Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ


''ΟΘΕΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΔΕΥΤΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΤΩ ΚΥΡΙΩ ΑΓΑΠΗΣΩΜΕΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΩΜΕΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΜΗΝ.''

(ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 673/15/28.6.2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ'' ΤΗΣ ΕΝΔΗΜΟΥΣΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ).

.......................................................................................

 ''...Κλείοντες την παρούσαν Συνοδικήν Έκθεσιν των συμβαινόντων σήμερον απευθύνομεν ιδιαιτέρως θερμοτάτην ΕΚΚΛΗΣΙΝ προς όλους τους πρώην αδελφούς μας λέγοντες: Πρώην εν Χριστώ Πατέρες και αδελφοί, οι οποίοι συνεχίζετε και εκπροσωπείτε τας από το 1937, 1995 και το 2005 δεινάς σχισματικάς καταστάσεις, ως ενδημούσα Ιερά Σύνοδος τόσον της εν Ελλάδι, όσον και της εν Κύπρω, αλλά και της απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, σας απευθύνομεν θερμοτάτην Έκκλησιν, όπως παύσωμεν τας οιασδήποτε προφάσεις ως εκ του Πονηρού προερχομένας και μή παρακωλύωμεν τον εν αγάπη και αληθεία Χριστού Διάλογον <<προφασιζόμενοι προφάσεις εν αμαρτίαις>>, διότι αν οι αίτιοι ενός σχίσματος είναι μίαν φοράν εις την απώλειαν, οι ανεχόμενοι και ιδιαιτέρως οι παντί σθένει συντηρούντες αυτό είναι μυριάκις εις την απώλειαν!... Όθεν ερχόμενος έκαστος εις εαυτόν, δεύτε να ταπεινωθώμεν και προσπίπτοντες τω Κυρίω, αγαπήσωμεν αλλήλους δια να καταστώμεν όλοι από κοινού γνήσια μέλη του ενός Σώματος του Χριστού. Αμήν Γένοιτο.

Η ΕΝΔΗΜΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δια την Γνησίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ελλάδος
οι Μητροπολίται:

+ Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Τ.Υ. ΚΗΡΥΚΟΣ
+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου Τ.Υ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ

Δια την Γνήσια Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Κύπρου

Ο Μητροπολίτης 
+ Ο Κιτίου και πάσης Κύπρου Τ.Υ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ
και ο Πρωτοπρεσβύτερος Τ.Υ. ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΗΜΟΥΣΑΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

+ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΗΡΥΚΟΣ

ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: @ ΓΟΕΕ 2014
+ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΗΡΥΚΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου