Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KGB

 

Ο Ελεγχος του Πατριαρχείου Μόσχας απο την KGB




Ο Προδότης Πατριάρχης Σέργιος πέθανε, ως εκ τούτου συγκλήθηκε σύνοδος η οποία αποφάσισε τα κάτωθι:

Το πρώτο κείμενο αναφέρει το διοικητικό μέρος του σχεδίου, δλδ πόσοι επίσκοποι και κληρικοί θα συνιστούν τις  επιτροπές  κλπ

Το δεύτερο ντοκουμέντο γράφει καθαρά ότι απαραιτήτως τα περισσότερα μέλη θα πρέπει να είναι μέλη της KGB έτσι ώστε να υπάρχει  ο απόλυτος έλεγχος σε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές, και οπωσδήποτε για την εκλογή του επόμενου Πατριάρχη, εν  προκειμένω του Αλέξιου του Α’ το 1945


Εν κατακλείδι: το  Σοβιετοποιημένο Πατριαρχείο Μόσχας  ουδέποτε σταμάτησε να δουλεύει για την KGB  από το 1927μέχρι σήμερα.


 
πηγή internet  sobor
 



Το 1941 ο επερχόμενος πόλε­μος αλλάζει τις σχέσεις Εκκλη­σίας και Κράτους. 

Ο Στάλιν αναγνωρίζει ενδόμυχα ότι η Εκκλη­σία διαθέτει τεράστια πνευματι­κή δύναμη και είναι ικανή να τονώσει την πίστη και το πατριωτι­κό αίσθημα του λαού. Ο Ι.Β. Στά­λιν ζητάει την βοήθειά της. Ο Μητροπολίτης Σέργιος απευθύ­νει μήνυμα προς το λαό και τον καλεί σε αντίσταση. Ο Στάλιν  με αεροπλάνο  πραγματοποίησε ουράνια Λιτανεία  με την  εικόνα της Παναγίας, περνώντας πάνω από το Γερμανικό μέτωπο.

Μετά τη νί­κη ο Στάλιν απένειμε το Ανώτατο παράσημο Στρατιωτικής Αξίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι Μητροπολίτες Σέργιος, Αλέξιος και Νικόλαος έγιναν δεκτοί στο Κρεμλίνο από τον Ι.Β. Στάλιν και τον παντοδύναμο υπουργό Εξω­τερικών Μολότωφ.
Η περίοδος αυτή της ανοχής δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Το1959 τη χρονιά αυτή εξαπο­λύονται νέοι διωγμοί κατά της Ορθοδοξίας, οι οποίοι κράτησαν μέχρι τα πρώτα χρόνια που ανέ­λαβε την διακυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Ο Νικήτας Χρουστσόφ Γενι­κός Γραμματέας του ΚΚΣΒ και πρόεδρος του ανώτατου Σοβιέτ σε συνάντηση που είχε με Γάλ­λους διπλωμάτες στις 22 του Σε­πτέμβρη του 1962 έδωσε το σύν­θημα με κυνικό τρόπο: -Μην νο­μίζετε ότι οι κομμουνιστές άλλα­ξαν τις διαθέσεις τους έναντι της θρησκείας. Παραμένουν αθεϊστές όπως υπήρξαμε πάντοτε. Κάνου­με ό,τι μπορούμε για να ελευθε­ρώσουμε όλους όσοι βρίσκονται ακόμα κάτω από τη γοητεία του θρησκευτικού οπίου"
Οι άγριοι αιματηροί διωγμοί των θρησκειών δεν υπήρξαν μό­νο στην ΕΣΣΔ αλλά σε όλες τις χώρες δορυφόροι της, όπως η Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, η Κίνα κλπ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου