Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥ


''ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΠΟΛΛΑ''

 Όσοι δεν δύνανται να μελετήσουν τα πολλά ας μελετήσουν τα ολίγα:

 Ο Μακαριώτατος Αρχ/πος κ. Ανδρέας είπεν το 1994: δια το κίνημα των <<πέντε>>.

 <<Πατέρες και αδελφοί,

 Ο σάλος αυτός εις την Εκκλησίαν μας είναι έργον των <<προδρόμων>> του Αντιχρίστου! Μή σκανδαλίζεσθε, μή κλονίζεσθε, ισχυρότερος ο Χριστός, ο οποίος εντός ημών ζη και κινείται και μας δίδει την χείρα του ως εις τον Πέτρον (Ματθ. ΙΔ' 31) δια να μας ανασύρη από τα κύματα των σκανδάλων και των πειρασμών, αλλά και κρούει την θύραν της ψυχής μας δια να ανοίξωμεν και εισέλθη εντός ημών.
 Μείνατε εν τη Εκκλησία, μείνατε μετ' Αυτού, μείνατε γνήσια και ζώντα μέλη του Σώματος Αυτού, και τότε ούτε σκάνδαλα, ούτε πειρασμοί, ούτε διωγμοί, ούτε μερισμοί και σχίσματα, ούτε ο Αντίχριστος θα δυνηθή να σας βλάψη. Η πάλη ημών ουκ έστιν προς σάρκα και αίμα, αλλά προς τον <<κοσμοκράτορα>> διάβολον, τον αντίχριστον αυτού και τα <<προδρομικά>> όργανα αυτού. Μη πλανώμεθα, δεν θα ίδωμεν καλυτέρας ημέρας, όπως τας εννοούν και τας αναμένουν οι κοσμικοί άνθρωποι, διότι περισσότερον από κάθε άλλη φοράν, οι σήμερον θέλοντες εν Χριστώ ζην, διωχθήσονται. Και εάν ο εσωτερικός ούτος κλύδων κοπάση και παρέλθη, άλλους διωγμούς, άλλους πειρασμούς να αναμένετε.>>

 Γρηγορείτε, ω προσφιλείς Πατέρες και Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη πειρασθήτε. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε δι' εαυτούς και αλλήλους, αλλά προσεύχεσθε θερμότερον και υπέρ των πνευματικών σας ποιμένων, επισκόπων και πρεσβυτέρων.
  Πατέρες και αδελφοί, τέκνα εν Κυρίω αγαπητά. Η Εκκλησία ευρίσκεται εις πρωτοφανή ύπουλον Διωγμόν, διο ταπεινώσωμεν εαυτούς, ταπεινωθώμεν από του Αρχιεπισκόπου μέχρι και των βρεφών, και κλαύσωμεν και θρηνήσωμεν και προσευχηθώμεν, ίνα τάχιον παρέλθη η οργή του Κυρίου, η δε χάρις Αυτού φέρη την <<Αγίαν Αλλοίωσιν>> φωτίζουσα και διαλύουσα τας πλάνας, τα μίση και ούτω αγαπήσωμεν αλλήλους και εν ομονοία ομολογήσωμεν ΠΑΤΕΡΑ, ΥΙΟΝ και ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ Τριάδα ομοούσιον και αχώριστον. Άλλως προσέχετε, γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη πειρασθήτε <<ότι αι ημέραι πονηραί εισίν>>.

(Από τον επίλογον του Βιβλίου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέου, <<ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ...>>, Αθήναι 1994.  

42 σχόλια:

  1. Κάνετε πρόοδο. Τώρα τον αποκαλείτε «μακαριώτατο». Μέχρι τώρα τον αποκαλούσατε εκπεσόντα και δημοσιεύατε «διπλά πένθη» στην κηδεία του. Μπράβο! Συνεχίστε έτσι και μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί και να ενωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και με το χέρι στη καρδιά να μου απαντήσετε. Εσείς τώρα που γράφετε ΑΝΩΝΥΜΑ για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου, θέλετε να μου πείτε πως τον σεβόσασταν και τον αγαπάτε ακόμη;Διότι εγώ για εκείνον που σέβομαι και αγαπω θα μιλήσω αν όχι με Επίθετο, τουλάχιστον με όνομα. Αναμένω την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα. Ο δέσποτας Κήρυκος παλαιότερα είχε μία πιο σοβαρή παρουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρεις τι μου θυμίζεις Παπαδάτο; Να σου το βάλω με ένα απλό παράδειγμα να το καταλάβεις, διότι δεν είστε για τα δύσκολα:

    «Γεια σας. Ονομάζομαι Δημήτρης Παπαδάτος. Δηλώνω ΕΠΩΝΥΜΑ ότι η γη είναι επίπεδη. Αυτό, διότι αν ήταν στρογγυλή το νερό θα έπεφτε στο διάστημα. Επειδή το λέω επώνυμα και με επιχειρήματα, είναι αλήθεια».

    Ακριβώς αυτό κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που γράφει και λέει ότι είναι εκπρόσωπος της Συνόδου του Παχωμιου. Νομίζω η Σύνοδος έχει μια προσωρινή ιστοσελίδα. Ότι γράφει ο Παπαδατος είναι προσωπική του άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπική του άποψη την οποία όμως επικροτεί καθημερινά ο Μεσογαίας κι έχουν καταντήσει οι δυό τους να είναι σαν τους ράφτες, ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει. Συμπόρευση στις απόψεις και πλήρη σύμπνοια! Οπότε για ποια προσωπική του άποψη ομιλείτε; Και φυσικά όταν λέμε Κήρυκος και Παπαδάτος εννοούμε την πλήρη εκπροσώπιση της Συνόδου Παχωμίου. Οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι! Και ιδιαίτερα ο πρωταίτιος όλων, Ευστάθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Επίσκοπος Κήρυκος επιμένει συνεχώς και δημοσίως υποστηρίζοντας ότι η Συγχωρητική ευχή είναι το ίδιο με την Χειροθεσία ως επί σχισματικών για να αποδείξει ότι το 71' όλοι ημάρτησαν. Άρα αυτό που αναφέρατε κι εσείς κ. Παπαδάτο, ότι έγινε Συχγωρητική ευχή από τον Παχώμιο στον Κήρυκο και στους επισκόπους του, κατά το συλλείτουργο στα εξαμίλια, είναι το ίδιο με Χειροθεσία ως επι σχισματικών, κατά τα ισχυριζόμενα του Κηρύκου! Το αυτό υποστηρίζουν εν κρυπτώ και οι του Παχωμίου. Ότι δηλαδή απεκατεστάθη ο Κήρυκος και οι συν αυτώ δια Συγχωρητικής ευχής - Χειροθεσίας. Ως πότε θα το κρύβετε αυτό κ. Παπαδάτο; Δεν γνωρίζετε το "Ουδέν κρυπτόν ό μη φανερόν γενήσεται";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπαδάτο μου, αν ήμουν στην θέση σου θα το έκλεινα το blog... Σε φτύνουν όλοι καιβεσύ νομίζεις ότι βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην βάζετε συνεχώς το παραπάνω σχόλιο (8:05) ...ξανά και ξανά. Το εμπεδώσαμε, το καταλάβαμε. Έλεος. Δεν θα βγάλετε κάτι με αυτό. Ό,τι έγινε έγινε πλέον... δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα με αυτήν την ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά μην του την πέφτετε όλοι μαζί. Ίσαμε τώρα, κλείνει τα σχόλια και επιστρέφουμε στους αφόρητους μονόλογούς του. Φυσικά, η αφορμή θα είναι ότι τα σχόλια είναι «ανώνυμα» λες και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει από ένα λογαριασμό και να βάλει ψευδώνυμο. Προκειμένου λοιπόν να γλυτώσει τον βραχνά της κριτικής, θα καταφύγει στην φασιστικά δημοκρατική λύση της πλήρους απαγόρευσης... Είπαμε. Ασχολούμαστε με τέρμα ελλειμματικούς. Με το μαλακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ανώνυμε, το θέμα είναι σοβαρό. Διότι έτσι που ενεργεί ο κ. Παπαδάτος, με απερισκεψία και ανόητα θα έλεγα, χωρίς να υπάρχει κάποιος από τη σύνοδό του να του βάλει φραγμό, όχι διάλογος και ενώσεις δεν θα γίνουν αλλά καμιά τριανταριά ακόμη σχίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλό πολή. Το θέμα του Παπαδατος πρέπη να το μηλήσει η σύνοδος. Απο Κύπρο και Αγγλία είμαστε πολή στεναχωρημένη. αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τας ενέργειας αυτές του Δημήτρη δεν της γνωρίζει ο Γέροντας Παχώμιος. Αν τες μάθει, ωχ ωχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχωρέστε με. Εγώ θα πω ένα μόνο πράγματα στην σημερινή σας συζήτηση εδώ. Δεν καταλογίζονται ευθύνες 100% στο παιδί αυτό. Κι αυτό διότι δεν ενεργεί τελείως μόνο του αλλά έχει πλάτες. Και εννοώ φυσικά τον Μεσογαίας Κήρυκο. Συνεπώς αγαπητοί μου, αλλού τα βέλη... μπας και το καταλάβει κι εκείνος ως πιο ...σώφρων. Αν δεν ισχύει εδώ φυσικά το: "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος είναι πιο «σώφρων»; Το «παρεκκλήσιο» / «εκκλησία κατακομβών» / «απανταχού» και χίλια δύο άλλα ονόματα; Ο μεγαλομανιασμός της ασημαντότητας; Από εδώ και μόνο μπορείς να δεις «σωφροσύνη» και σοβαρότητα... Παίρνετε στα σοβαρά ανθρώπους χωρίς ίχνος σοβαρότητας και μετά απορείτε γιατί σας θεωρούν ανόητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 'Ο ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...και που να ανασυστήσει το Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης τι έχει να γίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρεκκλήσιο... πάντα θέλεις να βγαίνεις ο αδικημένος και ο συκοφαντημένος, που τα έχεις κάνει όλα μαντάρα δεν σε νοιάζει! Από τα έργα μας κρινόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 'Ο ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι.... Το ότι έχετε πάρει σερί από τότε που βγήκε το facebook και δεν έχετε αφήσει ζωντανούς και πεθαμένους που να μην τους έχετε συκοφαντήσει, κατακρίνει, διαπομπεύσει δεν το αντιλαμβάνεστε καν. Κατά τα άλλα σας αδικεί ο κόσμος όταν σας πει καμιά αλήθεια. Τι ανάποδη εποχή Θεέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά, είναι ξεκάθαρο ότι ο καημένος ο διαχειριστής του blog αντλεί θάρρος (μάλλον θράσος) από το... παρεκκλήσιο. «Άστον τρελό στην τρέλα του και μην τον συνεφέρεις, τι κρύβει μέσα το μυαλό ενός τρελού δεν ξέρεις» που λέει και το λαϊκό άσμα. Θέλει πάντα να παρουσιάζεται ως ο κατατρεγμένος, ο αδικημένος κλπ διότι έτσι εξυπηρετείται το αφήγημά του. Υπάρχει ένα ψυχολογικό σύνδρομο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης ονομάζεται, όπου ο αδικούμενος στο τέλος αποκτά οικειοθελώς σχέση εξάρτησης με τον αδικούντα. Έτσι έπαθε και το παρεκκλήσιο. Κατηγορούσε ως «αδικούντα» αυτόν τον πρώην Παχώμιο και Ευστάθιο και τώρα οικειοθελώς αυτοεξάρτησε τον εαυτό του από αυτούς. Όντως, ανώνυμε 10:23, τι ανάποδη εποχή Θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά τοσο πολύ σας πείραξε εκείνο το ερωτηματολόγιο περί των γεγονότων του 71; Σε καλό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Παπαδάτο, από μένα, Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22
    12 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ.

    13 ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος.

    14 Μακάριοι οἱ ποιοῦντες τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ, ἵνα ἔσται ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἐπὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, καὶ τοῖς πυλῶσιν εἰσέλθωσιν εἰς τὴν πόλιν.

    15 ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοὶ καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ὁ φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρεκκλήσιο, έαν μετά από οοοόλο αυτό, εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα είναι το «ερωτηματολόγιο του 71», τότε με τέτοια αντίληψη δεν εκπλήττομαι που κατήντησες εκεί που κατέληξες τώρα...

    Αγαπητέ Παπαδάτο και από εμένα είναι «όχι». Δεν περνάς στην επόμενη φάση. Λυπάμαι πολύ, είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος. Καληνύκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το σχόλιό σας αγαπητέ ανώνυμε 10:37 μου έχει κάνει πολύ εντύπωση και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να προσθέσω κάτι στην ελευθέρως διαξαγώμενη συζήτησή σας. Το "παρεκκλήσιον", λοιπόν, όπως τον αποκαλείτε, όχι μόνο κατηγορούσε ως «αδικούντα» τον πρώην Παχώμιο και Ευστάθιο και τώρα οικειοθελώς αυτοεξάρτησε τον εαυτό του από αυτούς, όπως λέτε, αλλά πρόδωσε και πέταξε στην κυριολεξία πρώην αδελφούς του και φίλους, για να πραγματοποιήσει αυτή του την αυτοεξάρτηση, οι οποίοι τον στήριξαν τόσα χρόνια στον αγώνα του, τον συμπαραστάθηκαν σαν πραγματικοί αδελφοί, τον συμπόνεσαν, τον εξυπηρέτησαν και τον βοήθησαν. Κι όχι μόνο τους πέταξε σαν στημένες λεμονόκουπες αλλά δεν σταμάτησε εδώ και ένα χρόνο να τους ξεμπροστιάζει, να τους συκοφαντεί ασυστόλως κι εκείνοι να μην βγάζουν μιλιά, όχι από αδυναμία να τον αντιμετωπίσουν αλλά από ανιδιοτελή αγάπη και πραγματική φιλία προς αυτόν, προσευχόμενοι νυχθημερόν γι' αυτόν ώστε να ηρεμήσει και να έλθει εις εαυτόν. Και ο νοών νοείτω. Αυτήν την παρέμβαση ήθελα να κάνω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καταλάβαμε τι θέλεις να πεις αδελφέ 11:06... Δυστυχώς όμως σε τέτοια εποχή ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπήκα λίγο φεισ και μου βγαίνει μπροστά αυτό από τον "Μητροπολίτη Κήρυκο": "ΑΦΟΥ ΣΑΣ "ΕΤΣΟΥΞΕ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1971 ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ", Χαχαχαχαχαχα. Άραγε "Άγιε Δέσποτα" ξέρετε από που βγήκε αυτό το "ΈΤΣΟΥΞΕ" που γράφετε δημόσια;;; Μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο; Έλεος Θε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εκτός από το σύνδρομο της Στοκχόλμης υπάρχει και το «σύνδρομο διπολικότητας» και «διχασμένης προσωπικότητας» αγαπητέ 11:06 και 11:24. Αποφάσισε. Εζήλωσες δόξαν Χαριλάου; Ο νοών νοείτω, όντως! Εις το επανιδείν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ 11:41, το μυαλό του τόσο του κόβει που νομίζει ότι είναι το «ερωτηματολόγιο» του που τσούζει. Και με τέτοιο μυαλό που βλέπεις ότι έχει, εσύ του κάνεις και σοβαρές ερωτήσεις, αν γνωρίζει από που βγαίνει το «τσούζει». Ε μα αφού τα θέλει και εσένα...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μάλλον η σύνοδος πρέπει να ασχοληθεί οχι μόνο με τον Παπαδατο αλλά με τον ανώνυμο (που ξέρουμε το όνομα του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε 11:55, το θέμα νομίζω δεν είναι αν ξέρεις ποιος είναι ο ανώνυμος ή αν δεν ξέρεις. Το θέμα είναι να αφήνετε τον κόσμο να εκφράζεται ελεύθερα και να λέει αυτό που νιώθει δίχως τον φόβο σας πάνω απ' το κεφάλι του. Μόνο τότε θα ακούσετε ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Μη ξεχνάτε τι θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα την Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 14 Μακάριοι οἱ ποιοῦντες τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ, ἵνα ἔσται ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἐπὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, καὶ τοῖς πυλῶσιν εἰσέλθωσιν εἰς τὴν πόλιν.

    15 ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοὶ καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ὁ φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο μεγαλομανιασμός της ασημαντότητας; Πόση επιστημονικες περγαμηνες επεστρατευστησαν μόνο καί μόνο γι αυτη την διατυπωσι; Η απάντησις μας ειναι απλή. Δεν ειναι επιστημονική. Ειναι από την αποκάλυψι κεφάλαιο 22, στιχ. 15: "ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοὶ καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ὁ φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ; ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΑΡ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΓΡΑΦΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 1996 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΔΙΑ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΠΟΙΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ) ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...

    "Οἱ δοκοῦντες ἄρχειν τῶν ἐθνῶν" (Μάρκ. ι',42) διά νά προωθήσουν τά ἀντίχριστα σχέδια τῶν δυνάμεων τοῦ σκότους τῆς συγχρόνου Νέας ᾿Εποχῆς νά ὑποτάξουν, δηλαδή, τούς μικρούς λαούς, προπάντων τούς ὀρθοδόξους, καί νά τούς ἐντάξουν εἰς τήν "Νέαν τάξιν πραγμάτων", δηλαδή τήν ἀταξίαν τοῦ ἀντιχρίστου, μετέρχονται μεθόδους πονηράς καί νοοτροπίαν ἐγκληματικήν. Δέν διστάζουν, νά ἐγκληματοῦν κατά τῶν μικρῶν λαῶν, νά προπαγανδίζουν τό ψεῦδος, νά συκοφαντοῦν, νά παραποιοῦν τήν ἀλήθειαν, νά κάμνουν δηλαδή τά ἄνω κάτω, δι᾿ ἕνα καί μοναδικόν σκοπόν, νά ἐπιτύχουν τά καταχθόνια ἀντίχριστα σχέδιά των. ῞Οπως ἔπραξαν ἐσχάτως, οἱ ὄντως ἐγκληματίαι λαοί τῆς Δύσεως, οἱ ὁποῖοι δέν έδίστασαν νά ἐμφανίσουν τούς ὑπέρ τῆς πίστεως καί τῆς πατρίδος των ἀγωνισθέντας Σέρβους, ὡς δῆθεν "ἐγκληματίας πολέμου". Καί τοῦτο διότι, ὡς γενναῖος λαός, οἱ Σέρβοι ἠρνήθησαν νά ὑποταχθοῦν εἰς τά ἀντίχριστα σχέδια τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, πού προέβλεπαν τήν παντελῆ ἐξολόθρευσίν των. Τό ψεῦδος, τήν συκοφαντίαν καί τό ἀδίστακτον τῶν ἰσχυρῶν λαῶν τῆς Δύσεως ἐκαυτηριάσαμεν καί ἐστιγματίσαμεν ἐπανειλημμένως καί δι᾿ ἄρθρων, ἀλλά καί ἐσχάτως δι᾿ ἀνακοινώσεως τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου (Βλ. τελευταίαν ᾿Ανακοίνωσιν εἰς "Κήρυκα Γνησίων ᾿Ορθοδόξων", Σεπτ. 95)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΙΔΙΑ ΠΟΝΗΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΧΩΡΟΝ. ΙΔΟΥ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΗ ΤΟ 1996

    Καί ταῦτα μέν εἶναι γνωστά τοῖς πᾶσιν καί ἀποδεκτά ἀπό τούς ὑγιῶς, ὀρθοδόξως καί σοβαρῶς σκεπτομένους ἀνθρώπους. Ποῖος ὅμως δέν γνωρίζει, ὕστερα ἀπό ὅσα συνέβησαν καί εἰς τόν ἐκκλησιαστικόν μας χῶρον, ὅτι τοιαύτην πονηράν καί ἐγκληματικήν συμπεριφοράν καί νοοτροπίαν ἐπέδειξαν καί οἱ πέντε ἐκπεσόντες ᾿Αρχιερεῖς, οἱ ὁποῖοι ἐνῶ ἐτάχθησαν νά ἐπισκοποῦν διά τήν διαφύλαξιν τῆς ῾Ιερᾶς Παρακαταθήκης τῆς Γνησίας ᾿Ορθοδόξου Πίστεως, οὗτοι, ἐν τῇ ἀμαθείᾳ των καί ἐν τῇ πλάνῃ των, ἀλλά καί ἐν τῇ κακότητί των ἐγκλημάτισαν καί συνεχίζουν νά ἐγκληματοῦν κατά τῆς ῾Ιερᾶς Παραδόσεως, ἐβλασφήμησαν κατά τῶν ῾Αγίων Πατέρων καί ἐπεδίωξαν τήν πλάνην των αὐτήν νά ἐπιβάλλουν διά τῆς τρομοκρατίας καί εἰς τούς λοιπούς; Τοῦτο, βεβαίως, εἶναι "φρικτόν καί ἀκουόμενον", δυστυχῶς, ὅμως, ἀληθινόν. ῎Ετσι, ἐνῶ εἶχον οἱ πέντε ᾿Αρχιερεῖς ἱερόν χρέος νά συνεργασθοῦν μετά τῶν λοιπῶν ᾿Αρχιερέων μελῶν τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου καί μετά τοῦ λοιποῦ ῾Ιεροῦ Κλήρου καί τοῦ ᾿Ορθοδόξου πληρώματος καί νά συναγωνισθοῦν κατά τῶν συγχρόνων αἱρέσεων, ἰδιαιτέρως δέ κατά τοῦ συγχρόνου μεγάλου ἐχθροῦ, τοῦ ἀντιχρίστου Οἰκουμενισμοῦ καί τοῦ Παπισμοῦ, πίσω ἀπό τούς ὁποίους κρύπτεται ὁ ἀποτρόπαιος διεθνής Σιωνισμός, οὗτοι ἐπροτίμησαν τήν ὁδόν τῆς ἀνταρσίας, τοῦ ψεύδους, τῆς προδοσίας, τῆς συκοφαντίας, τοῦ μίσους κλπ. ᾿Ενόμισαν, ὅτι μέ αὐτόν τόν τρόπον καί αὐτήν τήν τακτικήν θά ἠδύναντο νά ἐξουσιάσουν τῶν πάντων, νά ἐξοντώσουν τούς ὑγιῶς σκεπτομένους καί ὀρθοδόξως φρονοῦντας καί νά "κατακυριεύσουσι" τῶν ὀρθοδόξων. ᾿Ενόμισαν ἐν τῇ ἀφροσύνῃ των, ὅτι θά ἠδύναντο πολύ εὔκολα νά καταλάβουν τά ὀχυρά τῆς ᾿Ορθοδοξίας (ἐν προκειμένῳ τάς ῾Ιεράς Μονάς τοῦ ᾿Αγῶνος καί τούς ῾Ιερούς Νσούς), νά ἀνατρέψουν τόν ᾿Αρχιεπίσκοπον καί νά ἐγκαθιδρύσουν τήν ἰδικήν των τρομοκρατικήν ἐξουσίαν. Διά τοῦτο καί ἐπεδόθησαν μέ "ζῆλον" καί "φανατισμόν" νεοφωτίστου, μέ ἀδίστακτα ψεύδη καί τρομερές συκοφαντίες, μέ πρωτοφανές μῖσος καί μανιώδεις ὕβρεις, μέ βαρβαρότητα καί ἐγκληματικήν ἀδιαφορίαν διά τάς συνεπείας, εἰς πόλεμον ἐξοντώσεως τῶν ὀρθοδόξων, ὅσων δηλ. δέν τούς ἀκολουθοῦν εἰς τήν συνωμοτικήν των πορείαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

    Ηδη παρῆλθον περίπου δέκα μῆνες ἀπό τότε πού ἐξεδηλώθη τό ἐκκλησιομάχον πραξικόπημα καί σχίσμα τῶν πέντε ἐκπεσόντων ᾿Αρχιερέων. Καί εἶναι ἀξιοπερίεργον, ὅτι οὐδ᾿ ἐπί στιγμήν ἡσύχασαν, οὔτε ἔπαυσαν νά ἐργάζωνται τήν παρανομίαν, νά μετέρχωνται πᾶσαν πονηρίαν καί νά πορεύωνται τήν σκολιάν ὁδόν τῆς ἀποστασίας των καί δέν γνωρίζομεν μέχρι ποῦ θά παραχωρήσῃ ὁ Θεός νά φθάσουν.

    ῾Ο Μακαριώτατος ᾿Αρχιεπίσκοπος καί Πρόεδρος τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου τούς εἶχε γράψει πρό ἑνός ἔτους, ὅτι τά σχέδια τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, τά ὁποῖα δυστυχῶς μέ τήν νοοτροπίαν των ὑπηρετοῦν, δέν θά περάσουν. Τούς ἔγραφε πολύ χαρακτηριστικά:

    "Συγχωρεῖστέ με, ἀλλά οἱ καιροί τό ἀπαιτοῦν νά ὁμιλῶ κατ' αὐτόν τόν τρόπον, διότι ἐφυγαδεύσατε τήν ἀγάπην, πολεμεῖτε τήν ἀλήθεια καί τό δίκαιον καί ὡς πιστεύω (διότι προκύπτει ἐκ τῶν ἔργων σας) ἐνεργεῖτε σχέδια σκοτεινῶν δυνάμεων. Διά τοῦτο, οὔτε τήν ἀνοχήν μας, οὔτε τήν μακράν ὑπομονήν μας, οὔτε τήν διακριτικήν στάσιν μας ἀντιλαμβάνεσθε. Σᾶς διαβεβαιῶ, ὅτι παρά τό προβεβηκός τῆς ἡλικίας μου, μέ τήν Χάριν τοῦ Θεοῦ καί μέ τήν συμπαράστασιν τῶν ὀλίγων πιστῶν ᾿Αρχιερέων καί τῶν ἀνά τό Πανελλήνιον καί τό ἐξωτερικόν πλῆθος τῶν πιστῶν ἱερέων καί τόν πιστόν λαόν, ἐλπίζομεν, ὅτι θά γίνῃ τό θέλημα τοῦ Θεοῦ καί δέν θά περάσουν τά σχέδια τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων. Δέν κόβομεν παρά ταῦτα τάς χρυσᾶς ἁλυσίδας τῆς ἀγάπης. Σᾶς περιμένομεν νά ἀνανήψετε, νά διορθώσητε, ὅσα κακῶς ἐνεργήσατε καί οὕτω νά γίνῃ χαρά καί εἰς τήν ἐπί γῆς στρατευομένην ᾿Εκκλησίαν καί εἰς τήν ἐν Οὐρανοῖς θριαμβεύουσαν". (Βλ. ἐπιστολήν ὑπ᾿ ἀριθμ. 2818/2-4-95 τοῦ Μακαρ. ᾿Αρχ/που πρός τούς πέντε, ἡ ὁποία ἔχει ἐκδοθῇ εἰς τό φυλλάδιον "ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ", ᾿Απρίλιος 1995).

    Καί πάλιν εἰς τήν ἰδίαν ἐπιστολήν τούς ἔγραφε καί τούς παρεκάλει: "Σεβασμιώτατοι σᾶς παρακαλῶ, σᾶς θερμοπαρακαλῶ, σεῖς νά "ἀλλάξετε πορείαν" καί νά συμπορευθῆτε μεθ᾿ ἡμῶν τήν εὐθεῖαν ὁδόν τοῦ Κυρίου, τήν ὁποίαν συνεπορεύθημεν ἀπ᾿ ἀρχῆς καί ἀπό τήν ὁποίαν μέ τήν Χάριν τοῦ Θεοῢ ἡμεῖς δέν παρεκκλίναμεν". Καί πάλιν: "Αὖθίς τε θερμῶς παρακαλῶ, παραιτηθῆτε τῶν σκολιῶν ἔργων καί ἐξέλθετε τῆς σκολιᾶς ὁδοῦ..."

    Παρά ταῦτα οὗτοι παρέμειναν ἀμετανόητοι καί ἀπερίτμητοι τήν καρδίαν. Διότι, φαίνεται, τήν ἀγάπην, τήν ἀνοχήν καί τήν συγκαταβατικότητα τοῦ Μακαριωτάτου τήν ἐξέλαβον ὡς ἀδυναμίαν. ᾿Αλλά καί διότι "περί τῆς ἀγάπης οὐ μέλλει αὐτοῖς". Καί πῶς ἀλήθεια νά ἐνδιαφερθοῦν διά τήν ἀγάπην, ἀφοῦ ἐπροτίμησαν τό ψεῦδος καί τό μῖσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΑΙ.ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΕΙΤΕ;

    ΣΚΛΗΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΥΜΙΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ

    Από το 1971 (από τότε δηλαδή πού ο παλαιοημερολογιτικος οικουμενισμός εφθασε εις οριακόν σημείον, καί εκινδυνευσαν πολλοί νά καταποντισθουν), εσυ καί αλλοι ανωνυμοι καί επώνυμοι, δεν σταματησατε ουδ επί στιγμην νά πολεματε μέ συκοφαντιες καί ψεμματα, εκείνους οι οποίοι επεζητουν πάντοτε την δια της κανονικης καί ορθοδοξου Συνοδικης αποφασεως αντιμετωπισιν του προκυψαντος από τότε (1971) μεγιστου εκκλησιαστικου σκανδαλου.

    Η σημερινη υπό τόν Μακαριωτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνων καί Πάσης Ελλάδος κ. Παχωμιον Ιερα Συνοδος, εις την κοινην ομολογιαν πίστεως (Τόμος Ενωσεως της 27 Ιανουαριου 2019) εθεσε τις κανονικες βάσεις διά την οριστικην αντιμετωπισιν του θεματος καί εζητησε μάλιστα νά υποβληθουν καί από εσένα κυριε ανωνυμε καί από οσους επιθυμούν ενστασεις, παρατηρησεις κλπ.

    Διερωτωμαι τι ειναι εκείνο που σάς εκανε καί εσένα καί τους υπολοίπους, ωστε αντί εν πνευματι αγαπης καί αληθείας, νά διαλεχθητε διά τήν από κοινου αντιμετωπισιν αυτου του θεματος τό οποιον κλυδωνίζει το σκάφος της Εκκλησίας επί πεντηκοντα ετη, τι ειναι λέγω εκείνο που σάς εκανε νά συνεχίζετε νά ωρυεσθε καί νά παραλογιζεσθε; Τί συμβαίνει με εσας, αγαπητοί; Μηπως σας κατευθυνουν ξενα οικουμενιστικα κέντρα, τα οποία επιδιωκουν τήν παντελή διάλυσιν του Ιερου μας Αγωνος καί εν τη αφροσύνη των νομίζουν οτι θα τό επιτυχουν;

    Ακουσε φίλε ανωνυμε καί ψευδωνυμε... Η Εκκλησία δέν ειναι ανθρωπινο σωματειο - οργανισμός διά νά υπόκειται εις την φθοραν του χρονου. Η Εκκλησία ουδεποτε γηρασκει. Η Εκκλησία ειναι θεανθρωπινος οργανισμός, της Οποίας Κεφαλή ειναι ο ιδιος ο Χριστός διό "πύλαι αδου ου κατισχυουσιν Αυτης". "Πολεμείται αλλα δέν ητταται. Κλυδωνίζεται, αλλά δέν καταποντίζεται" .. Διό αγαπητε ανωνυμε, "Σκληρον σοι πρός Κέντρα λακτιζειν" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παρεκκλήσιο, όσα έγραφες τότε για τους «πέντε», άλλα τόσα και τρισχειρότερα έγραφες για τον «προδότη, βλάσφημο, επίορκο, άθλιο, αρνητή της αρχιεροσύνης του, υποχείριο των σκοτεινών κέντρων και δυνάμεων, μασωνικό δάκτυλο» πρώην Παχώμιο. Όμως τώρα όχι μόνο του φιλάς τα πόδια αλλά και τον εξυψώνεις μέχρι τρίτου ουρανού... Αν κρίνω από το παρελθόν σου, επίκειται ένωσή σου και με τους πέντε ωσονούπω... Για αυτό λίγα τα λόγια σου για τους πέντε διότι μπορεί να χρειαστεί να τα καταπιείς και αυτά όπως κατάπιες και αυτά που έλεγες για τον πρώην Παχώμιο τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανωνυμε γινε επώνυμος καί ελα νά τα συζητησουμε. Ελα νά κάνουμε διάλογο εν αγαπη καί αληθεία, οπουδήποτε καί αν ανήκεις, γιά νά δης οτι η Εκκλησία ειναι θεραπευτηριον, καί δέν λέω γιά τά λάθη των αλλων, αλλά καί γιά τά δικά μας. Καί ο νοων νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εκεί που εντάχθηκες μάλλον αναμορφωτήριο είναι. Αφού κατάφερε να σε αναμορφώσει και να καταντήσεις έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διαβάζουμε σε μια ιστοσελίδα περί των Ανωνύμων σχολίων:

    '' ίσως γι' αυτό να με βρίσκει τόσο αντίθετο ο ''Ανώνυμος'' σχολιασμός που έχει γίνει τόσο συνηθισμένος πια στο διαδίκτυο. Και αν μεν το σχόλιο είναι διατυπωμένο κόσμια και πολιτισμένα πάει καλά. Τί όμως μπορεί να πει κανείς για τους χυδαίους, τους υβριστές, τους αισχρούς που κατακλύζουν μπλόγκ, ιστότοπους και ιστοσελίδες; Κολυμμένοι πίσω από την ανωνυμία ξεχύνουν με θρασύτητα τα απόβλητα της ψυχής και τους μυαλού τους - του όποιου μυαλού τυγχάνει να έχουν...''

    Αυτά τα λίγα, απλά αλλά συνάμα και πολύ σοφά λόγια τα αφιερώνω με πολύ αγάπη στους Ανώνυμους σχολιαστές του blog. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα. Όπως γνωρίζουμε όλοι η ελευθερία θέλει ''αρετήν και τόλμην''. Η δε Ορθοδοξία και Ομολογία Πίστεως θέλει ακόμη περισσότερη ''αρετήν και τόλμην'', κάτι που απ' ότι φαίνεται οι αγαπητοί ''ανώνυμοι'' δυστυχώς δεν διαθέτουν. Γι' αυτό και αναρωτιέμαι: Άραγε αυτό που υποστηρίζουν εδώ όλοι αυτοί είναι ''Ομολογία Πίστεως'' ή κάποια δική τους ιδέα την οποία πασχίζουν και να την επιβάλλουν;
    Αυτό όμως το οποίο πρέπει να υπερτονισθεί είναι πως όλα αυτά τα σχόλια γράφτηκαν κατόπιν της ''αρετής και τόλμης'' που είχε ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος και αποκάλυψε πράγματα. Κάποιους δε οι αποκαλύψεις αυτές τους πόνεσαν και μάλιστα πάρα πολύ, γι' αυτό και ανώνυμα έσπευσαν να πετάξουν όλο το ''όξος'' και την ''χολή'' τους. Αν όμως σκεφτούμε πως οι αποκαλύψεις αυτές δεν είναι ούτε το έν' τρίτο από όσες έπονται να γίνουν, τότε φαντάζομαι τι άλλο θα ακουστεί προσεχώς... Αλλά και ο Ομολογητής, το παρόν blog δηλαδή, γι' αυτό δημιουργήθηκε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Προκειμένου εν ονόματι της Ορθοδοξίας να λέγονται αλήθειες και ο κόσμος που δεν τις γνωρίζει να λαμβάνει γνώση περί αυτών. Και όπως κάποιος μου έγραψε μία φορά ''για να γίνεται μέχρι και το δοκάρι στο μάτι των πολεμίων του Χριστού και της Εκκλησίας του''. Κι απ' ότι φαίνεται αν και πολύ μικρός εγώ ''εν τη οικία του Πατρός μου'', με τη Βοήθειά Του καταφέρνω να αγωνίζομαι ορθά για Εκείνον.
    Και ως τελευταίο θα ήθελα να δηλώσω πως όλοι αυτοί οι μικροί στο ανάστημα και στο πνεύμα, τα ανθρωπάκια της καθημερινότητας, οι ανώνυμοι , είναι όντως πάρα πολύ μικροί για να πιάσουν στο στόμα τους τον Σεβ/το Κήρυκο ο οποίος από το 2005, ΕΠΩΝΥΜΑ και με κάθε κόστος αγωνίζεται για την Αλήθεια, την Καθαρή Ομολογία Πίστεως και την διαφύλαξη της Αποστολικής διαδοχής.

    Και που και που ας πίνετε και λίγο ξύδι αγαπητοί ανώνυμοι. Διότι πέρα απ' το ότι καταπραΰνει τα νεύρα, κάνει καλό και στο στομάχι... για όσους ακόμη δεν μπορούν να χονέψουν τις αλήθειες που διαβάζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή