Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ


 Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ και φίλε κ. Χαρίλαε Στουραΐτη,

 Διαβάστε σας παρακαλώ πολύ μετά μεγάλης Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Σ το κείμενο που ακολουθεί.
Η ΔΥΝΑΜΙΣ 
ΤΗΣ 
ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι προσπάθησαν με την βία και με την ειρωνεία να σβήσουν το φως που ακτινοβολούσε ο τυφλός μετά την θεραπεία του. Με την βία προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν και με την ειρωνεία προσπάθησαν να τον εξευτελίσουν. Είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν πάντοτε οι εχθροί του Χριστού.
 Ο Ηρώδης απεκεφάλισε τον Πρόδρομο με την βία δια να μη τους ελέγχη, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι εσταύρωσαν τον Χριστό δια να μη χάσουν τα προνόμιά τους, η ρώμη θανάτωσε εκατομμύρια χριστιανούς, δια να μη χάσουν την κυριαρχία τους, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν την βία δια να επικρατούν.
 Οι πολέμιοι του Χριστού χρησιμοποιούν και το εξ ίσου φοβερόν όπλον την ειρωνεία. Οι φαύλοι ειρωνεύονται τους ευσεβείς. Οι φερόμενοι ως δυνατοί τους αδύνατους, οι έχοντες μειονεκτήματα κατωτερότητας αυτούς που νοιώθουν αισθήματα υπεροχής απέναντί τους.
 Η μανία και των πρώτων και των δεύτερων διωκτών του Χριστού πέφτει εις το κενόν. Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και φωτίζει. Μπορεί να φαίνωνται ότι προσωρινά επικρατούν, κυριαρχούν και δι' αυτό εντυπωσιάζουν. Στο τέλος όμως, αποδεικνύονται κούφιοι και δειανοί από περιεχόμενο, δι' αυτό και εξευτελίζονται. Μόνο οι πραγματικοί χριστιανοί νικούν και θριαμβεύουν. Αρκεί όμως να έχουν το θάρρος που είχε ο τυφλός και να ομολογούν με παρρησία τον Χριστό.
 Που είναι οι Ηρώδεις, οι Νέρωνες, οι Διοκλητιανοί; Που είναι οι διώκτες των χριστιανών. Που είναι οι άθεοι και οι μηδενιστές και οι άπιστοι που ειρωνεύονται την πίστι. Που είναι οι πολέμιοι της Εκκλησίας; Πάντες α π ώ λ ο ν τ ο. Το μνημόσυνο αυτών απώλετο μετ' ήχου. Αύτη δε (η Εκκλησία) υπέρ τον ουρανόν αναβέβηκεν.
 Και σήμερα διώκουν την πίστι, την Ορθοδοξία. Ειρωνεύονται τους πιστούς. Προσπαθούν να εξευτελίσουν την Εκκλησία. Προσπαθούν να σβήσουν τον Ήλιο της Ορθοδοξίας. Νομίζουν πως έχουν την δύναμι να κρύψουν την αλήθεια. Νομίζουν πως μπορούν να αφανίσουν τους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς, με τους διωγμούς, με τις ειρωνείες. Όποιος όμως θέλει να σβήση το φως, σβήνει ο ίδιος.

 Όσο λοιπόν και να θέλετε αγαπητέ κ. Στουραΐτη να πολεμίσετε την κατά πάντα Ορθόδοξη και συνάμα Ευλογημένη Ένωση, με συκοφαντικές δηλώσεις και σχόλια όπως αυτά που γράψατε εχθές, δυστυχώς δεν θα καταφέρετε να πετύχετε τίποτα απολύτως. Τουναντίον μάλιστα, επειδή δεν σας διακατέχει η δύναμη της αληθείας, γι' αυτό και δεν επιδιώκετε έναν εν αγάπη και αληθεία διάλογο προκειμένου εκεί να υποστηρίξετε όλα εκείνα για τα οποία κατηγορείτε την Ένωση. Σας είναι αρεστό και (παν)εύκολο, μόνο ''επ' άμβωνος'' του facebook σας να ''κηρύττετε'' την ''αλήθεια'' και να ξεστομίζετε βαριές κατηγορίες εις βάρος των Αρχιερέων της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κι όταν ο ίδιος ο Χριστός σας καλεί να υποστηρίξετε δημόσια πως όντως εσείς και ο Σεβ/τος Αμφιλόχιος απομείνατε οι μόνοι πλέον επί της γης Ορθόδοξοι, όταν ο ίδιος ο Χριστός σας καλεί να κυνηγήσετε τον διάλογο προκειμένου να αποδείξετε πως αυτά για τα οποία κατηγορείτε τους Αρχιερείς που ενώθηκαν είναι όντως αληθινά, όταν ο ίδιος ο Χριστός δια της Παραβολής του Καλού Ποιμένος σας λέει πως όχι μόνο πρέπει, αλλά και επιβάλλεται να συνδιαλεχθείτε προκείμένου αν όντως λέτε την αλήθεια να την κάνετε εμπράκτως γνωστή και σε εκείνους που δήθεν μπορεί να έφυγαν από την Εκκλησία κι έτσι να τους σώσετε, εσείς κλείνετε τα αυτία σας στα καλέσματα αυτά και απλά συνεχίζετε τις δήθεν ''αποκαλύψεις'' σας. Σας θυμίζω πως κάποτε εσείς ήσασταν εκείνος που δημόσια καλούσατε σε διάλογο τους οπαδούς των ''πέντε'' προκειμένου να τους αποδείξετε πως τα πιστεύω τους περί των εικόνων είναι λανθασμένα. Σήμερα όμως μόνο αυτό που δεν κάνετε. Γι' αυτό θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ μήπως στην προσπάθειά σας να σβήσετε το φως, δηλαδή την αλήθεια, σβήσετε εσείς ο ίδιος. 
 Τα αυτά ισχύουν και για τους ''ανώνυμους'' υποστηρικτές της απλά και μόνο (δικής τους) ''αλήθειας''.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου