατί πέρασε η ώρα στο άκουσμα ότι δε θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου ο Άγιος Βερροίας έφυγε χωρίς καμία ένσταση. Για ποιο λόγο έφυγε; Αυτό αποτελεί νέο θεσμό;
 2) Σχετικά με το άλλο θέμα περί χειροτονίας είχα την εντύπωση ότι θα δώσετε την εντολή να εξέλθουν ο κ. Κάτσουρας και ο π. Μάξιμος καθώς επίσης και κάθε υποψήφιος άλλωστε αυτή είναι η νόμιμη οδός. Δυστυχώς βγάλατε ένα μικρό χαρτί και επανειλημμένως διαβάσατε τα ονόματα που ήταν όλα έτοιμα και προκαθορισμένα άγνωστο από ποιον!
 Και όμως εσείς ο είσαστε που κάποτε διαμαρτυρόσασταν στο Μακαριώτατο Ανδρέα ότι εφόσον υπάρχει έστω και μία αρνητική ψήφος για την υποψηφιότητα κάποιου χειροτονία δεν είναι δυνατό να γίνει.
 Ενώ ο ορθόδοξος θεσμός έχει το ίδιον του συστήματος πλειοψηφίας.
 Τα ονόματα που ήταν γραμμένα: 1) Καθηγούμενος Βρεσθένης, 2) π. Ευστάθιος Πατρών, 3) π. Παντελεήμων Σαλαμίνος, 4) π. Ιγνάτιος Φαρσάλων και 5) π. Ανανίας Κοζάνης. Στη συνέχεια μας ρωτήσατε εάν συμφωνούμε και ο Άγιος Αργολίδος, ο Άγιος Θηβών και εγώ απαντήσαμε καταφατικά, να είναι ευλογημένο.
 Ο ηγούμενος στο άκουσμα αυτών των ονομάτων έφυγε δίχως να εκφράσει την άποψή του, ο εκπρόσωπος του Αγίου Φιλίππων αποχώρησε δίχως ένσταση ή κάποια δικαιολογία.

Η Επιστολή σκαναρισμένη:


(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου