Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥ


Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
(Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται εξαιρετικά στους ''ανώνυμους'' υποστηρικτές της <<αληθείας>> οι οποίοι ψεύδονται 
σκοπίμως και κατ' εξακολούθησιν ).

 <<... Ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα: του Καλού και του Κακού, της Αλήθειας και του Ψεύδους, με τη διπλή έννοια, την ηθική και τη θρησκευτική. Το πρώτο είναι συγκεκριμένα το στρατόπεδο του Θεού. Το δεύτερο έχει επίσης έναν αρχηγό: το Σατανά, τον αρχαίον Όφιν που πλανά ολόκληρο τον κόσμο (Απ 12, 9) από την ημέρα που εξαπάτησε την Εύα (Γεν. 3, 13) και, χωρίζωντάς την από το δένδρο της ζωής, έγινε <<ανθρωποκτόνος απ' αρχής>> (Ιω. 8, 44). Αυτός είναι που σπρώχνει τον Ανανία και τη Σαπφείρα να πουν ψέμματα στο Άγιο Πνεύμα (Πραξ. 5, 3), και ο Ελύμας ο μάγος είναι <<υιός>> του (Πραξ. 13, 10). Σ' αυτόν ανήκουν οι άπιστοι Ιουδαίοι που αρνούνται να πιστέψουν στον Ιησού: είναι γιοί του διαβόλου, που είναι ψεύτης και πατέρας του ψεύδους (Ιω. 8, 41-44). Γι' αυτό θέλουν να σκοτώσουν τον Ιησού, γιατί τους λεει την αλήθεια (Ιω. 8, 40). Αυτός είναι που αναδεικνύει τους ψευδοδιδασκάλους, εχθρούς της ευαγγελικής αλήθειας (1 Τιμ. 4, 2). Αυτός είναι που, για να πολεμήσει τους χριστιανούς (Απ 12, 17), δίνει τις εξουσίες του στο Θηρίο της Θάλασσας, το <<ολοκληρωτικό>> κράτος, με το στόμα γεμάτο βλασφημίες (13, 1-8). Και το Θηρίο της γης, που παραπλανά τους ψευδοπροφήτες για να εξαπατήσει τους ανθρώπους και να τους κάνει να λατρέψουν το ψεύτικο είδωλο, ανήκει κι αυτό στο Σατανά (Απ 13, 11-17).
 Για να σπρώξουν τους ανθρώπους μέσα σ' αυτό το απατηλό σύμπαν που ορθώνεται προκλητικά μπροστά στο Θεό, υπάρχουν ψεύτικοι οδηγοί σε όλες τις εποχές... Στην ΚΔ', ο Ιησούς καταγγέλει τους τυφλούς οδηγούς του λαού (Μτ 23, 16...). Οι υποκριτές αυτοί που αρνούνται να πιστέψουν σ' αυτόν είναι ψεύτες (Ιω. 8, 55). Προμηνούν τους άλλους ψεύτες που θα φανούν στη διάρκεια όλων των αιώνων για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το Ευαγγέλιο: αντί-χριστοι (1 Ιω. 2, 18-28), ψευδαπόστολοι (Απ 2,2), ψευδοπροφήτες (Μτ 7, 15), ψευδομεσσίες (Μτ 24, 24 βλ. 2 Θεσ. 2, 9), ψευδοδιδάσκαλοι (2 Τιμ. 4,3 εξ 2 Πε 2,1 εξ, βλ. 1 Τιμ. 4, 1), χωρίς να λογαριάζονται οι Ιουδαίοι που εμποδίζουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου (1 Θεσ. 2, 14 εξ) και οι ψευδάδελφοι, εχθροί του αληθινού Ευαγγελίου (Γαλ. 2, 4...). Τόσοι συνεργοί του ψεύδους, που οι χριστιανοί πρέπει να τους αντιμετωπίζουν όπως έκανε ο Παύλος με τον Ελύμα το μάγο (Πραξ. 13, 8 εξ)... εκείνο που έχει σημασία είναι να μην αφήσουν οι χριστιανοί να εξαπατηθούν από τις πανουργίες του διαβόλου σε σημείο ώστε να φθαρεί η πίστη τους (2 Κορ. 11, 3). Για να παραμένουν λοιπόν στην αλήθεια, πρέπει να προσεύχονται στο Θεό να τους λυτρώνει από τον Πονηρό (Μτ 6, 13)>>.

(Από το Λεξικό Βιβλικής Θεολογίας σελ. 1020-1021)   

3 σχόλια:

  1. "Της απωλειας της ψυχης εστιν αρχη το αφυλακτον εχειν στομα" (Αγ, Ιωαννης Χρυσοστομος.ΕΠΕ 1,562 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΩΝ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΗΣ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ13 Νοεμβρίου 2019 - 10:03 μ.μ.

    Μη βιαζεστε κυριοι ανωνυμοι νά βγαλετε συμπεράσματα για το ποιος ειναι ο μεγαλύτερος παλαιοημερολογιτης οικουμενιστης καί ποιός ειναι ο μικρότερος. Αφηστε πρωτα νά λειτουργηση η Επιτροπή, την οποίαν ωρισε η Ιερα Συνοδος του 1981, καί νά βγαλη τα συμπεράσματα της, καί νά αποδώση ευθυνας, εστω καί τωρα, καί τότε θα ιδωμεν αν επρεπε νά καταδικασθη η μηδεποτε γενομένη δεκτη υπό της Εκκλησίας χειροθεσία η συγχωρητικη ευχή, η συγκεκριμενα ατομα, τα οποία θα αποδειχθει οτι ΩΣ ΑΤΟΜΑ καί ουχί ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ εδέχθησαν ως Ορθοδοξον την βλασφημον απόφασιν (ενωσιν,χειροθεσίαν η συγχωρητικήν ευχήν, η ευλογιαν η οπωσδηποτε καί αν την ωνόμασαν) ακυρον πραξιν του 1971.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΑΙ.ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΕΙΤΕ; ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ "ΣΚΛΗΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΥΜΙΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ" ...

    Από το 1971 (από τότε δηλαδή πού ο παλαιοημερολογιτικος οικουμενισμός εφθασε εις οριακόν σημείον, καί εκινδυνευσαν πολλοί νά καταποντισθουν), εσυ καί αλλοι ανωνυμοι καί επώνυμοι, δεν σταματησατε ουδ επί στιγμην νά πολεματε μέ συκοφαντιες καί ψεμματα, εκείνους οι οποίοι επεζητουν πάντοτε την δια της κανονικης καί ορθοδοξου Συνοδικης αποφασεως αντιμετωπισιν του προκυψαντος από τότε (1971) μεγιστου εκκλησιαστικου σκανδαλου.

    Η σημερινη υπό τόν Μακαριωτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνων καί Πάσης Ελλάδος κ. Παχωμιον Ιερα Συνοδος, εις την κοινην ομολογιαν πίστεως (Τόμος Ενωσεως της 27 Ιανουαριου 2019) εθεσε τις κανονικες βάσεις διά την οριστικην αντιμετωπισιν του θεματος καί εζητησε μάλιστα νά υποβληθουν καί από εσένα κυριε ανωνυμε καί από οσους επιθυμούν ενστασεις, παρατηρησεις κλπ.

    Διερωτωμαι τι ειναι εκείνο που σάς εκανε καί εσένα καί τους υπολοίπους, ωστε αντί εν πνευματι αγαπης καί αληθείας, νά διαλεχθητε διά τήν από κοινου αντιμετωπισιν αυτου του θεματος τό οποιον κλυδωνίζει το σκάφος της Εκκλησίας επί πεντηκοντα ετη, τι ειναι λέγω εκείνο που σάς εκανε νά συνεχίζετε νά ωρυεσθε καί νά παραλογιζεσθε; Τί συμβαίνει με εσας, αγαπητοί; Μηπως σας κατευθυνουν ξενα οικουμενιστικα κέντρα, τα οποία επιδιωκουν τήν παντελή διάλυσιν του Ιερου μας Αγωνος καί εν τη αφροσύνη των νομίζουν οτι θα τό επιτυχουν;

    Ακουσε φίλε ανωνυμε καί ψευδωνυμε... Η Εκκλησία δέν ειναι ανθρωπινο σωματειο - οργανισμός διά νά υπόκειται εις την φθοραν του χρονου. Η Εκκλησία ουδεποτε γηρασκει. Η Εκκλησία ειναι θεανθρωπινος οργανισμός, της Οποίας Κεφαλή ειναι ο ιδιος ο Χριστός διό "πύλαι αδου ου κατισχυουσιν Αυτης". "Πολεμείται αλλα δέν ητταται. Κλυδωνίζεται, αλλά δέν καταποντίζεται" .. Διό αγαπητε ανωνυμε, "Σκληρον σοι πρός Κέντρα λακτιζειν" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή