Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

 

 Με λαμπρότητα εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή της Πεντηκοστής, με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών.
 Ανήμερα της εορτής (7-06-2021 ε.η.), ετελέσθη Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. Κηρύκου, συλλειτουργούντος και του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Γεωργίου Πανίδη.
 Ικανός αριθμός πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, τόσο για να ακούσουν την πανηγυρική θεία Λειτουργία της εορτής αλλά κυρίως για να γονατίσσουν ενώπιον του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και να προσευχηθούν ο καθ' ης για τα δικά του προβλήματα κατά την διάρκεια των ευχών της Γονυκλισίας, οι οποίες ως ορίζει το Τυπικό αναγνώσθησαν υπό του Σεβ/του και υπό του π. Γεωργίου κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε αμέσως μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας.
 Εις το αναλόγιο έψαλλε με μουσικότητα ο εκ Κύπρου εν Χριστώ αδερφός Ιεροψάλτης - Θεολόγος κ. Ιωάννης Κανελλίδης.
 Ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος στην σύντομη ομιλία του αμέσως μετά και την ολοκλήρωση του Εσπερινού, εξήρε τον πολύ γνωστό ψαλμό <<Βασιλεύ Ουράνιε...>> και τόνησε πως όλοι οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα καταφέρουμε να γίνουμε μέτοχοι της Πεντηκοστής αν μπορέσουμε να ενεργήσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε μέσα στην ψυχή μας να ''έλθει και να σκηνώσει'' τον Πανάγιον, Ζωοποιόν και Ζωαρχικόν Πνεύμα.
 Εις την συνέχεια ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου υπό του Σεβ/του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου