Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

 Με δύο τρόπους προσπάθησαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι να σταματήσουν το εκτυφλωτικό φως, που ακτινοβολούσε ένας πρώην τυφλός: Με τη βία και με την ειρωνεία. Με τη βία προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν. Με την ειρωνεία να τον εξευτελίσουν.
 Και οι δύο τρόποι είναι γνωστοί στην ιστορία. Χρησιμοποιούνται συχνά για τη συσκότιση της αλήθειας.
 Ο Ηρώδης με τη βία αποκεφάλισε τον Πρόδρομο, για να μη τον ελέγχει.
 Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι σταύρωσαν το Χριστό, για να μη τους ανατρέψει.
 Η Ρώμη θανάτωσε εκατομμύρια χριστιανούς, για να μη χάσει τη κυριαρχία της.
 Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν πάντοτε βία, για να επικρατούν.
 Αλλά και ο άλλος τρόπος, της ειρωνείας, είναι το ίδιο φρικτός.
 Ειρωνεύονται οι φαύλοι τους αγνούς. Οι <<δυνατοί>> τους αδύνατους. Οι <<Μορφωμένοι>> τους αγράμματους. Οι μειονεκτικοί τους άλλους, για να νιώθουν αισθήματα υπεροχής απέναντί τους.
 Στην εποχή μας, ο ανατολικός κόσμος χρησιμοποιεί περισσότερο τη βία. Ο δυτικός την ειρωνεία. Γιαυτό δεν έχει σημασία σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν οι πολέμιοι της αλήθειας. Ανατολικοί και Δυτικοί πολέμιοι είναι το ίδιο εχθροί του Χριστού.
 Όμως η μανία τους πέφτει στο κενό. Η αλήθεια λάμπει και φωτίζει. Τ' αποτελέσματα της βίας και της ειρωνείας είναι αρνητικά για τους εχθρούς του Χριστού. προσωρινά φαίνονται ότι κυριαρχούν κι' εντυπωσιάζουν. Στο τέλος όμως ξευτελίζονται, όπως οι γραμματείς και οι φαρισαίοι από τον άοπλο τυφλό, κι' αλλαλιάζουν.
 Που είναι οι Ηρώδες; Οι Νέρωνες και οι Διοκλητιανοί; Που είναι οι είρωνες και οι εκβιαστές; Που είναι οι άθεοι και οι μηδενιστές των περασμένων αιώνων, που απειλούσαν με μανία το Χριστιανισμό; Χάθηκαν, όπως θα χαθούν και όλοι όσοι εξακολουθούν να πολεμούν το Χριστό.
 Όποιος θέλει να σβύσει το φως της αλήθειας σβύνει αυτός.
 Οι αληθινοί χριστιανοί θα νικούν πάντα. Αρκεί να έχουν το θάρρος του τυφλού. Να ομολογούν την αλήθεια.
 Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την αλήθεια.
 Τελικά λάμπει.  

 Σχόλιο διαχειριστού: Αγαπητοί ανώνυμοι, αν κρίνουμε από την πληθώρα των σχολίων σας που όλες αυτές τις ημέρες αφήνετε στο Blog και μάλιστα με τόσο επιθετικό ύφος, η Ιερά Σύνοδος, ο Σεβ/τος Κήρυκος και η ταπεινότητά μου σίγουρα λέμε την αλήθεια. Μια αλήθεια που εσάς δεν σας αρέσει καθόλου, σας βρίσκει άκρα αντίθετους και θα προτιμούσατε να έμενε κρυφή προκειμένου έτσι να μπορούσατε να κάνετε τους πιστούς ότι θέλετε, διότι αυτό που τελικά αυτό σας ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη της δικής σας γνώμης, της δικής σας έννοιας των πραγμάτων και όχι η επικράτηση της Αλήθειας. Αλλά κι αν ακόμη εμείς θελήσουμε, από καλή καρδιά, να σας κάνουμε την χάρη και να σταματήσουμε να την λέμε, τότε ''οι λίθοι κεκράξονται''. Διότι άλλους αντί για εμάς θα στήλει ο Θεός να την αποκαλύψουν και τότε πάλι εσείς θα κινήσετε πόλεμο εις βάρος εκείνων με τα γνωστά σας ''όπλα'' της ειρωνείας, της συκοφαντίας και της ύβρεως. Όσο όμως και αν δεν σας αρέσει, όσο και αν δεν μπορείτε να το χωνέψετε, η αλήθεια είναι Μ Ι Α. Πως η ένωση αυτή έγινε με απόλυτα σωστό τρόπο προκειμένου να μπορέσει να διαφυλάξει την Ομολογία Πίστεως και την Ορθοδοξία από εσάς, τους πραγματικούς εχθρούς της. Κι εγώ αναρωτιέμαι για όλους εσάς. Μα καλά δεν γνωρίζετε πως η Εκκλησία συνέχεια εύχεται <<υπέρ της των πάντων ενώσεως>>; Και πως όλη η δομή της Εκκλησίας μας, από την κεφαλή της ως τα μυστήριά της και το σώμα της, που είμαστε όλοι μαζί οι αληθινά Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, την ενότητα επιδιώκει και επιτελεί; Αλλά μία τέτοια αληθινή ενότητα, που στηρίζεται στην σάρκωση, στην θυσία και στην ανάσταση του Χριστού, απαιτεί θυσία του διεστραμμένου εγώ μας, κι εσείς το <<εγώ>> σας επ' ουδενί δεν θέλετε να το θυσιάσετε. Η αληθινή ένωση, κύριοι, απαιτεί ταπείνωση, αγάπη, αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια, θυσία εγωϊστικών τάσεων και συμφερόντων, κι εσάς δυστυχώς δεν σας διακατέχει τίποτα από όλα αυτά.

20 σχόλια:

  1. Καλέ Παπαδάτο, εσένα βρήκε να βάλει η Σύνοδος σου για κολαούζο; Κανένα πιο σοβαρό άτομο δεν έχει για βιτρίνα; Μα έχεις ζαλίσει και εσύ με τις ανοησίες σου πια! Έχετε πάρει οριστικό διαζύγιο με την ΛΟΓΙΚΗ και την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ! Εσύ και το παρεκκλήσιο έχετε καταντήσει πλέον να περιφέρεστε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα σαν κατίνες τελευταίας διαλογής. Δεν σας έχει μείνει λίγη αξιοπρέπεια; Λίγη τσίπα; Λίγο τακτ; Λίγη αβρότης; Πόσο πιο χαμηλά μπορείτε να πέσετε, είναι να απορεί κανείς... Τις μέλισσες τις πιάνεις με το μέλι, όχι με το ξύδι. Αλλά εσάς το στόμα σας ξεχύνει βόθρους εκ του περισσεύματος της καρδίας σας. Για αυτό αντί μέλισσες μαγνητίζετε πλέον μύγες. Αφού σας ευχαριστεί αυτό, τί σόι χριστιανοί είστε εσείς; Μύλον ονικόν και ουστ για την θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι οι Ηρώδες; Οι Νέρωνες και οι Διοκλητιανοί; Που είναι οι είρωνες και οι εκβιαστές; Που είναι οι άθεοι και οι μηδενιστές των περασμένων αιώνων, που απειλούσαν με μανία το Χριστιανισμό; Χάθηκαν, όπως θα χαθούν και όλοι όσοι εξακολουθούν να πολεμούν το Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ηρώδης με τη βία αποκεφάλισε τον Πρόδρομο, για να μη τον ελέγχει.
    Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι σταύρωσαν το Χριστό, για να μη τους ανατρέψει.
    Η Ρώμη θανάτωσε εκατομμύρια χριστιανούς, για να μη χάσει τη κυριαρχία της.
    Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν πάντοτε βία, για να επικρατούν.
    Αλλά και ο άλλος τρόπος, της ειρωνείας, είναι το ίδιο φρικτός. Ειρωνεύονται οι φαύλοι τους αγνούς. Οι "δυνατοί" τους αδύνατους. Οι "Μορφωμένοι" τους αγράμματους. Οι μειονεκτικοί τους άλλους, για να νιώθουν αισθήματα υπεροχής απέναντί τους. Οι ανωνυμοι ολους τούς αλλους εκτός από τόν εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διδαχές του Γέροντος Γερμανού Σταυροβουνιώτου

    Όταν δεν έβλεπε στον άνθρωπο αγάπη, η καρδιά του πονούσε και παραπονιόταν:

    – Εκεί που δεν υπάρχει η αγάπη βρίσκεται η κόλαση. Ο Κύριος σου δείχνει τη δυστυχία του άλλου για να δει πώς θα αντιδράσεις. Θα προσευχηθείς για τον πλησίον σου; Θα τον βοηθήσεις; Και με αυτό τον τρόπο σε καλεί να εκπαιδεύεσαι στην αγάπη και να την καλλιεργείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης († 1809),
    συνοψίζοντας όσα λέγουν σχετικώς οι προγενέστεροί του Άγιοι Πατέρες, σημειώνει :

    «Δια τούτο και ο θείος Χρυσόστομος κάμνει λόγον ολόκληρον ότι δεν πρέπει να αναθεματίζη τινάς κανένα άνθρωπον ζωντανόν ή αποθανόντα (Τόμ. ϛ΄). Εν ω και λέγει ταύτα "τι άλλο θέλει να ειπή το ανάθεμα, οπού λέγεις άνθρωπε, πάρεξ ας αφιερωθή ούτος εις τον διάβολον και πλέον ας μην έχη χώραν σωτηρίας και ας γένη αποξενωμένος από τον Χριστόν;" [...] Ο δε άγιος Βαρσανούφιος λέγει ότι όχι μόνον τους αιρετικούς, αλλ' ουδέ τον διάβολον πρέπει να αναθεματίζη τινάς, διατί αναθεματίζει τον ίδιον τον εαυτόν του, οπού αγαπά και κάμνει του διαβόλου τα θελήματα και έργα. Όρα περί του αναθέματος πλατύτερον εις τα προλεγόμενα της εν Γάγγρα Συνόδου εν τω ημετέρω Κανονικώ»

    Ο Άγιος Νικόδημος, εκθέτοντας την ίδια αγιοπατερική διδασκαλία και σε άλλο σημείο της Ερμηνείας του των Αποστολικών Επιστολών, διευκρινίζει και τα εξής· «Ο δε θείος Χρυσόστομος τα δόγματα μόνα θέλει να αναθεματίζωμεν των αιρετικών και όχι τους αιρετικούς· "τα γαρ αιρετικά δόγματα τα παρ΄ α παρελάβομεν αναθεματίζειν χρή και τα ασεβή δόγματα ελέγχειν, πάσαν δε φειδώ ανθρώπων ποιείσθαι και εύχεσθαι υπέρ της αυτών σωτηρίας" (λόγ. Περί του μη αναθεματίζειν)»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο "ανωνυμος" πάλιν επανήλθε δριμύτερος καί επιθετικωτερος αλλά καί μέ μεγαλυτεραν πονηρίαν καί αυθαδειαν. Καί προετεινε νά αφήσουμε στην ακρη τά "υπόλοιπα" (δηλαδή τά ουσιωδη) καί "νά δωσουμε ἑξηγησεις" διά τά ανυπαρκτα δι ημάς θεματα, υπαρκτά ομως καί εις βάρος του δι αυτόν (τόν ανωνυμον).

    Ποια ειναι τά υπόλοιπα, τα οποία πρέπει νά αφησουμε στην ακρη, κατα τόν ανωνυμον, Ειναι αυτά πού αναφεραμε στό αμέσως προηγούμενο σχόλιο. Ειναι τά οικονομικά, ηθικα καί αλλης ταξεως σκάνδαλα. Ειναι αυτα για τα οποία προκειμένου νά καλυφθουν, εφευρεθησαν καί εδημιουργηθησαν αλλα θεματα (Πϊστεως, Ομολογιας καί Κανονικης Ταξεως) τα οποία ωδηγησαν εις τα γνωστα σχίσματα.

    Οχι κ. Ανωνυμε δέν θα τά αφήσωμεν στην ακρη, οπως προτεινεις. Θα τα αντιμετωπίσαμεν ολα μέ τήν απαιτουμενην σοβαρότητα καί ευθύνην. Διοτι αυτό απαιτει η Αλήθεια, αυτό ζητα ο Χριστός, αυτή ειναι η Κανονική Ταξις. Εμπρός λοιπόν νά συνεχισθει ο διάλογος εν αγαπη καί αληθεια, επί ολων των θεματων. Καί εάν εσυ ανωνυμε δεν θελεις τόν διάλογο, διότι δέν θελεις νά λάμψη η αλήθεια, διοτι διακατεχεσαι από ασπονδον μισος, η εχεις συμφεροντα, καί πιστευεις οτι ο Κηρυκος δεν ειναι τό αρμόδιο πρόσωπο νά κάνη τόν διάλογο καί θελεις νά απόσχης, δικη σου επιλογή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρεκκλήσιο χρόνια πολλά για την ονομαστική σου γιορτή. Του αγίου Μηνά σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστω ανωνυμε, αλλά τα χρόνια πολλά δεν λέγονται ανωνυμως. Τό νά λές ανωνυμως σέ κάποιον τα χρόνια πολλά σημαίνει πολλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτε δέν μπορεῖ νά διαιρέση τήν Ἐκκλησία, ὅσο ἡ φιλαρχία. Καί τίποτε δέν παροξύνει τόσο τόν Θεό, ὅσο τό νά διασπᾶται ἡ Ἐκκλησία. Καί ἄν ἀκόμα ἔχουμε ἐνεργήσει μυριάδες καλά, δέν θά ὑποστοῦμε μικρότερη καταδίκη ἀπό αὐτούς πού κατακομματιάζουν τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ, ὅσοι διαιροῦμε τό ἐκκλησιαστικό πλήρωμα.''

    ~ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος
    (ΕΠΕ 20,706)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε, τα χρόνια σου πολλά τα είπες στο παρεκκλήσιο ως Μηνά διότι τον θεωρείς καθηρημένο και αποσχηματισμένο, δηλαδή σαν κοσμικό κύριο Μηνά. Και το παρεκκλήσιο σας ευχαρίστησε... Τι να υποθέσει κανείς τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισαι ανωνυμος, αλλά εισαι καί ανόητος, αν δεν εχεις καί λεγεωνα δαιμονίων. Η πάλη ημων ουκ εστι πρός σάρκα καί αιμα, αλλά πρός τάς αρχάς καί εξουσίας του σκότους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή οσοι μου ειπαν χθες του Αγιου Μηνα χρόνια πολλά γιά τό βαπτιστικό μου ονομα με θεωρουν καθηρημενο. Τόσο χαμυηλό επίπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι διαστρεβλωτής αυτών που γράφονται. Μίλησα για την ευχή από το συγκεκριμένο άτομο, τον παραπάνω ανώνυμο, και δεν μίλησα γενικά για τις ευχές όλων των άλλων. Τόση διαστρέβωση μόνο ένας Κήρυκος θα μπορούσε να κάνει. Έχεις ξεφτελιστεί τελείως.

      Διαγραφή
  13. Δηλαδή οσοι μου ειπαν χθες του Αγιου Μηνα χρόνια πολλά γιά τό βαπτιστικό μου ονομα με θεωρουν καθηρημενο; Τόσο χαμυηλό επίπεδο πιά; Γι αυτό ειπα προηγουμενως ουκ εστιν η πάλη ημων πρός αιμα καί σάρκα, αλλά πρός τάς αρχας καί εξουσίας τού σκότους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩΜΕΝ
    ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΝ ΦΙΛΟΝΕΙΚΙΑΝ

    "Διατί νά συμβαίνουν ὅλα αὐτά καί μέχρι πότε; Δέν θά συνετισθῶμεν ἔστω καί ἀργά; δέν θά ἀνανήψωμεν; Δέν θά φυλαχθῶμεν ἄν μή τι ἄλλο ἀπό τάς γλώσσας τῶν ἐχθρῶν, οἱ ὁποῖοι κατηγοροῦν εὔκολα καί διά ψευδῆ πράγματα; Δέν θά σταματήσωμεν τήν ὑπερβολικήν φιλονεικίαν;"

    (Αγιος Γρηγοριος ο Θεολόγος).

    ΣΧΟΛΙΑ

    Ακαινοτομητος Εκκλησία Κατακομβων
    Οι ενοχοι συνηθιζουν νά επιδίδωνται σέ λασπολογία καί παραπληροφόρησι.

    Ακαινοτομητος Εκκλησία Κατακομβων
    Εκείνο πού πείραξε αφανταστα τούς φίλους ανωνυμους, απ ο,τι διεπίστωσα διαβάζοντας τα σχόλιά τους, ειναι τό γεγονός, οτι αρχισε νά ξετυλίγεται τό κουβάρι σχετικά μέ τα οικονομικά καί αλλης φυσεως σκάνδαλα, οπως ειναι τό σκάνδαλο της Διαθηκης Δασκαλοπούλου: Πρό αρκετων μηνων εστειλα εις ενα εξ αυτων το παρακάτω μηνυμα: "Πριν λιγες μερες μιλησα με καποιον οπαδο του Θεσσαλονικης Χρυσοστόμου, ο οποίος μού ειπε μυρια οσα κατα του φερομένου ως Αρχιεπισκόπου καί Ηγουμενου Στεφανου, γιά τίς εικόνες, γιά την εξουσιομανία του, καί διά την εμπλοκή του σε πολλά οικονομικής φυσεως σκάνδαλα, εκποιήσεις καί καταλήψεις ναών καί πνευματικων Κέντρων καί οτι τόν ετοίμαζαν διά νά παίξη ηγετικό ρόλο στην υπό δημιουργίαν νέαν παλαιοημερολογιτικήν Ουνίαν, οπως την προετεινε καί την προετοίμασε μέχρι τινος σημείου ο νεοημερολογιτης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ... Κι εγω του ειπα, οτι αυτά ειναι θεματα τα οποία πρέπει νά εξετασθουν εις τά πλαίσια του "διαλόγου εν αγαπη καί αληθεία", ο οποίος ηδη προχωρει, αλλά πρίν από αυτά πρέπει νά εξετασθουν αλλα τά οποία προηγηθησαν καί τά οποία ισως μάς φανερωσουν καί τά βαθυτερα αιτια από τά οποία εδημιουργηθησαν ως μή ωφειλον τά σχίσματα εις τήν Γνησίαν Ορθοδοξον Εκκλησίαν από τό 1995 καί κατόπιν. Του ετόνισα μάλιστα οτι αυτά δέν ειναι θεματα τά οποία πρέπει νά μάς κρατουν διηρημένους, εάν υπάρχη διάθεσις μετανοίας καί διορθωσεως. Του ειπα οτι η Εκκλησία ειναι θεραπευτηριον καί τά πάντα θεραπεύει". Καί του εφερα ως παράδειγμα, τό γεγονός, οτι υστερα από ενα εξωδικο κατα τού ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ καί την καταγγελίαν εναντιον μου, οτι αδιαφορω διά τήν υπεράσπισιν των ναών (που ανηκουν στον ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ), ηναγκάσθην νά ψαξω καί διεπίστωσα δυο βασικά πραγματα, οτι: Πρωτον, οσον αφορα την Κληρονομίαν Δασκαλοπούλου δεν υπήρξεν απ αρχης χρηστη διαχειρισις (οπως αναγραφεται εις τό σκεπτικόν Βουλευματος Δικαστηριου πού εξεδόθη αρχάς του 2019) καί, Δευτερον, οπως αποδεικνυεται από Τραπεζικές αποδειξεις ετους 1992 (δηλαδή πρίν από τό σχίσμα των Εικόνων) πού εφτασαν στα χερια μου πρό ολίγων μηνων, υπεξαιρεθησαν από τόν λογαριασμό της Διαθηκης Δασκαλοπουλου 75.000.000 δρχ. Καί τόν ερωτησα: Μἠπως γνωριζεις τί εγιναν τα χρηματα αυτά. Καί επίσης: Μηπως γνωριζεις καί περί της καταχρησεως καί αλλων 135.000.000 από τους διαδόχους των πέντε; Καί ο ιδιος εκπληκτος από τα οσα ηκουσεν, διοτι ως απεδείχθη τίποτε δέν εγνωριζε, μού απάντησε: "Κατάλαβα, η Κληρονομια Δασκαλοπουλου ηταν η αιτια του σχισματος του 1995 και οχι οι Εικονες. Το θεμα των Εικονων το βρηκαν ως προφαση"....Καί ισως αυτό ειναι εκείνο πού επείραξε περισσότερον τους ανωνυμους σχολιαστάς καί οχι αυτά τά ανόητα πού γραφουν. Διότι ισως καί αυτοί νά ειναι μπερδεμένοι κατά εμμεσον η αμεσον τροπον. Ιδωμεν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Το κράτος είναι μία οργάνωση που διοικείται από κλέφτες και αλήτες, που υποστηρίζονται από ψ ε ύ τ ε ς και κ ο π ρ ί τ ε ς και επιβαρύνει φορολογικά όλους τους απλούς πολίτες. Μία οργάνωση που βρωμίζει ό,τι αγγίζει."
    Χανς Χέρμαν Χόπε.
    Σ' όλα τα παραπάνω που αναφέρεις Κήρυκε ψάξε κι εσύ το ρόλο σου...!
    Κι αν δεν τον βρεις, θα σε βοηθήσουμε εμείς (επανερχόμεθα)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παλιν επανηλθες ανωνυμε. Καί αυτη την φορά επανηλθες με τό γριφωδες δι εμε απόφθεγμα "Το κράτος είναι μία οργάνωση που διοικείται από κλέφτες και αλήτες, που υποστηρίζονται από ψ ε ύ τ ε ς και κ ο π ρ ί τ ε ς και επιβαρύνει φορολογικά όλους τους απλούς πολίτες. Μία οργάνωση που βρωμίζει ό,τι αγγίζει."
    Χανς Χέρμαν Χόπε" Καί συνεχίζεις απειλητικά εναντιον μου... Καί η δική μου απάντησις καί παορίθα συγχρόνως ειναι: Τί σχέσιν εχουν αυτά πού λέγει ο Χάνς Χερμαν Χόπε μέ τά δικα μας εκκλησιαστικά καί πνευματικά θεματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή