Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ


ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, κ. ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ

 <<Διδάσκαλε ήνεγκα τον υιόν μου προς σε>>.
 Ο Χριστός, χωρίς να έχει ανθρώπινα διδασκαλικά διπλώματα, είχε επιβληθεί στη συνείδηση του λαού σα δάσκαλος μοναδικός. Τον είχαν επιβάλει τα λόγια του και τα έργα του. Καθοδηγούσε και θεράπευε μέρα - νύχτα το λαό. Σαν αυτοαλήθεια και σαν Θεάνθρωπος ακτινοβολούσε συνέχεια φως. Γιαυτό κι' επιβλήθηκε σα διδάσκαλος αγαθός. 
 Υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα πολλοί που έχουν αναλάβει το ρόλο του δασκάλου, κατωχυρωμένοι μάλιστα και με παιδαγωγικά, ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και άλλα πανεπιστημιακά διπλώματα.
 Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι τους αληθινοί διδάσκαλοι του λαού. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικηγόροι, κληρικοί, κοινωνικοί λειτουργοί όλων των κλάδων και θεολόγοι ακόμη, δεν παίζουν πάντοτε σωστά το ρόλο του δασκάλου. Δεν νιώθουν πάντα τις ανάγκες, τον πόνο, τα προβλήματα του λαού.  Αντίστροφα, τον εκμεταλλεύονται για τα συμφέροντά τους.
 Γιαυτό οι λαοί μένουν, σχεδόν, <<σαν πρόβατα μη έχοντα ποιμένα>>.
 Ο ποιμένας ο καλός θυσιάζει και τη ζωή του ακόμα για τα πρόβατά του. Αυτός είναι ο αληθινός δάσκαλος.
 Γιαυτό ο σημερινός ταλαίπωρος πατέρας πλησίασε τον αληθινό δάσκαλο του λαού και του ζήτησε βοήθεια. Και την έλαβε, αφού εξετάστηκε στη πίστη και πήρε άριστα. Έτσι σώθηκε κι αυτός και το παιδί του.
 Σήμερα ίσως θάπρεπε να τεθούν δύο σοβαρά ερωτήματα: Έχουμε τέτοιους δασκάλους; Και, ο λαός καταφεύγει στους αληθινούς δασκάλους; 
 Ασφαλώς έχουμε αρκετούς τέτοιους δασκάλους, που εκπέμπουν <<Φως εκ φωτός>>. Αλλά έχουμε και πολλούς άλλους που σκοτίζουν το φως. Είναι <<οι πονηροί δάσκαλοι>>. Οι λαοπλάνοι. Οι δημαγωγοί. Οι διαστροφείς. Κι' έχουμε αρκετό λαό που καταφεύγει σε καλούς δασκάλους, που τον εμπνέουν και τον ζωογονούν. Υπάρχει όμως και πολύς λαός που παραπλανιέται από τους πονηρούς δημαγωγούς.
 Προσοχή. <<Στώμεν καλώς>>.
 Όσοι δάσκαλοι δεν στρέφουν το λαό κατ' ευθεία προς το αληθινό, που δεν είναι άλλο από τον Χριστό, διαστρέφουν το λαό. Είναι α-δίδακτοι. Τέτοιους δασκάλους δεν τους θέλουμε ποτέ. Γιατί ξέρουμε ότι <<Μ' όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις>>. Μακρυά λοιπόν από τους πονηρούς δασκάλους. 

 Σχόλιο δαχειριστού: Και λέει το σημερινό Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο, της εορτής των Ταξιαρχών: <<Εάν γένηται τινι ανθρώπω εκατόν πρόβατα και πλανηθή εν εξ αυτών, ουχί αφεις τα ενενήκοντα εννέα επί τα όρη πορευθείς, ζητεί το πλανώμενον; Και εάν γένηται ευρείν αυτό, αμήν λέγω υμίν ότι χαίρει επ' αυτώ μάλλον ή επί τοις ενενήκοντα εννέα τοις μη πεπλανημένοις>>. Αυτό το κάνετε αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ και φίλε κ. Στουραΐτη; Από το facebook σας κάνετε τον δάσκαλο της Ορθοδοξίας και κουνάτε το δάχτυλο, στην πραγματικότητα όμως είστε τέτοιου είδους δάσκαλος; Πως μπορείτε να πείτε πως είστε όταν την αλήθεια που στεντορία τη φωή κηρύττετε πίσω από τον υπολογιστή σας, δεν έχετε το θάρρος να την κηρύξετε και ενώπιον εκείνων που λέτε πως έσφαλαν; Ή πως μπορείτε να είστε ο σωστός διδάσκαλος του Ευαγγελίου, όταν δεν αφήνετε τα 99 πρόβατα που τώρα έχετε στην μάνδρα σας για να προσπαθήσετε να βάλετε, ή καλύτερα να <<επιστέψετε>> εις αυτήν εκείνα που βγήκαν από αυτήν;  Τα ερωτήματα αυτά δεν νομίζω να είναι χαζά ή άστοχα. Είναι ερωτήματα που προκύπτουν τόσο από το παραπάνω κείμενο, όσο και από το σημερινό Ευαγγέλιο του Όρθρου, και τα οποία εσείς ο ίδιος καλείστε με τη στάση σας να τα απαντήσετε. Διότι εμπράκτως θα μας δείξετε πόσο Ομολογητής και καλός Θεολόγος είστε και όχι μέσα από τον αδικαιολόγητο πόλεμο που έχετε κηρύξει εις βάρος της Ενώσεως, τον οποίον μάλιστα δεν έχετε τα κότσια προσωπικά σε μία κατ' ιδίαν συζήτηση με τους αρμόδιους να υποστηρίξετε.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου