Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ο ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΓΟΥΣ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ!

 ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ
Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


  Την Ζ' (7η) Κυριακή από του Πάσχα, των Αγίων 318 Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, το πρωί, κατόπιν σεπτής εντολής και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Παχωμίου, εις τον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Καρέα, ετελέσθη Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του νεοχειροτονηθέντος Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Άργους κ. Γερασίμου, συλλειτουργούντος και του εφημερίου του Ναού, π. Δημητρίου Dubovitskii.

 Τον θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, Κήρυξε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και εξήρε την ζωή και το έργο των εορταζομένων Αγίων Πατέρων, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Άγιος Σπυρίδωνας, Επίσκοπος Τριμυθούντος της Νήσου Κύπρου.

 Αμέσως μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια της διανομής του Αντιδώρου, ο Σεβ. Επίσκοπος Άργους κ. Γεράσιμος, εχάρησε ως ευλογίας Χάριν αλλά και ως αναμνηστικό δώρο, διάφορα εκκλησιαστικά βιβλία, εις όσους εκ των ενοριτών δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν εις την ονομαστική εορτή του Μακ. κ. Παχωμίου, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και η εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου.

 Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως οι ενορίτες του Αγ. Σπυρίδωνος Καρέα χάρηκαν όλως ιδιαιτέρως δια την χειροτονία αλλά και την επίσκεψη του Σεβ. κ. Γερασίμου εις την ενορία τους. Δια τον λόγο αυτό όλοι όσοι ελάμβαναν το αντίδωρο αλλά και την ευλογίας χάριν από τα σεπτά χέρια του Σεβασμιωτάτου, του ευχόντουσαν καλή δύναμη αλλά και την εν Χριστώ στερέωση εις το έργον που του ανέθεσε η Ιερά Σύνοδος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου